<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
>
 
Arşivden... Savcı Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya neler anlatmıştı?

"Adam koltuk değneği ile yürüyor ama Gülhane’de sağlam raporu verilmiş"
Mamak Askeri Cezaevi’ndeki C-5 koğuşunda ülkücülere işkence yapmakla suçlanan Nurettin Soyer, Mumcu’ya anlattığı anılarda dönemin komutanı Ergun’la, özellikle sağ örgütlerle ilgili operasyonlar/soruşturmalar ve polisin tutumu konularında tartışma yaşadıklarından bahsediyor.

Soyer, Uğur Mumcu'nun kitabında, askeri savcı olarak görev yaptığı dönemde gündeme gelen işkence iddialarını üstlerine bildirdiğini söylüyor. Bir cezaevi doktorunun, dönemin Savcı Yardımcısı Enis Tunga’ya “Cezaevine gelen sanıkların ilk muayenelerini yapıyorum. Genç kızlar ve kadınlar çok kötü durumda geliyorlar. Bu önlenemez mi” sözleriyle aktardığı ‘emniyette kadın tutuklulara kötü muamele yapıldığı’ tespitini Ankara Sıkıyönetim Komutanı Ergun’a aktardığını belirten Soyer, şöyle devam ediyor:

“Bir gün bir tutuklu polisle gelmiş… Adam koltuk değneği ile yürüyor ama Gülhane’de sağlam raporu verilmiş. Aklım durdu. Bunlar nasıl baskı?”

BENZER GALERİLER
 
 
 
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva