HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2012 Cumartesi - 11:19

“Mahallenin güzel kızı İzmir’i mahallenin sofusuna vermeyin”

Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Bekir Coşkun, AKP’nin İzmir’i kazanabilmek için büyük çaba sarfettiğini ve seçimde öncelikli hedefinin bu olduğunu belirterek, “Mahallenin güzel kızını imam nikahı ile almak istiyor. Bunun için 35 proje açıklıyor, yani gerdanlığı, kordonu, tüm takıları hazır diyor. İzmir ise vermiyor. Demokrasinin Başkenti İzmir, çağdaşlık yolundan ayrılmayacağım diyor” dedi.

“Mahallenin güzel kızı İzmir’i mahallenin sofusuna vermeyin”

İZMİR - Ege-Koop'un 67. Eğitim, Kültür ve Sanat Etkinliği kapsamında İzmir’de bir ilke imza atarak Medya/Sanat başlığı altında gerçekleştirdiği  Söyleşi/Dinleti programı, İzmirlilerden büyük ilgi gördü.
Programın düzenlendiği E.Ü. Konak AKM’de saatler önce bir araya gelen İzmirliler, salonu hınca hınç doldurdu, birçok kişi de etkinliği ayakta takip etmek zorunda kaldı. 

Sunuş konuşmasını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın yaptığı söyleşide konuşan Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Bekir Coşkun,  gündeme ilişkin çarpıcı ve ilginç değerlendirmelerde bulundu.  



Gazeteci olarak iki konuda hassas davrandığını, insanları sağlığı ve namusu üzerinden eleştirmediğini belirten Coşkun, “ Ne yazık ki bu hassasiyet bizlere karşı gösterilmedi. 8 yıllık AKP iktidarında insanların namuslarına sataşıldı, yatak odalarına girildi. Karıları, kızları yani aile hayatları çarşaf çarşaf sütunlara taşındı. Tüm bunlar hangi vicdana sığar. Hangi dine, imana sığar? AKP’nin amblemi ampul değil mi? Peki söyleyin bana bu ampul mu daha fazla aydınlatıyor ülkeyi yoksa Uğur Mumcu’nun mumu mu?” dedi.

İZMİR DEMOKRASİNİN BAŞKENTİ’DİR
Türk siyasi hayatında birçok lider ve partinin gelip geçtiğini, her zaman çekişmelerin, kavgaların yaşandığını, zaman zaman bunların bizzat içinde yeraldığını anlatan Coşkun, yine de tüm o kavgaların mimarlarının kesinlikle ülkeyle, Atatürk ile rejimle bir sorunları olmadığını vurguladı.  Mevcut iktidar döneminde tüm değerlerin yitip gittiğini savunan Coşkun, “ Kitleler badem bıyıklarıyla sevimli görünen bu adam Türkiye’de iktidar oldu. İnsanları iki şeyle vuruyor. Biri inançlarıyla. Diğeri ise tam tersi inançsızlıkla. Yani maalesef bu toplumun içinde yer verdiğimiz düzenbaz, sahtekar, üç kağıtçı insanların ahlaksızlıklarını ön plana çıkararak.  Ve şimdi hedefinde İzmir var. Sofu, seçimde İzmir’i almak için şimdiden çalışmaya başlamış durumda. Yani mahallenin güzel kızını imam nikahı ile almak istiyor. Bunun için proje üstüne proje açıklıyor. Hani kıza gerdanlığı, kordonu, takılarıyla ben hazırım demeye getiriyor. Ancak İzmirlinin gönlü yok, vermem diyor. Keşke adam olsa da versek. İlla bu siyasi parti, siyasi görüş meselesi de değil bu. İzmir çağdaşlığın, modernizmin simgesidir. Ankara siyasetin, İstanbul ekonominin, İzmir ise demokrasinin Başkentidir. Bundan asla vazgeçmeyin.” İfadelerini kullandı.

HALK KENDİ MEDYASINI YARATTI
Konuşmasında içinde yeraldığı medyanın geldiği noktayı da değerlendiren Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maalesef medya üzerine düşen görevi yapmadı. Medya bu on yıllık dönemi durdurabilirdi. Medya Türkiye’yi çok kolay harcamayabilirdi. Çünkü medya yoksa o ülkede demokrasi de yoktur. Medya insanlara bakma, duyma, görme imkanı vererek seçme hakkını kullanmasını sağlar. Ama bu artık sözkonusu değil. 1980’li yıllarda medyanın başına ne geldiyse geldi ve gazeteci patronlar gitti yerine medyayı daha çok ticarette, holdinglerinin tanıtımında, iktidarla ilişkilerinde kullanan patronlar geldi. Kemal Kılıçdaroğlu yanlış merdivene bindi diye günlerce yayın yapanlar, Türkiye’yi yanlış merdivende çağdışı karanlığa yürütenlere karşı sesini çıkarmadı. Bunlar da maalesef toplumu doğruya iletmek isteyen, tüm bu yaşanan süreç utanmazlıktır,  sahtekarlıktır diyenlerin gözünün yaşlına bakmayıp bir güzel temizledi. Ben 2002 yılında uyarmıştım; birgün sıra size de gelecek diye. Şimdi geldiğimiz noktayı medya hak etmiştir. Toplum artık bu medyayı reddediyor. Kendi medyasını yaratıyor. Artık toplum sosyal medyayı kullanıyor. Medya günahlarının cezasını çekiyor.”

ARTIK ‘ALLAH’ DEMİYORUM…
Bu ülkede yaşayan her vatandaşın yaşananlarda sorumluluğu bulunduğu gerçeğini de göz ardı etmemesi gerektiğine vurgu yapan Coşkun, “Bu vatan bizim için çok değerli. Hemen her evde bir şehit, bir gazi var. Toprak için canımızı verdik, veriyoruz. Ama keşke toprak kadar demokrasi için de, hukuk için de bunu yapmış olsaydık. Maalesef Mustafa Kemal’in hediyesi olan bu güzel ülkeye sahip çıkamıyoruz. Şehitlerin kanı üzerinden pazarlıklar yapılıyor bu ülkede. Ben kendi dinime bile uzak kaldım artık. Ben Allah demeyi, Muhammed demeyi, dua etmeyi çok seven biriydim. Ama sekiz yıldır artık bunları ağzıma bile almıyorum. Din yüce bir duygudur onu kirletmeye kimsenin hakkı yok. Türk kimliğini kaldırıp İslam kimliğini oluşturmaya çalışıyorlar. Ancak yine de yılgınlığa, korkuya kapılmak yok. Dimdik, duracağız. Bin canım olsa bini de feda olsun bu ilkeye.  Sosyal demokratlar, Atatürkçüler ne yaptı deniyor bu ülkeye. İşte Ege-Koop,  Ankara’da Kent-Koop. Bunlar bu ülkenin değerleridir. CHP’liler de, belediyeler de artık daha iyi olmak zorundadır. Ve artık bu salonlardan çıkmak zorundadır. Ben bir daha konuşmayacağım. Kendi kendimize dertleştiğimiz yeter. Artık salonların dışına taşmalı, insanlarımızı doğruya yönlendirmeliyiz.” diye konuştu.


ASLAN: MEDYA ÖZGÜR DEĞİL
Ege-Koop Ankara Temsilcisi Faruk Demir’in de türküleri ile büyük bir coşku yarattığı etkinlikte konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise, medyanın içinde bulunduğu durumu eleştirdi. Medyanın özgür olmadığının altını çizen Aslan, “Medya-Siyaset-Ticaret üçgeni oto sansüre, fiili sansüre dönüşmüştür” dedi.
“YENİDEN DÜZENLEYİN…”
 Etkinlik bitiminde Hüseyin Aslan, Bekir Coşkun ve Faruk Demir’e uzun süre sevgi göstelerinde bulunuldu, izleyiciler, üçlüden imza alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Birçok kişi etkinliğin çok daha büyük bir salonda tekrar edilmesi yönünde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a ricada bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DOST ACI SÖYLER 15 Nisan 2012 Pazar 08:43

Bekir bey'in bir cümlesi herşeyi özetliyor.Kendi kendimize dertleştiğimiz yeter,artık salonların dışına taşmalı ve insanlarımıza doğruyu anlatmalıyız.Çok doğru.Uşak'tan öteye Anadolu'nun derinliklerine gittiniz mi?Hele hele Karadeniz'e.İlçelerde AKP dışında bir partinin tabelası ve bayrağı yok.Buralardaki CHP'li yerel yöneticiler nerede? Bu iş sadece Kılıçdaroğlu ile olacak değil.Gürsel Tekin;teşkilatları hiç denetlemiyor herhalde.İzmir'de güçlüyüz,ama bu gücümüz Uşak'tan sonra sıfır...

Yorumu oyla      15      5  
m bahar 14 Nisan 2012 Cumartesi 22:15

ak partiye kızarak Allah, peygamber dememek garip

Yorumu oyla      14      11  
DAVRAZ04 14 Nisan 2012 Cumartesi 20:43

NASIL%17 DEN %39 A GELDİYSEK BİRGÜN İZMİRİ DE ALIRIZ İNSANCA YAŞAMAK İZMİRİNDE HAKKI

Yorumu oyla      13      19  
ne olduğunu söyle 14 Nisan 2012 Cumartesi 16:40

bekir bey artık allah demiyorum diyorsun zaten şimdiye kadar hiç söylemedinki söyleyenleride takibe aldınız izmire ne verdiniz izmiri gelin kabul etseydiniz şimdiye kadar süslerdiniz insanlar bakardı şunu söylerdi izmirli güzele bakmak sevap dır derdik siz güzeli çirkinleştirenlerden siniz ne yapsanız izmir güzel olacak bunuda akparti yapacak

Yorumu oyla      16      22  
EŞREFPAŞALI 14 Nisan 2012 Cumartesi 14:12

SAYIN ASLAN SİZ YAŞANTINIZ BOYUNCA "İZMİRE BAŞKAN OLAMAYACAKSINIZ" SİZDE ÖYLE BİR KALİTE YOK YAPTIĞINIZ İNCE YATIRIMLAR İZMİRLİ TARAFINDAN ANLAŞILMIYOR SANMAYIN BİZLER KİME HESAP SORACAĞIMIZI GAYET İYİ BİLİRİZ.

Yorumu oyla      21      8  
14 Nisan 2012 Cumartesi 13:00

YÜCE ÖNDER ATATÜRK VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BİZ KIZIMIZI VERMEYİZ.İZMİRLİ OLMAK BİR AYRICALIKTIR.GURURLUYUZ VE ONURLUYUZ.İZMİRLİ DOĞULMAZ,İZMİRLİ OLUNUR. HERKES İZMİRLİ OLAMAZ.

Yorumu oyla      27      9  
Bilal-İzmirli 14 Nisan 2012 Cumartesi 12:53

Hep eleştirdiğim Sayın Hüseyin Aslanı bu etkinliğinden dolayı YÜREKTEN kutluyor devamını diliyorum.saygılarımla.CHP li vatandaş.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi su kemerlerinde dehşet gecesi: Ölüme atladı
Buca İlçesi'nde, 48 yaşındaki Mesut Diringa, tarihi su kemerlerinden atlayarak ...
"11 günüm kayıp: Çevik Bir bana işkence yaptı!"
Batı Çalışma Grubu belgelerini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Emniyet ...
Vahim ayrıntı: PKK'nın elinde isim listesi vardı!
33 erin şehit olduğu katliamdan yaralı kurtulan er Osman Partal "Ellerinde ...
 
Bir'in ifadesi en sonda: 'Islak imza' sorulacak!
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması devam eden 28 Şubat soruşturması ...
Karar sonrası yıkım!
Büyükşehir davası sonrası sadece iki tahliye kararı çıkması salondaki ...
Bakanlık kadın cinayeti davasına müdahil oldu
Geçen yıl Ekim ayında, boşanmak üzere olduğu eşini bıçaklayarak öldürdüğü ...
 
Filyos'tan 1 hafta sonra 1 ceset daha çıktı
Filyos Çayı’nda yapılan aramalarda 7’nci gün geride kalırken, akşam saatlerinde ...
Zarakolu: Ağzımın fermuarını kapatıyorum
Yayıncı-yazar Ragıp Zarakolu hakkında tahliye kararı verildikten sonra ...
Grup Yorum afişi asanlara tutuklama
Grup Yorum'un 15 Nisan'da İstanbul'da gerçekleşecek "Bağımsız Türkiye" ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva