Muğla'da Eğitim ve Araştırma Hastanesine çarpan helikopter, boş alana düştü.
AA'da yer alan habere göre bir helikopter, il merkezindeki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin binasına çarptı. Helikopter daha sonra boş alana düştü.
İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

MUĞLA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çarpan bir helikopter, yakınındaki boş alana düştü. Muğla Valisi İdris Akbıyık yaptığı açıklamada, 2 pilot, 1 doktor ve 1 personelin hayatını kaybettiğini duyurdu. Vali Akbıyık yaptığı açıklamada, "Helikopter kalkış esnasında hastaneye çarpıyor. Yoğun sis var, kazanın sebebi araştırılıyor. 4 personelimiz vefat etti. Buradan Antalya'ya gitmek üzere havalanıyor. Hastanede bir sıkıntı yok. Helikopter pistten kalkarken kaza meydana geliyor" ifadelerini kullandı.
SAĞLIK BAKANLIĞI: OLAYLA İLGİLİ İNCELEME DEVAM EDİYOR
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanlığımıza bağlı hizmet veren bir ambulans helikopter havalanırken Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çarparak boş bir alana düşmüştür. Meydana gelen kazada 2 pilot, 1 hekim ve 1 sağlık çalışanı olmak üzere 4 çalışma arkadaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır dileriz. Başımız sağ olsun. Olayla ilgili incelemeler devam etmekte olup, kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
CENAZELER ANTALYA'YA GÖNDERİLDİ
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önündeki pistten havalandıktan hemen sonra hastane binasına çarparak düşen ambulans helikopterde hayatını kaybeden sorumlu pilot Tamer Gönül (55), pilot Bayram Çiçek (53), doktor Cengiz Coşkun (54) ve sağlık memuru Selçuk Saykal'ın (34) Muğla Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeler yakınlarına teslim edilirken, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından dua edildi. Hayatını kaybedenlerin Türk bayrağına sarılı tabutları askeri manga tarafından omuzlarda taşınarak ambulanslara konuldu. Bu sırada ölenlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Cenazeler Antalya'ya gönderildi.
Hayatını kaybeden 4 kişi için yarın Antalya'da tören düzenleneceği öğrenildi.
TAKSİ ŞOFÖRÜ KAZA ANINI ANLATTI
Öte yandan hastaneye çarpan ambulans helikopterin düşme anı bir taksinin araç kamerasınca da görüntülendi. Görüntülerde, helikopterin düştüğü an ve taksi içerisindeki panik anları yer alıyor.
Kaza anında bölgede bulunan taksi şoförü Recep Küçükdağ, AA muhabirine, acil serviste yolcusunu aldıktan sonra seyir haline geçtiğini söyledi.
Yolda çok sis olduğunu ve ağır ilerlediğini dile getiren Küçükdağ, "İlk olarak araçta arıza oldu sandım. Refleks olarak frene bastım. O anda bir gürültü oldu, baktık yere bir şey düştü. Yolcuma hissettirmedim ama çok korktum. Sisten uzaktaymış gibi gözüküyor ama yakındı. Aracımı sola çektim. Biraz daha ilerledik sonra askerlerimizin koştuğunu gördük. Baktığımızda ne yazık ki helikopter düşmüştü. Helikopter, sanki üzerimize düştü o derece yakındı. Yoğun bir sis vardı." diye konuştu.
Küçükdağ, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.
Kazada hayatını kaybedenlerin otopsi işlemleri, Adli Tıp Kurumu Muğla Şube Müdürlüğü'nde tamamlandı. Adli Tıp Kurumu'na gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
Daha sonra hayatını kaybedenler için Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Memişoğlu, gazetecilere açıklama yaptı.
KAZA KIRIM EKİBİ İNCELEMEDE BULUNDU
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelen 5 kişilik kaza kırım ekibi, enkazda inceleme yaptı. Çalışmalara, olay yeri inceleme ekipleri de destek verdi.
Havanın kararması nedeniyle çevreye yerleştirilen projektörler yardımıyla çalışma gerçekleştirildi.
Yağıştan zarar görmemesi için örtülen enkaz açılarak fotoğraflandı. Ekipler, enkazın çevreye dağılan parçalarını da tek tek inceledi.
İlerleyen saatlerde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ekiplerinin yapacağı incelemenin ardından enkazın kaldırılacağı belirtildi.





