HABERLER>EKONOMİ
8 Mayıs 2014 Perşembe - 11:26

Yorgancılar’dan hükümete kritik TTIP uyarısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin ABD’nin Pasifik ve Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında imzalanması gündemde olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşmasının içinde olması gerektiğine dikkat çekti. Yorgancılar, “TTIP anlaşması bu haliyle Türkiye’nin AB ile Gümrük Birliği anlaşmasını sürdürmesini imkansız hale getiriyor. Türkiye, TTIP anlaşmasının mutlaka ve mutlaka içinde olmalı” dedi.

Yorgancılar’dan hükümete kritik TTIP uyarısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, gelecek hafta ABD'de yapılacak Türkiye Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi (ETSİÇ) toplantıları öncesinde, ABD’nin Pasifik ve AB ile imzalaması gündemde olan TTIP anlaşmasını değerlendirdi. Türkiye’nin, mevcut potansiyeli ve avantajlarının yanı sıra, son yıllarda göstermiş olduğu performans ile küresel ekonominin vazgeçilmez bir oyuncusu olduğunu ispatladığını kaydeden Yorgancılar, “200'den fazla ülkeye 20 binden fazla mal satabilen, Dünyanın 17. büyük ekonomisi ile ilk 10 büyük ekonomi içine girmeyi kendine hedef edinen Türkiye’nin girişimcilik hikayesini ayakta alkışlıyoruz” dedi.
 
DİNAMİK ÜLKE
Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 50’sini, doğrudan yatırımlarının yüzde 36’sını AB ülkelerinin oluşturduğu bir yapıya sahip olduğunu ifade eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “AB ve ABD ortaklığındaki bir sistemin dışında bırakılması ile karşı karşıyayız. İş dünyası olarak bundan büyük endişe ve üzüntü duymaktayız. ABD’nin AB ile önce pasifik, ardından Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşması (TTIP) için yapılacak anlaşmanın içinde mutlaka ve mutlaka Türkiye’nin olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” diye konuştu.
 
YAPILMASI GEREKENLERE ODAKLANALIM
Ender Yorgancılar, dünya milli gelirinin yüzde 47'si ve küresel doğrudan yatırımların da yaklaşık yüzde 70'ini oluşturacak bir ortaklık dışında kalmanın önce üretimde ardından ihracat ve istihdamda yaratacağı olumsuzluklara dikkat çekerken, şunları söyledi: “Bu farkındalık içerisinde sanayiciler olarak bizler; daha çok üretmek, daha çok istihdam yaratmak ve ihracat gerçekleştirmek isterken bu anlaşma yakın gelecekte buna engel olacaktır. AB’nin diğer ülkelerle yaptığı Serbest Ticaret Anlaşmaları ile Türkiye, Gümrük Birliği’nden kaynaklı mağduriyetler ile karşı karşıya iken, TTIP bu anlamda son noktadır. Övündüğümüz genç nüfusumuzun ve çocuklarımızın geleceği için her türlü baskıyı ve lobi faaliyetini yürütmek zorundayız.”
 
LOBİYE DESTEK VERİLMELİ
Türkiye’nin TTIP’e taraf olabilmesi için yürütülen lobi faaliyetlerine değinen Ender Yorgancılar, “Yabancı ortakları olan firmalarımızın da bu lobi faaliyetine destek vermesi gerektiği inancındayız. ABD’nin Türkiye ile olan model ortaklık ilişkisi ve Gümrük Birliği ile başlayan AB’ye tam üyelik süreci dikkate alınarak, karşılıklı menfaatler mutlaka somut olarak anlatılmalıdır. Avrupa’dan, Orta Asya’ya ve Afrika’ya kadar çok geniş bir coğrafya için önemli bir ticaret merkezi olan Türkiye’yi hiçbir gücün dışlamaması gerektiğini hep birlikte göstermeliyiz. Daha kararlı ve daha ısrarcı olmalıyız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar dibe vuruyor: 5.5 ay sonra bir ilk
Dolar/TL Ukrayna tedirginliğinin azalması ve olumlu algılanan Fed açıklamaları ...
Türkiye’nin gündemindeki saatin vergisi ne kadar?
Eski Bakan Zafer Çağlayan’ın saati 1500 euroluk yasal sınırı aştığı için ...
İhracatçılar için seçim zamanı: Kaptan köşküne tekstilciler!
12 ayrı ihracatçı birliğini bünyesinde bulunduran Ege İhracatçı Birlikleri ...
 
Başbakan’ın üç maaşlı danışmanı: Yiğit Bulut
Türk Telekom yönetimine atanan Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, üç ayrı maaşa kavuştu.
Koç’tan vergi yorumu: Şampiyonuz çünkü…
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç en çok vergi verenler sıralamasında ...
Putin konuştu ve dolar dibe vurdu: Yılın en düşüğü
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki ayrılıkçılara yönelik ...
 
Ve ‘Çamaltı’ satışa çıktı: Kimler teklif verdi?
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı ve kamuoyunda büyük ...
Merkez Bankası Başkanı’ndan çarpıcı faiz lobisi yanıtı
Financial Times Türkiye zirvesinde konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem ...
Petkim’in 50.yıl gururu: Aliağa’ya zeytin dalı!
SOCAR Türkiye’nin örnek bir sosyal sorumluluk anlayışıyla oluşturduğu ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva