<
1
2
3
4
5
6
7
8
9
>
 
Arşivden... Savcı Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya neler anlatmıştı?

Anavatan Partisi’nden siyasete girmeye hazırlanan eski Ankara Sıkıyönetim Komutanı Recep Ergun, Milliyet'e verdiği söyleşide görev yaptığı dönemde hâkim ve savcılara herhangi bir müdahalede bulunmadığını söylemiş, hatta onlarla ‘küs gibi yaşadığını’ savunmuştu.
Ergun’un komutanlığı sırasında Ankara Sıkıyönetim Savcısı olan Nurettin Soyer de, bu söyleşi üzerine İzmir Mordoğan’daki yazlığında bir araya geldiği Uğur Mumcu’ya, “Şimdi olayları tek tek anlatacağım. Savcı ve yargıçlara baskı yapıldı mı, yapılmadı mı; bunu sizin ve Cumhuriyet okurlarının yorumlarına bırakacağım” demiş ve o dönemde yaşananları kendi gözünden aktarmıştı.

12 Eylül darbesi sonrasında MHP Genel Merkezi’ndeki aramanın Ergun’un ‘şifahi emriyle’ yapıldığını kaydeden Soyer, yazılı emir verilmesi için birkaç kez yazı yazdıklarını ancak dönemin Sıkıyönetim Komutanı’nın konuyu Milli Güvenlik Konseyi'ne havale ettiğini söylüyor ve ekliyordu: “Sol örgütler hakkında her gün yazılı emir veriyordu. Biz, ‘sağ-sol’ demeden işimize devam ediyorduk ama komutan sağ örgütler hakkında soruşturma yapmamızı benimsememişti.”

BENZER GALERİLER
 
 
 
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva