HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2022 Pazartesi - 09:32

Zafer Partisi’ne kapatma başvurusu

Türkiye’ye düzensiz göç eden Afgan ve Suriyeli mültecileri göndereceğini açıklayan Ümit Özdağ tarafından kurulan Zafer Partisi’ne, kapatma davası açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulduğu iddia edildi.

Zafer Partisi’ne kapatma başvurusu

Yeni Akit'te yer alan habere göre, İhsan Şenocak'ın "Lisanı, rengi, ırkı farklı Asyalı ya da Afrikalı bir Mü'min, benimle aynı dili konuşan, aynı kanı taşıyan lakin aynı kıbleye dönmeyen ırkdaştan bana milyonkere daha yakındır. Kardeşliğin hududunu İslam belirler. Çikolata renkli Afrikalı Mü'min kardeşim; Türkçe konuşan dinsiz, vatandaştır" paylaşımını alıntılayan Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı, "Türk'e düşman olan senin gibilerin vatanı bu cennet ülke değil Arap çölleridir. Ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde yaşayıp bu kadar Türk düşmanı olanları da unutmayacağız. Sığınmacılardan sonra sıra size gelecek. Gerekirse zorla!" ifadesini kullandı.

Avukatlar Ömer Faruk Ceylan, Cengiz Yılmaz, Mehmet Mustafa Özünver ve Musab Özkan ile Yakup Özünver, İhsan Şenocak'ı tehdit eden Zafer Partisi'ne ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak bir basın açıklaması yaptı.

Partiye ilişkin kapatma istenen başvuruda şöyle denildi:

...Bu nedenle bir siyasi partinin başındaki şahsın, İhsan Şenocak Hoca'ya karşı; ırkçı, saldırgan, ötekileştirirci, hedef gösterici, tehdit edici söylemleri, siyasi parti kapatılma nedenleri olarak düzenlenen Anayasa'nın 68/4 maddesini her yönüyle ihlal etmiştir. Ayrıca ilgili şahıs, daha da ileri giderek, adeta hukuku hiçe saymış, "Gerekirse zorla...!" demekten de geri durmamıştır. Bu yönüyle de tehlike oluşturmaktadır. Zira Anayasa'da 68/4 çerçevesinde, bir diktatörlük savunulduğu ve amaçlandığı ve de suça teşvik edildiği açıkça anlaşılmaktadır. 

Bu nedenlerle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatma dosyasını hazırlayıp yasal süreci başlatması için talepte bulunduk. Bununla birlikte iş bu söylemler, Anayasa Madde 24'te düzenlenen "Din ve Vicdan Hürriyeti", Anayasa Madde 25'te düzenlenen "Düşünce Kanaat Hürriyeti" ve Anayasa Madde 26'da düzenlenen "Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti" hükümlerinin açıkça ihlali niteliğindedir

Ayrıca bir siyasi partinin başında olması hasebiyle Toplumun belli bir kesimine hitap eden bir şahsın bu tarz söylemleri, TCK 216'da düzenlenen "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etmek" ve TCK 106'da düzenlenen "Tehdit" suçlarını oluşturmuştur. 

Tüm bu hukuki ihlallere karşı, Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Bizler de avukat meslektaşlarımızdan oluşan genişçe bir hukukçu kitlesi ile tüm yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı buradan ifade etmek istiyoruz.

 
Direct İzmir büyüyor... Yeni şehirler eklendi!
 
Ödemiş Arama Kurtarma ekibi eğitimlere başladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 18 Nisan 2022 Pazartesi 20:15

Artık şöyle diyoruz: Kürt de biziz, Türk de biziz, Ermeni, Cerkez Boşnak, Çingene, Afgan, Suriyeli ve İranli da hatta Rus ve Ukraynalı da biziz. Hepimiz Türk milletiyiz! Bu formülü dışlayan milliyetçiliği anlamıyorum.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:27

Kendi vatandaşı ekonomik yönden sorunlar yaşıyor,yabancı ve mülteciler rahat bir şekilde yaşayabilir halde,bayramlarda seyranlarda ülkelerine gezmeye gidip geliyor bizler yurt içinde ailelerimize gidemiyoruz,bilet fiyatları uçmuş gitmiş...

Yorumu oyla      2      3  
Türkiye işgal ediliyor! 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:16

Türkiye sessiz "işgal" ediliyor, bu artık çok net; bunları isteyenler de ses çıkaranları susturmak istiyor. Akın akın gelen Pakistanlı'nın, Afganlı'nın Türkiye'de ne işi var? Suriye'de savaş bitti, Şam'da hayat gayet normal ama bizde 10 milyon Suriyeli var. Kardeşim siz ne yapıyorsunuz? Hangi ülke buna ses çıkarmaz , kabul eder?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan 'Çeşme' çıkışı: İzmir'i satmak istiyorlar!
Çeşme Projesi hakkında eleştirilerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Spor yasası ve ekonomi paketi Meclis'te
Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada 2 önemli yasa teklifi için mesai ...
Mehmet KARABEL yazdı... İnce reçete!
Mehmet KARABEL yazdı... İnce reçete!
 
Erdoğan, BM Genel Sekreteri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ...
İYİ Parti Torbalı’dan görkemli iftar programı
İYİ Parti Torbalı İlçe Teşkilatı dün akşam iftar yemeği düzenledi. İYİ ...
 
Spor yasası ve ekonomi paketi Meclis'te
Türkiye Büyük Millet Meclisi yen, haftada 2 önemli yasa teklifi için mesai ...
'Gerçek katiller henüz aydınlığa kavuşmadı!'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı ziyareti sonrası ...
CHP'li Bakan: Polislere gözdağı veriliyor!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Yıldız Kurumsal Haberleşme Uygulaması'nın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva