Ahmet Aydın AKANSU
Kurban etinizi ihtiyacı olanlara verin
12 Eylül 2016 Pazartesi

Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum. Nüfusun yüzde 98'ni Müslümanların oluşturduğu ülkemizde dini inançlarımız gereği kurbanlar kesilecek. Her yıl uyarılmasına rağmen yaşanan kurban kesim manzaralarını düşündüğümde dehşete kapılıyorum. Cadde ve sokak ortalarında, küçük çocukların gözleri önünde hayvanların çırpına çırpına kesilmeleri, yollardaki kan birikintileri, hayvanların mide, sakatat gibi organlarının çöplüklere ve gelişi güzel atılması insanlığımdan utandırıyor beni. "Bu nasıl Müslümanlık, bu nasıl sevap" diye isyan ediyorum. Yanlış ve uygunsuz yerde kurban kesenleri uyaralım hatta zabıta müdürlüğü veya 155 polise haber verin lütfen.

Zabıta müdürlüğü veya 155 polise bildirin

Dinimizce kurban kesilirken uyulması gereken kurallar vardır. Kendisini kasap ilan eden bazı kişilerin elinde hayvanlar mundar (Uygun olarak kesilmeyen hayvan) ediliyor. Hatırlıyorum büyükbabamın hazırlanıp kurban kesmesi saatler alırdı. En küçük ayrıntıyı ihmal etmezdi. Hayvanın ne bir damla kanı ne de bir küçük parçası ortalıkta kalmazdı. Büyükbabam, " Bir canlının hayatına son veriyoruz. Öyle aceleye gelmez. Kuralları harfiyen uygulamak gerekir” derdi. Kesilen kurban eti tatile çıkmak uğruna gelişi güzel dağıtılmaz, muhtaç insanlara verilirdi. Sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyorsanız kurallara uymayan ve çağ dışı görüntüler sergileyenleri şikayet etmeniz gerekiyor. Her şeyin daha temiz, daha güzel ve yaşanılabilir olması dileğiyle güzel bayram günleri dilerim.

İzmir’in etrafında tatil alternatifi bol

Yoğun iş hayatı olanlar için dinlenmek ve tatil yapmak için müthiş bir fırsat. Tebdili mekanda ferahlık vardır. Ünlü şairimiz Ataol Behramoğlu’nun dizelerindeki “Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, Irmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına. Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır” sözündeki gibi atın kendinizi bir yerlere. Kışa girmeden önce deniz sefası yapmak isteyenler için Foça, Mordoğan, Karaburun, Seferihisar, Çandarlı, Ayvalık, Çeşme, Dikili, tarihi yerleri sevenler için Bergama, Selçuk, Birgi, Didim, Sarp Harabeleri, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için Ödemiş Bozdağ, Gölcük, Manisa Spil, Sirince hem yakın hem de fiyat bakımından çok uygun. Soğuk kış günlerine girmeden önce gündüz denize girip akşam da denize karşı rakı balık sefasını mutlaka yapın. İzmir’den 70 kilometre mesafede Foça güzel bir seçim olur. Daracık taş sokakları, eski evleri insanı ilk görüşte sarıp sarmalıyor. Kıyılarında balık ve yosun kokusu duyulan bu kentte canınız çektiği an gidebilirsiniz. Veya oksijen deposu Mordoğan, Karaburun’a gidebilirsiniz. Kalamar, çipura, barbun, levrek, kefal ve sardalya balıkları ile çok övünen ve 98-100 yaşında varan insanların yaşadığı Mordoğan veya Karaburun’un sessiz ve eşsiz koylarında denize girebilirsiniz. Eğlence ve gece hayatını seviyorsanız dünya çapında ünlü Çeşme ve Alaçatı’nın hareketli gecelerine kendinizi atabilirsiniz. Tertemiz denizi ve kumsalları ile tanınan Dikili veya Seferihisar’ı tercih edebilirsiniz. Ancak lütfen doğanızı koruyup, çevrenizi temiz tutun.

Soğuk kış günlerine girmeden önce

Tarihi yerleri sevenler için Anadolu’nun tarih ve kültür penceresi Bergama. Dünya insanının bildiği Selçuk. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'in saygıyla sözettiği ve her yıl yüzbinlerce turistin geldiği Hz.Meryem'in Bülbül Dağı'ndaki evi, 3 bin yıllık tarihi Efes Antik Kenti. “Akdeniz'de İslam Sanatı" basamağının en önemli merkezlerinden mistik kent Ödemiş Birgi. Osmanlı kent dokusunun karakteristik örneklerini yansıtıyor.  Sarp harabelerine gezmeyi tercih edenlere gitmişken Kula’nın çok iyi korunan birbirinden güzel tarihi evlerini görmelerini tavsiye ederim. Doğa ile baş başa olmak isteyenler için Ödemiş Bozdağ, Gölcük, Manisa Spil, Şirince ideal yerler. Çam, ardıç, kavak, ceviz, kızılağaç, karaağaç, meşe ağaçlarının yanı sıra zengin bitki türleriyle kaplı Manısa Spil Dağı, doğa düşkünlerinin en sık gittikleri yerlerden biridir. Yunanlı yazar Dido Sotiroyo’nun, "Benden Selam Söyle Anadolu’ya adlı kitabına (Şu yeryüzünde cennet diye bir yer varsa, Şirince cennetin bir parçası olması gerekir" Sözleriyle konu olan Şirince ise doğa ve tarihi bir arada barındırıyor. Yani bayram tatili için İzmir çevresinde her zevke göre alternatif çok. İlk girişte yazdığım Ataol Behramoğlu’nun sözlerini unutmayın. Sağlık, huzur ve gezi dolu bayram günleri dilerim.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva