<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
>
 
Arşivden... Savcı Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya neler anlatmıştı?

“Hem açtığım hem de iddianamesini imzaladığım sol örgüt davaları var”
Darbe sonrasında ülkeyi yöneten Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Kenan Evren’in emriyle çıkarılan yasa sonucunda MHP soruşturmasına sivil savcı verildiğini ve davadaki sanıkların, 'bir gün gözetimde kalmadan' doğrudan savcılığa getirildiğini ifade eden Nurettin Soyer, İstanbul’daki DİSK davasında sanıkların üç ay gözetimde tutulduğunu belirterek "hukuk adına üzücü bir olay" yorumunda bulunuyordu. Soyer, konunun DİSK soruşturmasına gelmesinin ardından Uğur Mumcu’nun “Sol örgütler hakkında dava açmadınız mı” sorusuna da şu yanıtı veriyordu:

“Açtım. Hem açtığım hem de iddianamesini imzaladığım sol örgüt davaları var. ‘MHP iddianamesini imzaladın, Dev-Yol iddianamesini de imzala’ dedi arkadaşlar. Onlarla beraber on beş gün soruşturmanın sık safhasında çalıştım. Çünkü idam isteminde bulunacağım sanıklar vardı. Bunlar hakkında ben de savcı yardımcısı arkadaşlarla beraber on beş yirmi gün, gece 12’lere kadar oturup sorgunun son kısımlarında bulundum.”

BENZER GALERİLER
 
 
 
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva