Tayfun MARO
Tarihi istihdam hamlesi
4 Mayıs 2020 Pazartesi

Bakan Albayrak geçenlerde şöyle söylemişti; “Bir milyon yazılımcı projesi, YEP eylem planı kapsamındaki istihdam projeleri içerisinde bizi en çok heyecanlandıran proje olmuştu. Tarihi bir istihdam hamlesi olan bu proje, Türkiye’ye ve gençliğimize yazılımda çok daha ileri noktaya ulaşma imkânı sağlayacak. Birlikte başaracağız.”

 

Öncelikle, bu hamle, tarihi olmak bir yana, çok geç kaldığından etkisi sınırlı olacak. En az otuz yıldır ihmal edilen “yapay zekâ” yatırımları nedeniyle Türkiye treni zaten kaçırmıştı.

İyi de, tren kaçtı diye bu istihdam hamlesi yapılmasın mı? Elbet de yapılsın. Fakat birbirimize yalan söyleyerek olmuyor; bunu da görmek lazım. Kendimizi kandıra kandıra geldiğimiz yerde hiç de övünülesi bir durumumuz yok.

 

Nedense, siyasetçiler bunu yapmakta çok mahirler; Halkı, gerçekliği tartışmalı, yaşanmışlığı kuşkulu iddialarla övünen budala yığını yerine koymak…

 

İktidar, zaten bütün yetkiyi tek elde toplamıştı; şimdi de Türkiye otokrasi olarak sınıflandırıldı. Coronavirüs tek gündem. Demem o ki ülke, adeta dikensiz gül bahçesi…

Buna rağmen, iktidar iş yapacağına muhalefete saldırıyor. CHP’yi, CHP’li yerel yönetimleri ağır dille suçlamak, böylece akılları karıştırmak yine revaçta… 

Bu tercihin altında yatan, tükenmişlik sendromu olabilir mi?

 

Yirmi milyona yakın yurttaş işsiz, kırk milyona yakın yurttaş yoksulluk sınırının altında...

“Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile 3 000’den fazla ürüne %8 ile %50 arasında değişen oranlarda ek vergi getirildi.”

Başka ülkelerde devlet büyük bütçelerle ve bütün imkânlarıyla yurttaşının yanında yer alırken, bizi yönetenlerin eli cebimizden çıkmıyor.

 

Kendilerinden olmayanlara karşı husumet beslemekten güç alan çok sıkıntılı bir ideolojinin peşinden giden islamcılar, bir arada yaşamaktan islamlaştırmayı anlıyorlar.

Bu nedenle olmalı, hal ve gidiş, siyasal islama odaklı... Yönetenler, “göklerden gelen sesten aldıkları güçle” her şeyi söylüyor. Bir de banknot matbaalarından gelen güçle…

Ne ki gerçek çıplak; Bu ülke böyle israf görmedi.

Zor zamanlardayız. Salgın toplumu korku çemberinde zapturapt altına alırken, sosyoekonomik bunalım derinleşiyor.

Bu cehennemden çıkış, her türlü siyasi hesabın ötesinde, gerçek bir toplumsal konsensüsü ve dayanışmayı gerektiriyor.

Zihinlerinde islamcı ajandanın çizdiği yol haritası, devlet aygıtını kullanarak hedeflerine doğru yürüyenlerin, geleceği inşa etme ihtimali yok.

 

İkibinli yılların bize gösterdiği gerçek; İslamcılara ülke yönetimini teslim etmek büyük hatadır.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 5 Mayıs 2020 Salı 02:53

İşçi sınıfından ve örgütlülüğünden bahsedin. Bugün 16.5 milyon çalışanın 1.9 milyonu örgütlü. Bunlardan sadece 600 bini "islamcı" sendikaya üye ise burada ciddi bir yanlış okumanız vardır. Sendika sağcı solcu islamcı olsun bitmiş. Şimdi Taksime çıkma direnişinde gözaltına alınmış sendika başkanlığının uye sayısı 149 bin. 16.5 milyon işçiyi bunlar mı temsil edecek? Toplumsal konsensüs sendikalı işçi sayısını artırmaktan mı etkin kökenine ayrıcalıklı haklar koparan ayrılıkçıdan mı geçer? Sizce?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva