HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2015 Çarşamba - 23:18

Yıldırım çok sert konuştu: Riyakarlıktan vazgeçin

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım Atatürk fotoğrafının AK Parti bayrağıyla kapatılması iddialarının kentte yarattığı tartışmaya ilişkin çok sert konuştu. Yıldırım, “Seçime günler kala dolaptan Atatürk’ü çıkarmaktan vazgeçin. Riyakarlıktan vazgeçin. Atatürkçülük lafla olmaz. Konak Tüneli’ni açıyorsan, İZBAN’ı yapıyorsan, Adnan Menderes Havalimanı’nı yapıyorsan Atatürkçüsün. Bizle kimse Atatürkçülük kıyasına girmesin” dedi. İl Başkanı Delican ise, “Saçma sapan bir fotoğraf olayından algı yaratmaya çalıştılar. Bizim Atatürkçülüğümüzü hiçbir vekil test edemez. Adam gibi karşımıza çıksınlar proje yarıştırsınlar. Şekil siyaseti değil hizmet siyaseti yapsınlar” diye konuştu.

Yıldırım çok sert konuştu: Riyakarlıktan vazgeçin

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçimlere kilitlenirken siyasi partiler ve milletvekili adayları çalışmalarına hız kazandırdı.

- İTO YILDIRIM’I AĞIRLADI: EĞER BANA SAHİP ÇIKSAYDINIZ…

AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından ‘Efsane geri dönüyor’ sloganlarıyla karşılanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım kentten tekrar aday olmasının ardından gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde Balçova Termal’de partilileriyle vefa yemeğinde bir araya geldi.


 
Yıldırım, İl Başkanı Bülent Delican, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda partilinin katılım gösterdiği buluşmada 1 Kasım erken genel seçimlerine dair çarpıcı mesajlar verdi.
 
SİYASET YAPACAKSAN ALDATMAYACAKSIN
Yıldırım konuşmasına genel siyasetten örnekler vererek başladı. Güven ve istikrar vurgusu yapan Yıldırım, terör üzerinden HDP’ye yüklendi. Yıldırım, “Bu salon şu an tarihi bir an yaşıyor. 14 yıl Türkiye’nin kaderini değiştiren AK Partililerin bu heyecanı yaşaması beni çok bahtiyar etti. 7 Haziran bir yol kazasıydı, geçti. 1 Kasım AK Parti bayrağını tekrar göndere çekme zamanıdır. Güven ve istikrarın ne demek olduğunu herkes çok iyi biliyor. 3 buçuk ayda güven ve istikrarın ekmek ve su kadar önemli olduğunu anladık. Terör örgütü iyice azdı. Şimdi bize, ‘Çözüm dediniz bunları şımarttınız’ diyorlar. Terör Türkiye gündemine son 2 yılda mı geldi? 1983’ten 2009’a kadar bununla mücadele edilmedi mi? Herkes, ‘Barış şansı verelim, insanlarımız ölmesin, sorunu demokratik yollardan çözelim’ dedi. Herkes aynı şarkıyı söyledi. Biz de silah yok tamam dedik. Amacımız bunların samimi olmadığını herkese göstermekti… Sonrasında gereğini yaptık. Kimse devletle bilek güreşine tutuşamaz. PKK Kürtlerin de, Türklerin de, herkesin başına bela oldu. HDP kalktı, ‘Ben bu işi demokratik yolla yapacağım, her yerden destek istiyorum, artık uslandım, terörle bu iş olmuyor’ dedi.  Ama Kobani olaylarında halkı sokağa döküp de 52 masum insanın kanının dökülmesini nasıl açıklayacaksın? Halkı kandırıyorlar. Terör örgütünün yanında etkisiz eleman oldukları ortaya çıktı. Terör örgütü, ‘Emanet oy falan tanımayız’ diyor Millet bu tiyatroyu görsün. Siyaset yapacaksan aldatmayacaksın” diye konuştu. 


 
DOLAPTAN ATATÜRK’Ü ÇIKARMAKTAN VAZGEÇİN
Gündemde olan Atatürk fotoğrafını AK Parti bayrağıyla kapatma iddiasına da gönderme yapan Yıldırım çok sert konuştu. Yıldırım, “Bize tepeden bakanlar bilsin ki hiçbir İzmirli size mahkum ve mecbur değildir. Seçime günler kala dolaptan Atatürk’ü çıkarmaktan vazgeçin. Riyakarlıktan vazgeçin. Atatürkçülük lafla olmaz. Konak Tüneli’ni açıyorsan, İZBAN’ı yapıyorsan, Adnan Menderes Havalimanını yapıyorsan Atatürkçüsün. Bizle kimse Atatürkçülük kıyasına girmesin. Biz ülkeyi Atatürk’ün dediği muasır medeniyetler seviyesine çıkardık. Atatürk’ün arkasına sığınıp siyaset yapmayın artık” ifadelerini kullandı.
 
NE ADAY OLAN SEVİNSİN, NE OLMAYAN ÜZÜLSÜN…
Parti içi mesajlar da veren Yıldırım, “Geçmiş hataları da bir kenara bırakacağız. Muhasebeyi biz yaparız. Aday olmuş olmamış önemli değil. Ne olan sevinsin, ne olmayan üzülsün… Madem bu bir dava hareketidir bu böyle. Sadece aşağıda değil yukarıda da oluyor. Bize, ‘Senin işin bitti’ dediler, ‘Tamam’ dedik. ‘Şimdi de gel’ dediler işin başındayız. Siyasette ‘ben küstüm, vazgeçtim’ deme lüksümüz yok” dedi.
 
İZMİRLİNİN VERDİĞİ KREDİ BİTTİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Nükhet Hotar da seçimlere ilişkin konuştu. Hotar, “‘İzmirli size oy vermeyecek’ diyenlere en güzel cevabı vermek zorundayız. Çünkü bu ‘Oy benim cebimde, sana vermeyeceğim’ demektir. Buna kimsenin hakkı yok. İzmirlinin yerel ve genel seçimlerde verdiği kredinin sabrı artık bitti. Artık çok ciddi şikayetler geliyor. Bizim bir adım daha atmamız, bir el fazla sıkmamız bize 1 Kasım’da dönecektir” diye konuştu. 


 
BELEDİYEYİ YÖNETEMEYENLER ÜLKEYİ YÖNETMEYE KALKIYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da 1 Kasım mesajları için sert göndermelerde bulundu. Yerel siyaset üzerinden konuşan Delican, “Halkımızın güvenini kazanmak için yola çıkıyoruz. 1 Kasım’da partimiz yine ülkemizde mihenk taşı olacak. Şehitler var. Sorumluluğumuz daha da arttı. Halkımızı tedirgin etmeye çalışıyorlar. İzmir gibi güzel bir yerde yaşıyoruz. Hizmet yerine siyaset yapıp bizi kışır döngülerine çekmek istiyorlar. Bir büyükşehir belediyesini bile yönetemeyenler ülkeyi yönetmeye kalkıyor. Bunların özgüvenine hayret ediyorum. Tamamen yerli listemizle sokak sokak dolaşacağız. İzmir’de daha fazla insana dokunmak, daha çok gönül kazanmak zorundayız. İşte o zaman İzmir AK Parti’nin ışığıyla aydınlanacak” dedi.  
 
ADAM GİBİ KARŞIMIZA ÇIKSINLAR
Gündemdeki fotoğraf tartışmasına da değinen Delican, “Saçma sapan bir fotoğraf olayından algı yaratmaya çalıştılar. Bizim Atatürkçülüğümüzü hiçbir vekil test edemez. Tacettin Bayır mıdır, Tuncay Özkan mıdır nedir, adam gibi karşımıza çıksınlar proje yarıştırsınlar. Şekil siyaseti değil hizmet siyaseti yapsınlar” diye konuştu.
 
ESKİLERE AYRICALIK TANIYIN
AK Parti İzmir’in kurucu İl Başkanı İsmail Katmerci’den ise ilginç bir çıkış geldi. Katmerci, “Yola çıktığımızda işimiz çok zordu. İlk senelerde 36 kişiden bugünlere, buralara geldik. Vefa var ama sayın bakanım, genel başkan yardımcım bu vefayı görmenizi istiyorum. Eskilere ayrıcalık tanıyın” dedi.
 

 
Irak'ta serbest bırakılan işçiler Türkiye’de
 
Gazeteci Ahmet Hakan'a evinin önünde saldırı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozzy 1 Ekim 2015 Perşembe 15:56

Hiç bişeyden haberi olmayan insanlar hala İzmire büyük köy yakıştırması yapıyor.Sen nereden geldin kardeşim newyork'dan mı?AKparti yine hüsrana uğrayacak

Yorumu oyla      11      6  
1 Ekim 2015 Perşembe 11:43

Bürokrasi 1 Kasım seçimlerini ak parti kaybedecek diye rampa yapıyor ama umduklarını bulamayacaklar ak partinin zaferi olacak

Yorumu oyla      13      6  
deniz 1 Ekim 2015 Perşembe 11:07

10.19 a aynen katılıyorum.kaymakamlar izmirde sistemi zorlaştırarak halkın faturayı ak partiye çıkarması için uğraşıyorlar özellikle büyük ilçelerde

Yorumu oyla      23      10  
1 Ekim 2015 Perşembe 10:19

İzmirde bürokrasi ve kaymakamlar ak parti aleyhine çalışıyor.

Yorumu oyla      24      10  
1 Ekim 2015 Perşembe 09:47

İzban Torbalı istasyonu ne zaman faaliyete geçecek ? İzbanda ki aksaklıklar ne zaman giderilecek ? işe gidiş ve işten çıkış saatlerindeki gecikmeler için ne gibi önlemler alındı ? İzban'ı yaptık diyorsunuzda peki ya işletmedeki aksamalar ?

Yorumu oyla      19      14  
cemil bagatur 1 Ekim 2015 Perşembe 09:03

adı vefaymış bu yemegın ama gordüğümüz üzere eskılerden kımse cagrılmamış .bizler yemek dedırde degiliz .ama hatırlanmak güzel olacaktı .cok emek verdik cok calıştık hakkımızda helal olsun bızler sozde degil özde ak partiliyiz her zamanda davamızın arkasında liderimizin de devamlı yanındayız.an itibariyle anlaşıldı ki sizlere bu yük agır gelmiş daha secimin başında bozuk işler yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      17      19  
mb 1 Ekim 2015 Perşembe 08:55

Ak partinin güzel insanları İZMİRİ büyük köy olmaktan kurtaracak olanlar sizlesiniz

Yorumu oyla      17      29  
volkan 1 Ekim 2015 Perşembe 00:23

otogar metroyu yapmıyosan kuvaziyer lımanı yapmıyosan çed vermiyosan bayraklı hastaneyı yapmıyosan oy bekleme ozaman

Yorumu oyla      27      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Genelkurmay Başkanı'na ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ziyaret etti.
İTO Yıldırım’ı ağırladı: Eğer bana sahip çıksaydınız…
Eylül ayı Meclis oturumuna katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
Bakan Avcı kapalı ceket cebini bıçakla açtı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı toplantı ardından kendisine plaket ...
 
İzmir’in başkanlarından Ankara çıkarması!
CHP’nin seçim bildirgesi toplantısına katılan İzmirli başkanlar ardından ...
Zileli’nden flaş istifa: Perinçek Erdoğan’la saf tutuyor
7 Haziran genel seçimlerinde Vatan Partisi’nden İzmir adayı olan Gazeteci ...
Hotar akademisyenlerle buluştu: Her şeyi yapmaya hazırız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MHP’li vekile dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle ...
AK Partili Kaya yola memleketinden çıktı!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı M. Atilla Kaya, seçim kampanyasının ...
Bakan Işık: Göktürk-2 uydusu Kandil’in üzerinde!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, PKK terör örgütüne karşı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva