Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- YENİ Parti İzmir İl örgütünde üyelik formu krizi patlak verdi. Edinilen bilgilere göre ilçe başkanlıkları, uzun süredir talep ettikleri üyelik formlarının il başkanlığı tarafından kendilerine ulaştırılmamasına tepki gösterdi. İlçe örgütlerinin yaşanan aksaklık nedeniyle İl Başkanı Çağatay Güç’e sitemlerini ilettiği öğrenildi.

Bıçaklı saldırıya uğrayan Milletvekili Melih Meriç İstanbul'a getirildi
Bıçaklı saldırıya uğrayan Milletvekili Melih Meriç İstanbul'a getirildi
İçeriği Görüntüle

YENİ Parti’nin İzmir’de örgütlenme çalışmalarını hızlandırdığı ve ilçe örgütlerinde üye kayıtlarının artırılmasının hedeflendiği süreçte yaşanan kriz dikkat çekti. Güç, geçtiğimiz günlerde İzmir’de örgütlenme çalışmalarının sürdüğünü ve dijital üyelik kayıtlarının da başladığını açıklamıştı.

ERTÜRK ÇAPIN’DAN REST
Krizin ardından parti içerisinde dikkat çeken bir başka gelişme yaşandı. Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Çapın açıklamasında, “İlçe kongremizde ilçe başkanlığına tekrar aday değilim. Genel başkanımız kimi aday gösterirse il başkanım da odur. Hiçbir siyasi hırsı olmayan kişi, binlerce bornovalıyı üye yaptıysa, tek nedeni halkımızın umudu yeni partinin iktidar yürüyüşüne katkı sağlamaktır. Metro girişlerinde, pazar yerlerinde, mahallelerde yüzlerce yurtsever üye yapılmak için bekliyor ve üye olamıyorsa bunun sorumluluğunu alamayacağım açıktır” dedi.

Öte yandan Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık’ın da üyelik formu talep ettiği ancak verilmediği öğrenildi.

ÜYELER OY KULLANACAK
YENİ Parti, 26 Ağustos itibariyle kongre süreçlerini başlatacağını duyurmuştu. Bu kapsamda parti 12 Eylül’de ilçe, 18 Ekim’de de il başkanları için seçim sürecini başlatacak. Siyasi Partiler Yasası gereği yine delege seçimi de yapılacak kongreler öncesi, tüm parti üyelerine açık il ve ilçe başkanı seçimleri yapılacak. Partiye 26 Ağustos’a kadar üye olanlar bu seçimlerde oy kullanabilecek.