Oytun NALBANTOĞLU
Halil Umut Meler!
12 Aralık 2023 Salı

13 sezondur Göztepemizin çatısı altında yazılarımı, fikirlerimi ve inandığım tüm futbol gerçeklerini kalemimle dile getirmekteyim. TFF 1.Lig yanında Süper Lig karşılaşmalarını da dikkatle takip eden, sosyal medyaları okuyan ve çok uzun yıllardır da her hafta 5 maç izleme kültürünü kendi hayatıma entegre etmiş biriyim.

Öncelikle sözlerime dün akşam Türkiye’nin gözü önünde şiddete maruz kalan ve yerde dahi tekmelenen Halil Umut Meler’e geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum. Eşi benzeri olmayan bu büyük rezaletin cezasının en ağır şekilde devletimiz tarafından verileceğine inancımız tamdır.

Peki Türk futbolu ve hakem camiası bu noktaya nasıl ulaştı? Gece saat 04:00’e kadar hem TV kanallarından hem de sosyal medya organlarından konunun yansımaları yanında futbol paydaşlarının açıklamalarını da yakından takip etme fırsatı buldum.

Öncelikle bu skandalı “milat” kabul edip bundan sonrası için tertemiz ve yepyeni bir sayfa açacaksak RADİKAL KARARLAR ALINMASI şarttır. Bu utancı sadece Ankaragücü Başkanı ve kulübüne yıkmak yapılacak olan en büyük hatadır.

Esas sorumlular herkesin gayet net şekilde bildiği üzere sahip oldukları yazılı ve görsel medyalar ile hakemleri sürekli baskı altına alan, rahat bir psikoloji ile maç yönetmelerine izin vermeyen ve futbol oyun kurallarını dahi kendi menfaatlerine göre yorumlamakta ustalaşmış Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ‘dır. Yaratmış oldukları algı politikaları ile bir bardak suda fırtına koparmayı adet edinmiş bu camialar ve yöneticileri kendi başarısızlıklarını ört pas edebilmek için yıllardır aynı senaryoları sergilemektedirler. Canları yandığı an kitleler halinde tehdit, hakaret ve isyan bayraklarını göğe yükseltenler işlerine geldiği gibi tavır koymakta tez üstüne tez yazmışlardır. Yetmezmiş gibi TFF ve tüm kurullarının bu takımların gölge temsilcileri ile kadrolaşmaları, liyakatin göz ardı edilmesi ve şahsi menfaatlerin ön planda bulundurulması gelinen noktanın klasikleşmiş örnekleridir.

Milyarlarca TL borca  batmalarına rağmen hala yapılabilen transferler, Türk futbolunun marka değerinin yerlerde sürünmesi ve sürekli artan kaos ortamı sonunda yanardağ misali İzmirli kardeşimize patlamıştır. Bu tükenmiş sistem artık kökünden değişmelidir, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray odaklı anlayışa son verilmelidir. İnanılmaz hataları olsa da en ağır eleştirileri yazsak da bu düzende en son suçlanması gereken yapı hakem camiasıdır. Onlara ne kadar kızgın olsak da bu insanların neden hakkaniyet çerçevesinde adalet dağıtamadıklarını anlamak pek de zor görünmemektedir.

Dünyanın en gözde, en iyi performansına sahip yabancı hakemlerini ülkemize getirsek de İstanbul takımlarını memnun edemezsiniz. Artık bu işin uzlaşmacı bir yönü kalmamıştır, güçlülerin egemenliğine son verilmesi şarttır. Kafasına esenin kulüp makamına güvenip canlı yayınlarda milyonlara meydan okuma geleneği son bulmalıdır. Yedisinden yetmişine ahlak olgusunun çöktüğü ülkemizde zafere giden her yol mübahtır saçmalığı ivedilikle engellenmelidir. Sosyal medyalara dahi TC Kimlik No’su ile girilmeli, herkes ağzından çıkan sözlerin hesabını verebilmelidir.

Kulübünden başkanına, yöneticisinden federasyonuna, hakeminden gözlemcisine kadar arınma, yenilenme ve tazelenme olmazsa olmazdır. Özellikle hakemlik mesleğine gönül veren gençlerin önü açılmalı, eğitimin ve liyakatin baş tacı edildiği bir yapılanma hayata geçirilmelidir.

Kısa zaman içinde açıklanacak olan kararların sportif geleceğimize ışık tutup tutamayacağını hep birlikte göreceğiz.

“AYDINLIĞA AŞIK OLANLARIN KARANLIĞA LÜTFU YOKTUR”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 15 Aralık 2023 Cuma 15:22

Hakemleri gördüğünüz yerde resimlerini çekip onlara rahat vermeyin diyen Ali KOÇ'a ceza vermeyen(para cezasından bahsetmiyorum) bu düzen değişmedikçe futbolumuz böyle kaos ve kavga ortamında batar gider.

Yorumu oyla      2      1  
Ali erdur 12 Aralık 2023 Salı 20:07

Ulkede ana muhalefet liderini tokotlamadilarmi, seversin sevmezsin ,Adalet ve hukukun olmadigi toplumlarda herkes kendi adaletini uygular, olan halil umut melere oldu bu olaydanda hic birsey cikmaz bu ulkede selamlar!

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva