HABERLER>EKONOMİ
12 Şubat 2016 Cuma - 18:11

‘EGİAD Melekleri’ BIC Angels ile güçlendi

İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite edilen ilk ve tek melek yatırım ağı EGİAD Melekleri, BIC Angels ile işbirliği protokolü imzaladı.

‘EGİAD Melekleri’ BIC Angels ile güçlendi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Genç İş Adamları Derneği(EGİAD) genç girişimcilerin desteklenmesi ve başarılı yatırımları gerçekleştirmesi için başlattığı EGİAD Melekleri projesinde önemli bir protokol imzaladı.

İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki Hazine Müsteşarlığı tarafından akredite edilen ilk ve tek melek yatırım ağı EGİAD Melekleri, BIC Angels ile ortak bir seminer düzenledi. Türkiye’de bireysel katılım yatırımcısı lisansını alan ilk yabancı olan BIC Angels Investments ile EGİAD arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜRKİYE’DE İLK
Toplantıda konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Buğra İlter, projenin iş birlikleri ile İzmir’in yatırımına ve istihdamına önemli katkıları olacağını söyledi.

Melek Ağı’nın gelişim sürecinden söz eden İlter,  “Türkiye'de sayıları 320'yi bulan melek yatırımcıların sadece 10'unun İzmir'de olması ve bir melek yatırım ağının bulunmaması bizleri harekete geçiren en önemli etkenlerin başında geldi. Ekim 2015'te Hazine Müsteşarlığı'ndan onay alarak 'EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı'nı kuran EGİAD, melek yatırımcılık konusunda İzmir'in var olduğuna inandığımız potansiyelini harekete geçirmeyi amaçlıyor. 'EGİAD Melekleri', bir işadamları derneği tarafından kurulan Türkiye'deki ilk melek yatırımcı ağıdır. EGİAD olarak uzun yıllardır girişimcilerin desteklenmesi adına çeşitli çalışmalar yapan EGİAD, Em briyoniks ve İZTEKGEB gibi girişimcilik ve teknoloji odaklı ortaklıklarını EGİAD Melekleri Ağı ile daha ileri bir aşamaya taşımayı amaçlamaktadır” diye konuştu.

İZMİR’DE BAŞKA AĞLAR KURULMALIDIR
Projenin önemine değinen İlter, “Tüm yatırımcı ağlarında olduğu gibi bizim de amacımız genç girişimciler başta olmak üzere her düzeyde girişimcileri desteklemek ve girişim fikirlerini yatırımcıyla bir araya getirmektir. Böylelikle üretim ve istihdamın artışına destek olarak ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesine de katkı sağlamak istiyoruz. Teknoloji ve somut ürün geliştirmeye dayalı projeler öncelikli olmak üzere her alanda yatırımlarla ilgileniyoruz. Bugüne kadar İstanbul odaklı gelişen melek yatırımcılığı şimdi İzmir’de de  canlandırmak üzere yola çıktık. Dileğimiz bizim ardımızdan İzmir’de başka melek yatırım gruplarının da kurulmasıdır. Çünkü bu alanda çok başarılı çalışmalar yapan üniversitelerimiz ve diğer paydaşların katkılarıyla İzmir’de güçlü bir girişimcilik ikliminin oluştuğunu gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.

PROTOKOLLE GÜÇLENDİRİLDİ
BIC Angels kurucu ortağı Joachim Behrendt toplantını açılışında yaptığı konuşmada girişimcilik olgusunun giderek artan bir ilgi gördüğünü belirterek Türkiye’deki Melek Yatırım ekosisteminin yavaş ama çok sağlıklı gelişen bir yapıda olduğunu söyledi. 

İstanbul’da çok sayıda melek yatırım ağının her geçen gün yeni yatırımcıların katılımıyla büyük bir ağa dönüştüğünü belirten Behrendt BIC Angels olarak yerel girişimcilerle daha yakından ilgilendiklerini ve bu amaçla İzmir’deki üniversiteler ile işbirliği protokolleri imzaladıklarını ifade etti.

Toplantıda ayrıca BIC Angels yatırımcıları Mehmet Onarcan ve Çağlar Karataş tarafından girişim projelerinin seçiminde dikkat edilecek hususlar ve yatırım sonrası sağlanan büyüme destekleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

Behrendt’in sunumunun ardından EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve Joachim Behrendt arasında iş birliği protokolü imzalandı. Gerçekleştirilen protokolle daha çok yatırımcı ile proje güçlenecek.

 
CHP’de kadın kurultayı arifesinde İzmir fotoğrafı!
 
Başkan Pekdaş’tan rotasyon: Kimler gitti/geldi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Suriyeli işçilere çalışma izni yürürlükte
Türkiye'de ikamet eden ve çoğunluğu Suriyeli olan mültecilere belli koşullarda ...
Flaş: Petrol Ofisi tamamen satılıyor!
Reuters haber ajansı, Avusturyalı OMV şirketinin Petrol Ofisi'nin tamamını ...
Shoexpo'da final heyecanı: 'Ege Rüyası' gerçek olacak
Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 7 – 10 Mart 2016 tarihlerinde ...
 
Erkunt Traktör'ün yeni modellerine büyük ilgi
Yerli tasarım traktörleriyle sektörde hizmet veren Erkunt Traktör; Gaziemir ...
İzmir'in 'sörf cenneti'nde icradan satılık altın arazi!
Çeşme’de yapımı bölge tarafından tartışmalara neden olan Port Alaçatı ...
Economist Türkiye'nin şarap politikalarını yazdı!
Haftalık Economist dergisi bugün yayımlanan yeni sayısında, Türkiye'deki ...
 
Tarım Fuarı’nda Bakan Çelik ve Kocaoğlu’ndan karşılıklı mesajlar
Tarım Fuarı Bakan Çelik’in katılımıyla açtı. Tarım politikaları hakkında ...
Türkiye'ye 10 milyar dolarlık gizemli para
Kaynağı belirsiz para girişi 2015'te 6 kat artışla 9,66 milyar dolara yükseldi.
KOBİ'lerin asgari ücret kaçışı!
Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Ayberk Aloğlu, asgari ücretteki artışla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva