HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2012 Cumartesi - 14:35

Kitap fuarı demir parmaklıklar ardında!

TÜYAP İzmir Kitap Fuarı 17. Kez kapılarını açtı. Fuarda demir parmaklıklar ardında kurulan Balbay standı da yerini aldı. Açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘adalet’ vurgusu yaptı.

Kitap fuarı demir parmaklıklar ardında!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda, 14- 22 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan ve TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile bu sene 17. Kez düzenlenen İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı.


İzmirli yazar Yaşar Aksoy’un Onur Konuğu olarak katılacağı fuarın açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Yaşar Aksoy, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, belediye başkanları Cevat Durak, Hakan Tartan, TÜYAP Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, eski milletvekili Ercan Karakaş ve çok sayıda kitap tutkunu katıldı. Bir hafta açık kalacak olan fuara 350 yayın evinin katıldığı, 300 bin de ziyaretçinin gelmesinin beklendiği belirtildi.

KOCAOĞLU: ADALET KÜME DÜŞTÜ
Kitap Fuarı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kitap okumanın önemine dikkat çekti. Kitap okuyan bir kişinin bilinçlendiğini, farklı bakış açıları geliştirdiğini ve bu bilincin de inançları güçlendirdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, bir dava yolunda en önde gidenlerin, o davaya en çok inananlar olduğunu söyledi. 


Kocaoğlu “Bir yıldır başımıza gelen yargı sürecinden sonra bizim de bir kitabımız oldu.  Ali Sabuktay hapishanede yazdı ve APİKAM bünyesinde yayınlandı. Fuara biz de bu kitap ile katılıyoruz. Fuarda, başta Mustafa Balbay olmak üzere, pek çok tutuklu yazarın kitaplarını alacağız. Türkiye şuanda, birbiri ile ilişki kuramayan, birbirinin söylediğini anlamayan, anlamak istemeyen, onu öteki sayan, empati yapmayan bir durum çığ gibi büyüyor. Bunun sonu nereye gider. Buradan ülke ve ülke insanı ne zarar görür. Bunu hepimiz, bu ortamı yaratanların, bun tetikleyenlerin ama herkesin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının –ben vatandaşlar derken başka ülkelerinin ajanlarını ayırıyorum, onları vatandaş saymıyorum- şapkasını önüne koyup, mutlaka çok iyi düşünmesi gerekmektedir. Bizim gençliğimizde İstanbul’da bir Adalet Kulübü vardı 1960’lı yıllarda. ‘Adalet düştü kümeye’ diye bir laf çıkmıştı. O yıl adalet küme düşmüştü. Sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.

BALBAY’DAN AKSOY’A MEKTUP
Kocaoğlu’nun ardından söz alan Vali Yardımcısı Nevzat Ergün ise 1536 okul, 34bin öğretmen, 675 bin öğrenci, 9 üniversite, 120 bin üniversite öğrencisi ve 8 bin akademik personel ile İzmir’de eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. İzmir’in okur- yazar bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Ergün, kitap fuarının önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti. TÜYAP Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan da okuyucuların, kitap ve yazarla buluşmaları açısından fuarların çok önemli olduğuna dikkat çekti. Yaz tatiline girerken, kitap listesi oluşturmak adına önemli bir adres olduğunu belirten Hızlan, edebiyat ve sanatın gelişmesi için en temel gereksinimin özgürlük olduğunu ifade etti. Fuarın Onur Konuğu olan İzmirli Yazar Yaşar Aksoy ise “İnsanlığın tarihsel gelişimi ile ilgili bir kitap sıralaması yapsanız en başına Homeros’u koyarız. O da İzmirlidir. İlhan Selçuk’un ölümünden sonra, yazın dünyası ile ilgili pek çok kale düştü. Son kale Kitap Fuarı’dır. Kitapta başka sığınacak limanımız kalmadı. Gözlerim 4 yıldır bu sıralarda Mustafa Balbay’ı arıyor. Balbay bana gönderdiği özel mektupta, onur konuğu ilan edilmemi gözyaşları içinde karşıladığını ifade etti” diye konuştu. Aksoy’a plaket ve kendi adına yazılan Ege’de Zaman Yolcusu isimli kitap da takdim edildi.



PARMAKLIKLAR ARDINDAN KİTAP İMZALADILAR
Protokol konuşmalarının ardından Kocaoğlu ve beraberindekiler fuar alanını gezdi. Stantları tek tek ziyaret eden konuklar, yazarlar ile de sohbet etti. Başkan Kocaoğlu, ünlü yazar Aydın Boysan ile de ayaküstü sohbet etme imkanı bulurken, en çok ilgiyi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan Balbay standı gördü. Tutuklu Gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay adına hazırlanan stantta, Balbay’ın kitapları satışa sunuldu. Anı defterini imzalayan Kocaoğlu “Sevgili arkadaşım, can dostum Mustafa Balbay’ım! Seni çok özledik. En kısa zamanda buluşmak dileği ile herkes için adalet dileklerimizle İzmir duruşunu görüyor ve onu hayranlıkla uygulamaya çalışıyoruz” yazdı. 

Balbay ve tutuklu tüm gazeteci/ yazarları temsilen oluşturulan demir parmaklıklı stantta da Balbay’ın kitapları imzalandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir büyük şölene hazır: Boyoz fest!
İzmir mayıs ayının ilk pazar günü 30 bin boyozla Kordon'da 'Boyoz Festivali' yapmaya hazırlanıyor.
“Mahallenin güzel kızı İzmir’i mahallenin sofusuna vermeyin”
Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Bekir Coşkun, AKP’nin İzmir’i kazanabilmek ...
Tarihi su kemerlerinde dehşet gecesi: Ölüme atladı
Buca İlçesi'nde, 48 yaşındaki Mesut Diringa, tarihi su kemerlerinden atlayarak ...
 
"11 günüm kayıp: Çevik Bir bana işkence yaptı!"
Batı Çalışma Grubu belgelerini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Emniyet ...
Vahim ayrıntı: PKK'nın elinde isim listesi vardı!
33 erin şehit olduğu katliamdan yaralı kurtulan er Osman Partal "Ellerinde ...
Bir'in ifadesi en sonda: 'Islak imza' sorulacak!
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaması devam eden 28 Şubat soruşturması ...
 
Karar sonrası yıkım!
Büyükşehir davası sonrası sadece iki tahliye kararı çıkması salondaki ...
Bakanlık kadın cinayeti davasına müdahil oldu
Geçen yıl Ekim ayında, boşanmak üzere olduğu eşini bıçaklayarak öldürdüğü ...
Filyos'tan 1 hafta sonra 1 ceset daha çıktı
Filyos Çayı’nda yapılan aramalarda 7’nci gün geride kalırken, akşam saatlerinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva