HABERLER>EKONOMİ
14 Şubat 2016 Pazar - 10:55

Vali Toprak’tan sanayicilere açık çek

İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Organize sanayi bölgesi dışında yatırım yapmakla, içine yapılan yatırımlar arasında çok büyük farklar olduğunu belirtti.

Vali Toprak’tan sanayicilere açık çek

İzmir Valisi ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Toprak, organize sanayi bölgelerinin (OSB) İzmir ekonomisinde sürekli büyüyen bir etkiye sahip olduğuna işaret ederek, OSB’lerin yeni yatırımlarla gelişmesi katma değerli üretime yönlendirilmesi ve istihdamlarının artırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ile diğer müteşebbis heyet üyelerinin katıldığı KOSBİ Şubat ayı Müteşebbis Heyet toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu. Toprak, OSB’lerin İzmir’de planlı büyüme konusunda Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çekerek, EBSO ve OSB yöneticilerinin de başarılı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

KOSBİ'YE BÜTÇE TEŞEKKÜRÜ

Toplantılarında KOSBİ’nin 20015 yılı faaliyet raporları ile gerçekleşen bütçelerini değerlendirerek oy birliği ile kabul ettiklerinin altını çizen Toprak, “KOSBİ Yönetim Kurulu 2015 yılında başarılı çalışmalara imza atmış, yıl başında öngörülen bütçe sadece yüzde 2 sapma gerçekleşmiş,  Gelir ve gider kalemleri iyi hesaplamıştır. Bir taraftan alt yapı yatırımları yapacaksınız,  cari işlemleri yürüteceksiniz diğer taraftan  bölge sanayicilerine zorunlu hizmetleri vereceksiniz.  Bunlar kolay işler değil. KOSBİ Yönetim Kurulu’nun  görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini görmekten ve bu hesapları onaylamaktan memnun olduk. Bu yıl da KOSBİ’nin başarılı işlere imza atacağından hiç şüphem yok” dedi.

TOPRAK: SANAYİCİLERİMİZ RAHAT OLSUN

Bölgenin elektrik, doğalgaz,  arıtma,  altyapı hizmetlerinin Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile yatırımcılara verildiğini ve KOSBİ’nin parselasyon planlarının hayata geçmesi ile bölgenin hızla büyüyeceğine dikkat çeken Toprak, bu sayede sanayicilere hizmetlerin daha da hızlı ulaşacağını kaydetti. OSB’lerin özel bölgeler olduğunu belirten Toprak şöyle konuştu: “OSB dışında yatırım yapmakla OSB içine yapılan yatırımlar arasında çok büyük farklar var. Dışarıda yatırım yaptığınızda imar planları cevap vermemekle birlikte,  altyapı yatırımlarında sıkıntılar olurken, üretim maliyetlerinizde artıyor. OSB’lerin altyapısı hazırdır. Bu altyapı hizmetleri için de sanayicilerden belirli oranda aidatlar alınır. Bu aidatlarda sanayiciler ile yapılan istişarelerle belirlenir. Geçtiğimiz günlerde de KOSBİ sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Burada tüm sanayiciler bilgi alırken, görüş ve beklentilerini ilettiler. OSB’lerde sanayicilerin yatırım yapabilmesi ve işletme sermayelerinin bloke olmaması için aidatlar minimize edilir. KOSBİ’de de aidatlar verilen hizmetlere göre çok düşük seviyededir. OSB’lerimiz Valiliğimiz ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın gözetim ve denetimindedir. Dışarıdan hangi amaçla karalama ve saptırma yapıldığı bilinmekle birlikte,  esas denetim ve gözetimin, Bölgemizde hizmet alan yatırımcı ve işletmecilerimizin denetim ve gözetimi olduğunu da ifade etmek istiyorum ve tüzel kişiliği düşmüş OSB’den bugünkü OSB’ye gelmemizi sağlayan başta Sayın Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sanayicilerimiz rahat olsun. Biz her zaman onların yanındayız.”

YENİDEN HAYAT BULDU

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin çok değil birkaç yıl öncesinde tüzel kişiliğini kaybetmiş, ortada kalmış, yönetilemez hale gelmiş bir durumda olduğunu dile getiren Toprak, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın konuyu bir dosya ile gündeme getirmesi Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ve Hükümetin devreye girerek Islah OSB Kanununu çıkarmaları ile KOSBİ’nin yeniden hayat bulduğunu söyledi.

KOSBİ’NİN BAŞARISI ORTADA

KOSBİ’nin şu anda Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam, verilen müşterek hizmetlerin kalitesi ve ülkeye kazandırdığı döviz ve milli gelire katkı bakımından örnek ve parmakla gösterilecek bir bölge haline geldiğini belirten Toprak,  bu durumun ancak görme ve algılama yetisi olanların görebileceği ve hissedebileceği bir durum olduğunu kaydetti.  Toprak, elbette ki bu seviyeye, değerli yatırımcılarımızdan alınan arsa katılım payları, hizmet kullanım bedelleri, aidat ücretleri ve bölgede oluşturulan değer artışları ile gelindiği gerçeğinin de ayan beyan ortada olduğunu vurguladı.

Toplantı sonunda Vali Toprak, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ve yönetim kurulu üyelerini başarılarından dolayı kutladı.

 
Demirtaş: Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar
 
'Kalan cezası' için camide temizlik yapıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
endişeli 15 Şubat 2016 Pazartesi 10:28

BMC fabrikası Sakarya'ya taşınıyormuş sayın vali. Siz asıl bunu önleyin. İzmir'linin alın teri ile kurulmuş tesis başka yerlere taşınıyor. Haberiniz var mı acaba?

Yorumu oyla      11      5  
kriptonik 14 Şubat 2016 Pazar 12:03

İzmir ve sanayi kelimesini artık yanyana düşünemiyorum. Turizm olmalı,finans olmalı,fuarcılık olmalı,sağlık olmalı !!! Sanayi izmiri bırakalı 30 sene oldu ve başta körfez olmak üzere izmire çevresel anlamda geri dönülmesi zor zararlar verdi.

Yorumu oyla      11      5  
14 Şubat 2016 Pazar 11:44

Şu şehir içindeki sanayileri de kaldırsak ne güzel olur. 1-2-3. sanayi gibi

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan turizm desteğine teşekkür
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Bakanlar Kurulu ...
‘Yılın Girişimcisi’nden İzmir atağı!
Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) tarafından düzenlenen ‘Yılın ...
Türkiye’de bir ilk: Denizaltı turizmi!
Turizmde alternatif arayışına giren yatırımcılar Türkiye’de bir ilke imza ...
 
İzmir’de çiçekçilerden ‘online’ isyan!
'Sevgililer Günü' öncesi gül siparişlerinin çoğu internet üzerinden verildiği ...
‘EGİAD Melekleri’ BIC Angels ile güçlendi
İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite edilen ...
Ve Suriyeli işçilere çalışma izni yürürlükte
Türkiye'de ikamet eden ve çoğunluğu Suriyeli olan mültecilere belli koşullarda ...
 
Flaş: Petrol Ofisi tamamen satılıyor!
Reuters haber ajansı, Avusturyalı OMV şirketinin Petrol Ofisi'nin tamamını ...
Shoexpo'da final heyecanı: 'Ege Rüyası' gerçek olacak
Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 7 – 10 Mart 2016 tarihlerinde ...
Erkunt Traktör'ün yeni modellerine büyük ilgi
Yerli tasarım traktörleriyle sektörde hizmet veren Erkunt Traktör; Gaziemir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva