HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2012 Cumartesi - 17:18

"Babam resimde bana gülümsüyor"

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, babasının ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada çok ciddi gelişmelerin yaşanacağını düşündüğünü belirterek, “Çillioğlu cinayetinin aydınlatılması bir çok olayın da aydınlatılmasında büyük rol oynayacaktır” dedi.

 Babam resimde bana gülümsüyor

İSTANBUL - Gökhan Çillioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilirkişi raporunda “olayın intihar değil, cinayet olduğunun” belirlenmesinin ardından soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan'la görüşmek üzere annesiyle birlikte Malatya'ya geldiğini belirtti.

Soruşturmayla ilgili yakın dönemde ciddi gelişmelerin yaşanacağını ifade eden Çillioğlu, şöyle konuştu:

“Soruşturmanın gelinen aşamasındaki gelişmelerle ilgili bilgi almak, özel yetkili savcıyla görüşmek üzere Malatya'ya geldik. Bilirkişi raporunda olayın cinayet olduğu yer alıyor. Bu raporda tüm bilgi, belge ve babamın kemikleri üzerinde sınıfında uzman bilirkişilerce inceleme yapılmış. Aile olarak babamızın bundan sonra huzur içinde olacağını düşünüyoruz. Bu onurlu insanın alnına sürülen bu kara leke temizlenmiştir. Yakın bir zaman içinde çok ciddi gelişmelerin yaşanacağını düşünüyorum. Çillioğlu cinayetinin aydınlatılması bir çok olayın da aydınlatılmasında büyük rol oynayacaktır. Babamı öldürenlerin kısa süre içerisinde adalete hesap vereceğini düşünüyorum. 18 yıl sonra babamın fotoğrafına baktığım zaman bana gülümsediğini görüyorum. Bu oğluyla gurur duyan bir babanın gülümsemesi.”

Olay
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak “intihar ettiği” sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüş, ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya'ya göndermişti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu'nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu.

Savcılık ayrıca, Çillioğlu'nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce'de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

Soruşturmada, Albay Kazım Çillioğlu'na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu belirlenmişti.

Bilirkişi raporu: “Olay intihar değil, cinayet”
Çillioğlu'nun mezarından alınan örnekler üzerinde Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, saç köklerinde arseniğe rastlanan Çillioğlu'nun, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik ile kaburgalarında kırık olduğu tespit edilmişti.

Öte yandan savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım ile “Bozo” kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.

Çillioğlu'nun intihar notu olduğu iddia edilen kağıttaki imzanın da yapılan kriminal inceleme sonunda sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

Olay yerinde çekilen fotoğraflarda ve kemikler üzerinde yapılan detaylı incelemenin ardından ayrıntılı bir rapor hazırlayan bilirkişi heyeti, Çillioğlu'nun ölümünden önce darbedildiği ve öldürüldüğü görüşünü bildirmiş, heyet, raporunun sonuç kısmında, “olayın intihar değil, cinayet” olduğunu yazmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Grup Yorum'dan cezaevi önünde tepki konseri
Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan grup üyesi Seçkin Aydoğan’a ...
Cezaevindeki Sabuktay'dan İzmir'e: Çocukla büyüyen şehir...
Operasyonlar ve yargı süreci ile sarsılan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Kitap fuarı demir parmaklıklar ardında!
TÜYAP İzmir Kitap Fuarı 17. Kez kapılarını açtı. Fuarda demir parmaklıklar ...
 
İzmir büyük şölene hazır: Boyoz fest!
İzmir mayıs ayının ilk pazar günü 30 bin boyozla Kordon'da 'Boyoz Festivali' yapmaya hazırlanıyor.
“Mahallenin güzel kızı İzmir’i mahallenin sofusuna vermeyin”
Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Bekir Coşkun, AKP’nin İzmir’i kazanabilmek ...
Tarihi su kemerlerinde dehşet gecesi: Ölüme atladı
Buca İlçesi'nde, 48 yaşındaki Mesut Diringa, tarihi su kemerlerinden atlayarak ...
 
"11 günüm kayıp: Çevik Bir bana işkence yaptı!"
Batı Çalışma Grubu belgelerini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Emniyet ...
Vahim ayrıntı: PKK'nın elinde isim listesi vardı!
33 erin şehit olduğu katliamdan yaralı kurtulan er Osman Partal "Ellerinde ...
Bir'in ifadesi en sonda: 'Islak imza' sorulacak!
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması devam eden 28 Şubat soruşturması ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva