Harun ÖZDEMİR
Elveda esnaf kardeşim, elveda!
27 Mayıs 2022 Cuma

2001 yılıydı, Ankara’dan Mehmet Toptaşaradı, benden Ak Parti’nin kullanabileceği ve seçmenin de dikkatini çekebilecek… projeler istiyordu. İki üç gün sonra gönderdim.

Aynı gün dönüş yaptı Mehmet Toptaş. Esnafın sorunlarının çözümü olabilecek projem ilgi görmemiş. Öyle, büyük ihale yapılabilecek dikkat çeken projeler yok mu, dedi.

Esnaf dedim…

Halk ekonomisinin en etkili sektörü dedim…

Yoksulların teminatsız kolay borçlandığı…

Yürüyüş mesafesindeki tek dayanağı dedim…

Mehmet Toptaş’a bir şey anlatamadım.

Dostum büyük projelere kendisini fena kaptırmıştı. Mühendisti ama henüz yeni kurulmakta olan Ak Parti’ye sunabileceği bir projesi yoktu.

Sadece Toptaş’ın mı, koca koca prof’ların, mühendislerin, iktisatçıların, nice akademisyenin de projesi yoktu!

Ak Parti’nin kurucusu olan yakın uzak arkadaşlarım da proje desteği istiyordu.

Ak Parti TBMM’ye girip hükümeti kurduktan sonra da benden proje desteği istediler.

e-Mail üzerinden gönderdiğim projeler kimlere gitti, akibeti ne oldu, o konulara hiç girmeyelim.

Gönderdiğim projelerin hiçbirine ismimi yazmamışlar. Kes yapıştır yöntemi ile başka dosyaya aktarıp kendi adlarıyla partiye, bakanlara, başbakanlara sunmuşlar.

Ak Parti ile Fikri ve Sınai Haklar konusundaki “sorunlu” ilişkim 2015 yılına kadar devam etti.

Ak Parti’den bir kişi arayıp “teşekkür” etmedi.

Fakat CHP’den Yılmaz Ateş ve MHP’den Musavat Dervişoğlu arayıp “İzmir 2023” adlı çalışmayı okuduklarını, beğendiklerini ve teşekkür ettiklerini…” söylediler…

*** 

Farkındasınız değil mi hala esnafı sorunlarına giremedim:

Haziran 2008’de kitabın İkinci baskısında esnaflar için özel bölüm açmıştım.

Dijital Kartlar” başlığı altında “Esnaf Kart”ı fonksiyonları ile anlatmıştım. Sonraki yıllarda bazı MHP’li belediyelerin örneğin “Sosyal Kart”, “Esnaf Kart” gibi uygulamalar yaptığını basından öğrendim.

Alıç-Veriş Merkezleri(AVM)’nin Türkiye ekonomisini esir alacağını, en çok da esnafı bitireceğini çok konuştum, anlattım, yazdım, çizdim.

Zavallı halkım, burnunun önünü göremeyen halkım! 2001’den beri etkin siyasi çevrelere anlattığım konu bir mankenin aşk hayatı kadar ilgi görmedi.

Esnafın defterinin dürüldüğünü 2001 yılında en etkili kişilerin ipe serdiği unlarda gördüm. Arada bir esnaf kardeşim türü nârâlar atılsa da cenaze merasiminin ötesine gitmeyen sahte demeçlerdi.

İzmir 2023 adlı kitabım harunozdemir.com.tr web sayfamda yıllardan beri yayında. Diğer kitaplarım da ücretsiz web sayfamdan okunabilir.

Ölümüne hükmedilmiş esnaf kardeşime bir teselli olabilir.. Sonra biri çıkıp da kimse bizim sorunlarımızla ilgilenmedi demesin.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasaklar çözüm değildir! 27 Mayıs 2022 Cuma 12:47

Halk esnafı değil de AVM'yi tercih ediyorsa bunun sorumlusu kimdir? Aynı durum UBER-TAKSİ konusunda da tartışılmıştı. Taksici esnafı istiyor diye UBER yasaklandı da ne oldu? İstanbul'da taksi sorunu bitti mi? Mahalledeki bakkalın tozlu raflarından makarna almak zorunda mıyım? Ya da garantisi benim abi, bir şey olursa getir diyenlerden elektronik eşya almak zorunda mıyım? AVM'ler şehir dışına taşınsın , belli günlerde kapatılsın gibi saçma sapan çözüm önerileri yapanlar var. AVM'ye gitmek için neden şehir dışına çıkmak zorunda kalayım? Sadece pazar tatili olan vatandaş alışverişini nasıl yapacak? Mahalle bakkalından mı? 80'lerde miyiz? Mahalle esnafı, özellikle gıda üzerine online sisteme dahil olanların bir çoğu siparis alıyor ama 500 lira, 1000 lira gibi minimum sepet miktarı olmazsa yemek göndermem diyor. Sorsan AVM'lerden şikayetçi olurlar.

Yorumu oyla      2      3  
Hüseyin Alan 27 Mayıs 2022 Cuma 12:39

Davut(s) 1’e 99.. 99’a 1 taksimiyle imtihan edilmişti. Kapitalist dünya düzeninde milliyetçisi dindarı, Kemalist ulusalcısı %1’e çalışacak sistemde iktidar çatışması yapıyorken Gerçek “biz bu işleri diğerlerinden daha iyi yaparız” mesajı iken Söylem “milliyetçi dindar ulusalcı Kemalist” olarak ambalajlanacaktı.. Müslümanlar, modern toplum yapılanmasında “söylemle gerçeğin” farklı olduğunu anladıklarında Davud(s)’un tevbesine sebep olacak mesajı anlayabilecek..

Yorumu oyla      2      3  
İsmail Hakkı Akyazı 27 Mayıs 2022 Cuma 10:53

Kalemine sağlık kardeşim, Hayırlı cumalar olsun kardeşim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva