Ukrayna'nın Rusya'nın başkenti Moskova'ya son bir yılın en büyük hava saldırısını düzenlemesinin ardından Rusya'dan da misilleme geldi. Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i balistik füzelerle hedef aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rus ordusu tarafından balistik füzelerle hedef alınan kentte yüksek sesli patlamalar duyuluyor.

Kiev'de bir apartman ciddi hasar aldı. Kiev valiliğinden yapılan açıklamada, Rusya'nın bir okul, bir apartman ve bazı iş yerlerinin bulunduğu noktayı hedef aldığı duyuruldu. Saldırılarda 1 kişi öldü, en az 13 kişi yaralandı.

3 GÜNLÜK ATEŞKES
Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı mağlup etmesinin 81'inci yıl dönümü nedeniyle Rusya-Ukrayna arasında 9-10-11 Mayıs tarihlerinde 3 günlük bir ateşkes ilan edilmişti. Geçici ateşkesin sona ermesiyle hava saldırıları yeniden başlamış, Rusya 14 Mayıs sabaha karşı Ukrayna'nın başkenti Kiev'i hedef almıştı.

Kömür madeninde facia: 82 işçi hayatını kaybetti
Kömür madeninde facia: 82 işçi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Ardından Ukrayna, Rusya'ya son bir yılın en şiddetli saldırısını düzenledi. Rusya'nın başkenti Moskova'da yerleşim yerleri hedef alındı. Saldırıda en az 600 Ukrayna dronu gece boyunca aralıksız saldırı düzenledi. Ölen ve yaralananlar olduğu açıklandı.