Genel Merkez’den İzmir’e çıkarma... Üç belediye başkanı görüşme odasında!
Genel Merkez’den İzmir’e çıkarma... Üç belediye başkanı görüşme odasında!
İçeriği Görüntüle

Berivan KAYA/EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nde Medicana Hastanesi bitişiğindeki arazinin imar planları süreci ile ilgili olarak şantaj, tehdit ve baskı iddialarına CHP İzmir İl Başkanlığı müdahale etti.

MECLİS ÜYELERİ AZMETTİRİLDİ İDDİASI
İddiaya göre Yusuf Aydoğdu isimli bir kişiye, ret oyu veren meclis üyeleri Aladdin Kurt, Cem Eren ve Cemal Küpeli’yi darp ettirmesi için talimat verildi.

İDDİALAR İL GÜNDEMİNDE
İddiaların ardından İl Başkanı Çağatay Güç harekete geçti. Cem Eren ve Cemal Küpeli bugün İl Başkanlığı’na yazılı savunma verdi. Küpeli ve Eren’in aynı zamanda iddialara yönelik şikayet dilekçesi vereceği öğrenildi.

YARGI YOLU
Küpeli ve Eren’in azmettirme iddialarını yarın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına taşıyacağı aktarıldı.

AK PARTİ VE BAŞKAN ÇINARLI KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ
Meclis üyesine yönelik tehdit iddiasının arkasında Medicana Hastanesi’nin yanındaki arsanın imar planlarına ret oyu vermeleri olduğu iddia edilmişti.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, "Kamuoyuna yansıyan iddiaya göre; Belediye başkanının en yakınındaki meclis üyelerinden biri, bir arsa satışı sürecinde muhalefet eden kendi partisinden meclis üyesi arkadaşlarına yönelik gözdağı, baskı ve tehdit planları yapmıştır. Başkan Nilüfer Mutlu Çınarlı, bir an önce kamuoyunun karşısına çıkmalı ve açık, net bir açıklama yapmalıdır" demişti.

Başkan Mutlu ise, yazılı bir açıklama yaparak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Mutlu, kamuoyunu yanıltan açıklamalara karşı yasal sürecin başlatılacağını duyurmuştu.