<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
>
 
Arşivden... Savcı Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya neler anlatmıştı?

“Pankart asan kadın 15 gün emniyette sorgulanırken Haluk Kırcı doğrudan savcılığa getirildi"
Uğur Mumcu’ya yaptığı açıklamada, 1978 yılında 7 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı’nın faillerinden Haluk Kırcı'nın yakalanmasının ardından emniyette hiç sorgulanmaksızın savcılığa getirildiğini belirten Soyer, aynı dönemde pankart asarken yakalanan bir kadının ise 15 gün boyunca emniyette sorgulandığını söylüyordu:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü yakalamış. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün bu sanığı en az 28 gün gözetim altında tutması gerekir ki, çete hakkında bilgi toplanabilsin. Geldiği gün baktım, Kırcı polis nezaretinde benim kapımın önüne getirildi. ‘Bu nedir böyle’ dedim, ‘Sorgusu var mı?’ ‘Yok’ dediler. Savcılık olarak bu sanığı biz sorguladık. Tabii ne çeteyle ilgili bilgi verdi ne de başka şey… Yalnız yedi kişiyi öldürdüğünü bizlere söyledi. Söylemeyebilirdi. Ama söyledi… ‘Bundan nedamet duyuyorum’ dedi. ‘Sıkıntı içindeyim, onun için söylüyorum’ dedi. Hatta çocuklardan birini tel askıyla nasıl boğduğunu anlatırken savcı yardımcısı ‘Bak neler söylüyor’ dedi. Ben de koştum dinledim bir nebze.

“Şimdi bu olay oldu. Benim çok ağrıma gitti. Bu korkunç bir örgüt… Bu örgüt ile ilgili bu adamdan yığınla bilgi alınacak. O sırada savcı yardımcılarından biri ‘Ağabey pankart astı diye bir kızı yakalamışlardı. Bende evrakı vardı’ dedi. Kızı 15 gün emniyette gözetimde tutmuşlar, sorgulanmış, öyle gönderilmiş.”

BENZER GALERİLER
 
 
 
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva