HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2022 Pazartesi - 07:58

Kocaoğlu'ndan 'Çeşme' çıkışı: İzmir'i satmak istiyorlar!

Çeşme Projesi hakkında eleştirilerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bugün bizleri yönetenler İzmir'i, Çeşme'yi tek kelime ile satmak istiyorlar... Biz de buna karşı çıkıyoruz" ifadelerini kullandı

Kocaoğlu ndan  Çeşme  çıkışı: İzmir i satmak istiyorlar!

EGEDESONSÖZ - Halk arasında Çeşme Projesi olarak bilinen Ege Turizm Merkezi – Çeşme Projesi için bölgede gerçekleştirilen geniş katılımlı basın açıklaması ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KOCAOĞLU: İZMİR'İ, ÇEŞME'Yİ TEK KELİME İLE SATMAK İSTİYORLAR
Bilirkişi raporu çalışmalarının başlatılabilmesi adına toplanılması gereken tutara, yatırdığı 2 bin TL ile sürece destek olarak gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu Çeşme Projesi süreci ile ilgili kendi döneminde hazırlanan 1/25.000'lik planlar nedeniyle bölgenin yapılaşmaya açılamayacağını vurgulayarak, "Çeşme Projesi tam bir talan projesi... Aklın ve bilimin rehberliğinde, nereden bakarsanız bakın; böyle bir proje olmaz! Bu aynen Kanal İstanbul gibi İzmir'deki 16 bin dönüm arazinin satılması projesi. Biz başından beri buna karşıyız. Karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Eğer tüm İzmirliler, yarım adalılar, duyarlı insanlar; sahip çıkarsa bu olay püskürtülür ve İzmir kurtulur. Buranın 1/25.000'lik ve 1/100.000 planları var, burada o planlar çerçevesinde böyle bir uygulama yapılmaz. Bu tamamen bir dayatmadır. Bu ters osmoz gibi; konuların hepsi burayı satmak için bir 'gerekçe' olmaktan ileriye gidilemez. Ters osmozda nasıl ve ne kadar üretildiğini biliyoruz... Bugün bizleri yönetenler İzmir'i, Çeşme'yi tek kelime ile satmak istiyorlar. Bizde buna karşı çıkıyoruz" dedi.

YAPILAN AÇIKLAMA TÜM CHP'LİLERİ BAĞLAR
Tunç Soyer'in süreç içinde farklı açıklamalar yaptığı yönündeki iddiaya ise parti tüzüğünü işaret eden Kocaoğlu, "Ben Başkanıma saygı duyuyorum. Başkanımız ne dedi ben onları takip etmedim... Ancak Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak geçenlerde Çeşme Projesi konusunda bir açıklama yaptı ve o açıklama Genel Başkan'ın talimatı olmadan yapılamaz. O yapılan açıklama yerel yönetimlerden tutun ilçe örgütüne kadar tüm CHP'lileri bağlar. Tunç Bey ne düşünüyor bilmiyorum ancak bu görüş Çeşme Projesi'ne karşı tüm CHP'lilerin karşı çıkması görevini vermiştir ve bizim de görevimizi yapmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

YÜCEL: HER KOŞULDA VE MECRADA GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ
Çeşme Projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "CHP İzmir İl Başkanlığı olarak biz başından beri bu projenin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmediğini ifade ettik. Bir takım toplantılar yapıldı. Gizli kapılar arkasında… Bu toplantılara bizim seçilmiş Çeşme Belediye Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız davet edilmedi. CHP'li milletvekilleri de sürece dahil edilmedi. Ne zaman tepkiler ortaya çıkmaya başladı o zaman gelen davetler üzerine bir takım toplantılar yapıldı. Biz başından beri projenin karşısında durduk. İşin özü; Bu proje bir rant, bir betonlaştırma projesidir. İzmir'in Çeşme'nin en değerli ve kıymetli olan doğası açısından zenginlikleri olan alanın yabancı sermaye gruplarına, Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi 5'li çetenin uzantıları olan bir takım sermaye gruplarına peşkeş çekilmesi çabasından başka hiçbir şey değil. Böyle bir projenin ne Çeşme'ye, ne İzmir'e, ne Türkiye'ye faydası var. Bu projenin belli sermaye gruplarına faydası var. İşin en başında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yaklaşık 200 hektarlık alanın acele kamulaştırması kararı verildi. Gelen tepkiler sonrası geri adım atıldı. Bu alanın 150 hektarındaki karar kaldırıldı, sonra tamamı kaldırıldı... Yapılan işlemlerin nereden bakılırsa bakılsın devlet terbiyesi, ciddiyeti ve geleneği ile uzaktan yakından ilgisi ve alakası yok. Acele kamulaştırma kararının alınabilmesi için bir takım koşullar var. Ülke güvenliği, yurt savunması için yapılması gerekiyor. Çeşme Projesi'nin hiçbir tarafında böyle bir şey yok. Böyle bir proje hayata geçse burada yaşayan vatandaşlarımız atalarından kalan topraklarından edilecekler. Burada ucuz iş gücü, insan kaynağı olarak istihdam edilmeleri dışında hiçbir faydası olmayacak. Biz sonuna kadar bu mücadelenin yanındayız. Bu mücadeleye her koşulda ve mecrada gerek hukuki gerek siyasi destek vereceğiz" diye konuştu.

GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR
Özellikle muhalefet partileri tarafından yöneltilen 'hukuk yavaş işliyor' eleştirileri doğrultusunda Çeşme Projesi'nde olası bir hukuk sürecinde gecikme olması durumunun süreç açısından olumsuz sonuç doğurup doğurmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Yücel, "20 yıllık hukukçu olarak söylemek gerekirse eğer; Türkiye'de hukuk yavaş işliyor. Bu bir gerçek. Bu Türkiye'nin sorunu. Böyle önemli bir davada da hukukun yavaş işlemesinin getireceği olumsuzluklar var. Geç gelen adalet, adalet değildir. Geç gelen adalet bir yerde anlamını kaybediyor. Ancak bakıyoruz bazı siyasi konularda jet hızıyla 3-5 günde 1 haftada kararlar çıkarabiliyorlar. Bilirkişi raporu çok net ve kıymetli. Ben davaya bakan yerel mahkemenin bu bilirkişi raporuna karşı kayıtsız kalamayacağını düşünüyorum. Eninde sonunda iptal ve yürütmeyi durdurma kararları çıkacaktır. Ancak ne yazık ki yargı çok yavaş işliyor ülkemizde" dedi.

BİZ BAŞINDA DA AYNI DURUMDA VE TAVIRDAYDIK
Yücel, yerel yönetimlerin sürecin içinde dahil olması yönündeki eleştirilere ise, "Bazen bazı şeyleri düzeltmek için o şeyin içine girmek gerekiyor. O masada olmak gerekir. Karşıdakinin bakış açısını ya da ellerindeki  doneleri ve argümanları görmek gerekir... O işin içinde olursanız ya da o masada olursanız o iş yanlış yolda ilerliyorsa doğru bir yola, doğru mercilere kaydırma ve yön verme imkanınız olur. O yüzden işin en başında hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın hem de Çeşme Belediye Başkanımızın bu toplantılara çağrılmamasını eleştirip doğru olmadığını belirterek tepki koyduk. Ancak; Büyükşehir Belediyemizin bu bölgedeki sit kararının düşürülmesi ile ilgili açmış olduğu bir dava var... Başından beri bu hukuki mücadele devam ediyor. Bu nedenle zaman zaman bazı sorular soruluyor, 'Belediye başkanları yeteri kadar tavır almıyor...' diye ancak böyle bir şey söz konusu değil. Belediye başkanları seçildikleri ilçenin ve kentin tüm seçmenleri ile bir diyalog halinde olmaları gerekir. Onların görüşleri ve hassasiyetlerini bilerek tavır almak gibi bir sorumlulukları var. Aziz Bey'in söylediği gibi CHP'nin bir programı var, CHP'nin bir tüzüğü var ve Genel Başkan Yardımcımız Faik Öztrak'ın da bir açıklaması var. Bizim gerek örgütler, gerek yerel yönetimler olarak bunun dışında hareket etmemiz zaten söz konusu değil. Biz başında da aynı durumda ve tavırdaydık, şimdi de aynı durum ve tavırdayız" diyerek tepki gösterdi.

 
Motosikletlere sigorta zorunlu olacak
 
Yunan polisi: FETÖ ve PKK Atina’da hesaplaştı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yaşar 20 Nisan 2022 Çarşamba 20:58

İzmiri yediniz bitirdiniz 40 senedir izmiri yönetiyor chp satılcak birşey bırakmasınız izmiri satsanız borcunu ödersiniz.

Yorumu oyla      2      3  
Wanted 19 Nisan 2022 Salı 22:54

Aziz Kocaoglu sen ne yaptın ki İzmir''e ne istiyorsun.Sen anca Urladaki malikanene nüfusunu kullanarak doğalgaz çektirirsin.

Yorumu oyla      2      3  
Namık şen 18 Nisan 2022 Pazartesi 19:04

Izmire ne faydan oldu cesmeye yatırım a gelişime karşı çıkıyorsun izmir sayende berbat metro bile 20 seneden fazla sürdü çivi bile çakmayan zihniyet yorum yapıyor cesme ye sahip çıkamazsınız cesme gelişim imar alt yapi istiyor sizi istemiyor

Yorumu oyla      4      3  
Zühre doğuş 18 Nisan 2022 Pazartesi 17:14

Aziz kocaoglu ne yapmış ki İzmire Allah aşkına İzmiri yaşanmaz hale getirdi bunun aklı ile yola çıkan yolda kalır dua etsin boş koltukla oy aldigina bedava dan havadan başkan oldu İzmiri bitirdi sıra çeşmeyi nasıl bitirir yatırımın önünü keseriz senin artık devrin bitti şak şak çılar kalmadı çevrende fikrinin önemi yok

Yorumu oyla      4      3  
İZMİRLİ 18 Nisan 2022 Pazartesi 15:35

AZİZ BAŞKANIM SENİ ARIYORUZ...

Yorumu oyla      5      8  
Ömer 18 Nisan 2022 Pazartesi 08:35

Tunç Soyer ve ekibi satıyor olmasın İzmir'i Seferihisarı sattığı gibi. İZmir de Ak pArtiye alternatif olmalı artık. İzmire hizmet edemiyorsunuz.

Yorumu oyla      10      4  
brate 18 Nisan 2022 Pazartesi 08:30

Aziz Başkan senin adamlığını özledik

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Spor yasası ve ekonomi paketi Meclis'te
Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni haftada 2 önemli yasa teklifi için mesai ...
Mehmet KARABEL yazdı... İnce reçete!
Mehmet KARABEL yazdı... İnce reçete!
Erdoğan, BM Genel Sekreteri ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ...
İYİ Parti Torbalı’dan görkemli iftar programı
İYİ Parti Torbalı İlçe Teşkilatı dün akşam iftar yemeği düzenledi. İYİ ...
Spor yasası ve ekonomi paketi Meclis'te
Türkiye Büyük Millet Meclisi yen, haftada 2 önemli yasa teklifi için mesai ...
 
'Gerçek katiller henüz aydınlığa kavuşmadı!'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink Vakfı ziyareti sonrası ...
CHP'li Bakan: Polislere gözdağı veriliyor!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Yıldız Kurumsal Haberleşme Uygulaması'nın ...
Bakan Kirişçi ile Milletvekili Sındır üniversiteden arkadaş çıktı!
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile CHP İzmir Milletvekili ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva