HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2016 Pazartesi - 11:33

Yüksel’den Kaya’ya çok sert cevap: Aptal olmasın!

AK Parti İzmir Milletvekili’nin duygu dolu anlar yaşadığı toplantıyı ‘timsah gözyaşları’ olarak nitelendirmesine cevap veren CHP İl Başkanı, “O duygusuz herife söylemek lazım; AKP milletvekili olduğu için oluşacak yargı düzeninden zarar görmeyeceğini düşünecek kadar aptal olmasın” dedi.

Yüksel’den Kaya’ya çok sert cevap: Aptal olmasın!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’yı makamında ziyaret etti.

CHP il yönetimi ve sendika temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda iki başkan ortak mücadele ve birlik mesajları verirken AK Parti hükümetlerinin işçilere yönelik uyguladığı politikaları eleştirdi.



CHP’NİN ZİYARETİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ…

İlk olarak konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Ülkemizde son günlerde kötü giden konjonktürel bir durum var. CHP’nin ziyareti bizim için çok önemli. Yaşanılan süreçte 14 yıldır hem emek örgütlerine hem anayasaya, başkanlık sistemi adı altında demokrasi, özgürlük ve laikliğe saldırılar yapılmaktadır. Demokrasiden, emekten yana olanların bu tür ziyaretleri birleşik mücadeleyi sağlayacaktır” dedi.

İADE-İ ZİYARET YAPALIM İSTEDİK
CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel de il kongresinden sonra emek örgütlerinin kendilerine yaptıkları ziyaretlere değinerek, “Kongremizi yaptıktan, yeni yönetimi oluşturduktan sonra en başta DİSK olmak üzere, şubelerinin ve diğer sendikaların yoğun bir ziyaretçi akınına uğramış ve orada görüşlerimizi iletmiştik.  Türkiye’nin bugünkü koşulları içinde çok daha fazla birlikteliğe ihtiyaç var. Biz de İade-i ziyaret yapalım istedik.  Ayrıca yeni yere taşınmışlar ‘hayırlı, uğurlu olsun diyelim’ dedik” diye konuştu. 

DİSK’E ÖVGÜ
DİSK’in geçmiş dönemdeki mücadeleci yapısından bahseden Yüksel, “Çok daha rahat koşullar altında çalışması gerekiyor. Sıkışık mekanları kullanmak zorunda kalıyorlar. Son 15 yıllık süreçte hem çalışanların yoksullaştırılması en ağır şekilde gerçekleşiyor hem örgütlemenin önünde engeller var. Sendikalar hem maddi olarak hem de manevi olarak güç kaybediyor. Bu zor koşullarda DİSK her zaman çalışmalarını her koşulda sürdürüyor. DİSK 12 Eylül’den sonra demokratik mücadelenin her zaman en önünde yürümüş taktir ettiğimiz bir sendikadır” dedi.

MADEN KAZALARINDAN ÇİN’DE BİLE SÖZ EDİLMİYOR
Son dönemde artan iş kazalarına değinen Yüksel AK Parti hükümetlerini hedef aldı ve şunları söyledi: AKP 2002’nin sonunda iktidara geldiğinden bu yana kısaca baktığımızda; İş cinayetlerinde 17 bin çalışanımızın yaşamını yitirdiğini görüyoruz. Giderek artan bir sayı oluyor. Dünya, Türkiye gelişiyor aslında iş kazalarının gündemden düşmüş olması gerekirken bu sayı AKP hükümetleri döneminde iyice arttı. Çünkü vahşi kapitalizm dönemi yaşandı. Madenlerimizdeki kazalardan Çin’de bile söz edilmezken biz de Soma’da 301 toplu katliam oldu. Orada daha çok üretim, daha çok kar, iş güvenliği sağlanmadan işçi hayatları feda edildi. Diğer ülkelerde sıfıra yaklaşırken bizde özellikle taşeronda kazalar 12.4’lere kadar çıktı.



DAVUTOĞLU KADROSUZLUKTAN GİTTİ

Bir kez daha söz alarak önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklenen Sarı,  “7 Haziran seçimleri sonrası asgari ücret sözü verdiler.  Kölelik yasası AKP milletvekillerinin iki elleri havada kabul edildi.  Seçim meydanlarında 6 ay dolaşarak taşerona kadro sözü veren Davutoğlu özel sözleşmeleri personel statüsüne verdi. Sonrasında kendi kadrosunu alamadan defolup gitti. Başbakan bile kadrosunu alamıyorken işçilerin vay haline. İşçiler vay halimize dememek için birleşik mücadelenin içinde omuz omuza emek çerçevesinde buluşacak” dedi.

YÜKSEL’DEN KAYA’YA ÇOK SERT CEVAP: APTAL OLMASIN!
Yüksel ayrıca geçtiğimiz günlerde partisinin il binasında yaptığı basın toplantısında duygulu anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olamamasından dolayı AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın kendisine yönelik, ‘tiyatro ve timsah göz yaşları’ şeklinde nitelendirmesine ilişkin konuştu.  Yüksel, “ Türkiye’nin geleceğini gördüğüm için bugün ve gelecek için endişelerden dolayı duygulandım. Kaybettiğimiz canlar nedeniyle, oluşturulacak yeni yargı düzeniyle Türkiye’de hiç kimsenin adaletten, hukuktan söz edemeyeceği ve bir şekilde hukuksuzluktan herkesin zarar göreceğini gördüğüm için duygulandım. Çocuklarımızın geleceğini için duygulandım. O duygusuz herife söylemek lazım; AKP milletvekili olduğu için oluşacak yargı düzeninden zarar görmeyeceğini düşünecek kadar aptal olmasın. Oluşacak yargı düzeninden kendisi ve çocukları da zarar görecek. Bunu düşünüp benim gibi duygulanması lazım” ifadelerini kullandı.



KAYA’DAN JET YANIT!
Öte yandan Yüksel’in açıklamalarına AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’dan jet yanıt geldi.

Kaya Twitter hesabından seri mesajlarla yaptığı açıklamada “''Edebim el vermez edepsizlik edene, susmak en güzel cevap, edebi elden gidene” ifadelerini kullandı.

İşte o mesajlar:
Ben Alaattin Yüksel'in seviyesine inmeyeceğim... 
Eskiler ''Üslub-u beyan, ayniyle insandır'' derler.
Alaattin Yüksel'in üslubu kendi seviyesini, karakterini ve kişiliğini ortaya koyuyor.
İzmir'in engin hoşgörüsü ve nitelikli siyasi zemini, Alaattin Yüksel gibi birini hak etmiyor. Yüksel, İzmir için büyük şanssızlık...
Yunus Emre'nin deyişiyle ''Edebim el vermez edepsizlik edene, susmak en güzel cevap, edebi elden gidene''.

 
Bakan Çelik'ten genç çiftçilere hibe müjdesi
 
Ray kazası sonrası son durum: TCDD’de soruşturma, Alsancak’ta ring!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Haziran 2016 Pazartesi 22:27

Ben o seviyeye inmeyeceğim. 😀😀daha dün adama terörist diyordun. Seviye bu mu ?

Yorumu oyla      11      5  
Salih 27 Haziran 2016 Pazartesi 11:47

Nasıl konuşma bunlar??

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de '10 Temmuz' bombası: Seçim Kurulu...
MHP'de 10 Temmuz'da yapılması planlanan olağanüstü kurultay, Çankaya İlçe ...
Ve İsrail'le anlaşma 'eş zamanlı' açıklanıyor!
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi ...
Dervişoğlu’ndan o karara sert tepki: Maskeli soyguncular!
MHP’de büyük kurultay öncesi ‘hukuk savaşları’ sürerken mahkemeden çıkan ...
 
Bakanlığın ‘ateist incelemesi’nde o isim konuştu: Hedef gösterildim!
İçişleri Bakanlığı’nın İzmir Valiliği aracılığıyla hakkında inceleme başlattığı ...
Dışişleri'nden Papa'nın açıklamasına sert tepki!
Ermenistan ziyaretinde 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesi kullanan ...
CHP'li Sertel TRT reytinglerini sordu!
TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel TRT'nin reyting oranlarını sordu
 
Yıldırım'dan İsrailli temsilciye iftar daveti!
Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün vereceği iftara İsrail maslahatgüzarı da davet edildi.
İzmirli vekil ‘Haziran’ın da ‘MYK’sına girdi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Altıok, Birleşik Haziran ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan o habere sert tepki!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Kumluca'da çekilen fotoğrafları operasyon ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva