HABERLER>EGE
24 Nisan 2014 Perşembe - 17:30

'Kadına şiddet' üniversiteleri harekete geçirdi

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, 1'inci Ulusal Üniversite Kadın Araştırma Merkezleri Kongresi toplandı. Kongre Başkanı Prof. Dr. Konca Yumlu, ülkedeki kadın sorunları araştırma ve uygulamaları alanında çalışan tüm merkezleri bir araya getirerek kadın sorunlarını masaya yatırmayı amaçladıklarını söyledi.

 Kadına şiddet  üniversiteleri harekete geçirdi

AYDIN - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEKAUM) ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) tarafından ortaklaşa düzenlenen, iki gün sürecek olan 1'inci Ulusal Üniversite Kadın Araştırma Merkezleri Kongresi, Kuşadası Pine Bay Holiday Resort Hotel'de başladı. Kongre Başkanı EKAM Müdürü Prof. Dr. Konca Yumlu, ülkedeki kadın sorunları araştırma ve uygulamaları alanında çalışan tüm merkezleri bir araya getirerek kadın sorunlarını masaya yatırmayı amaçladıklarını belirtti. Sorunları tartışarak çalışma ve deneyimleri paylaşmayı hedeflediklerini kaydeden Yumlu, ortak projeler ile sürekli iletişim ve koordinasyon ağı kurma konularında görüş alışverişi yapacaklarını dile getirdi. Kadına yönelik şiddet konusunda gelinen noktanın korkutucu olduğuna dikkat çeken Yumlu, "Bu durumda işbirliği ve ortak hareket etme her zamankinden daha da önemlidir. Bizler farklı disiplinlerden gelen öğretim üyeleri olarak, kendi bilim dallarımızda toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışmalar yaparken, bu çalışmaları toplumla paylaşma gayreti içindeyiz" dedi.
 
HERŞEYİN BAŞI EĞİTİM
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzun ise, üniversitelerin bilgi üretip araştırma yaparak eğitim verdiğini söyledi. Ülke, millet, dünya için yararlı gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Füzun, "Üniversitelerin bu görevleri yerine getirirken toplumla her anlamda ilişkide olmaları gerekir. İşte bu özelliklerin gereği olarak da bu tür kongrelerin yapılması çok önemlidir. Dokuz Eylül, Ege Üniversitesi ve başka üniversitelerden hocaların katılımıyla bu kongrenin gerçekleştirilmesi gerçekten çok sevindirici. Tabii ki sorunları hepimiz her gün görüp işitiyoruz. Şiddet meselesi artık dayanılmaz bir boyuta geldi. Bu kongre boyunca neler yapılması gerektiğini tartışacaksınız. Muhtemelen siyasetçilere, Ankara'ya göndereceğiniz mesajlar da olacaktır. Yapmalısınız ve önerilerde bulunmalısınız da. Her şeyin başı eğitim, Türk erkeği eğitilmezse bu süreç böyle devam eder" diye konuştu.
 
25 Nisan Cuma akşamı sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla son bulacak olan kongreyi eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, ODTÜ Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Ecevit, Ankara Üniversitesi KASAUM Müdürü Serpil Sancar ve İstanbul Üniversitesi KASAUM Müdürü Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubuklu da izledi. (dha)
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milas’ı sarsan kaza: Daha 17 yaşındaydı…
Muğla’nın Milas İlçesi’nde, bisikletiyle kavşaktan 'U' dönüşü yapmak isterken ...
Korkunç kaza: Ecel ‘kurtuldum’ derken yakaladı!
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde su dolu kanala düşen otomobilden çıktıktan ...
Muğla sularında ölümle biten kaza!
Dalyan Kanalı'nda tekneyle botun çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
 
Öldürülen Türk kaptanın cenazesi Bodrum’da
Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin göçmen kaçaklığı yaptığı şüphesiyle ateş ...
Üniversitelilerden ringte kıran kırana mücadele
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 'Türkiye Üniversitelerarası Muay ...
Denizli'nin küçük başkanı havuzlu villara ruhsat vermeyecek
Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
 
Bodrum'da üniversiteli gençler ringe çıktı
Bodrum’da düzenlenen 'Türkiye Üniversitelerarası Muay Thai Şampiyonası'nın ...
Aydın'da ihmal iddiası: Alkollü diye müdahale etmediler...
Çine’de 112 ekibi, iddiaya göre, alkollü olan 66 yaşındaki Mehmet Kahraman'a ...
Afyon'da klasik müzik şöleni:
Afyonkarahisar'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Klasik Müzik Festivali, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva