HABERLER>POLİTİKA
21 Şubat 2013 Perşembe - 08:24

"AK Parti işletme mantığıyla devlet yönetiyor"

Meclis’te “Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı” ile ilgili olarak AKP’nin grup önerisi hakkında aleyhte CHP Grubu adına söz alan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi.

 AK Parti işletme mantığıyla devlet yönetiyor

İZMİR - Hükümetin devleti bir işletme gibi yürütmeye çalıştığını belirten Güven, hükümetin sağlık ve eğitim yükünden kurtulmak için özelleştirme çabasına girdiğini söyledi. Sağlık politikalarının tamamen özelleştirmeye yönelik olduğuna dikkat çeken Güven, “Bugün sağlık, yarın da eğitim özelleşecek ve gelecekte sağlıksız ve eğitimsiz bir nüfus ile karşı karşıya kalacağız. Acaba AKP Hükümeti önlem için ne yapmayı planlıyor? Hükümeti yürütmek için şimdiden, yurt dışından eğitimli ve sağlıklı elemanlar mı getirecek?” diye sordu.

ÖZELLEŞTİRMENİN SON ADIMI
“Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İşbirliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması Hakkında Kanun Tasarısı”nın AKP Hükümetinin sağlığı tamamen özelleştirmesinin son adımı olduğunu belirten Güven şunları söyledi: “Bu kanun tasarısında hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde yüklenici yani özel sektör lehine bedelsiz olarak tesis edilecek bağımsız ve sürekli nitelikteki üst hakkı sözleşmesinden bahsedilmektedir. Hükümet, ihaleyi kazanan firmaya ticari alan, AVM, kafeterya, evler, iş merkezleri; bu arada da 2.000-3000 yataklı hastane yapsın diye kocaman bir araziyi hediye edecek, aynı zamanda da bina maliyetinin en az 6 katını kira bedeli olarak ödeyecektir. Gerekçe olarak bugüne kadar yetersiz hastane hizmeti verildiği, yetersiz hastane olanaklarının ve yetersiz hasta odalarının olduğu gösteriliyor. Hatta örnek olarak Ankara Numune Hastanesi de veriliyor. Peki, 11 yılda AKP Hükümeti hastaneleri düzeltemedi mi? Düzeltemediyse sebep nedir? Düzeltmek için mutlaka 2000-3000 yataklı, AVM’si olan, ticari alanları olan hastane yapıları mı olmalıdır? Çözüm hastaneleri özelleştirmek midir? Üstelik Sağlık Bakanlığı bugüne kadar hastaneleri, yatak kapasitesi ve yatak kaliteleriyle övünüyordu. Kimse hastaneleri düzeltmeyin, yatakları iyileştirmeyin demiyor. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, daha iyi hizmet verecek düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.”
İSTENİLEN SİLAHLANMAMIZ MI?
Konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın engelliler ve kadınlarla ilgili açıklamalarını da eleştiren Güven, “Sayın Başbakanımız geçenlerde bir açıklama yaptı: ‘Engelliler belediye otobüslerinden bedava, trenlerden indirimli yararlanacaklar’ diye. Sayın Başbakana yine yanlış bilgi vermişler. Bugüne kadar engelliler zaten otobüslerden bedava, trenlerden de indirimli olarak yararlanıyorlardı. Zaten uygulamada olan bir indirim yeni veriliyormuş gibi neden söylenir ki? Sayın Başbakanımız geçen gün bir konuya daha değindi, kadına şiddet konusu, hatırlarsınız. Mardin’de şiddet gören kadınlarımıza verilen öğüt: ‘Eğer erkek şiddet uygularsa sen de karşı koy.’ Yani artık bu Hükümetin kadını kurtaracak hâkimi, savcısı, polisi, jandarması yok. ‘Sen başının çaresine bak’ deniliyor kadınlarımıza. Acaba, istenen, bizlerin ve tüm vatandaşların silahlanması mı? Bizler artık kendi kendimizi bu şekilde mi koruyacağız? Bu soruların cevaplarını Hükümetimiz düşünmektedir herhâlde. Artık kanun tekliflerini kamuoyuyla paylaşmadan Meclise getirdiklerinden, artık engellilere uygulanan indirimlerin yeni gibi sunulmasından, kadınlara ‘Polise gitmeyin, şiddet uygulayana siz de uygulayın’ denilmesinden anlıyoruz ki AKP ülkemizi yönetememektedir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDP'lilerin PKK'lılarla kucaklaşmasına örtülü af!
4. Yargı paketinde ‘Terör suçunda şiddete bulaşma’ kriterinin öngörülmesi ...
AK Partili vekil: Tüm kameralar kaldırılsın!
Telekulak Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan, insanın eşinin bile ...
Erdoğan’dan 'İmralı’ya ziyaret' açıklaması
Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, BDP'nin İmralı'ya ...
 
Bağış sert çıktı: AB mutlaka dize gelecek
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu üyesi Günter ...
BDP listeyi sundu: İmralı’ya sürpriz isimler
BDP, ikinci ziyaret için İmralı'ya gidecek heyette yer almasını istedikleri ...
Anadol sert çıktı: Benim bildiğim İmralı ada adıdır
CHP İzmir Eski Milletvekili ve Eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Türkiye ...
 
BDP'den geri adım: CHP'ye 'Sinop' özrü
Sinop’ta çıkan olaylarla ilgili CHP’li Belediye Başkanı’nı suçlayan BDP ...
CHP'li Güler'den Milas övgüsü
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Milas’ta ...
MHP ve SP İzmir’den ‘gündem’ zirvesi
Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva