HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2015 Çarşamba - 18:29

İTO Yıldırım’ı ağırladı: Eğer bana sahip çıksaydınız…

Eylül ayı Meclis oturumuna katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım çarpıcı mesajlar verirken, İzmir’in kronik sorunlarıyla ilgili soruları “Eğer bana sahip çıksaydınız bu soruları sormazdınız” sözleriyle yanıtladı.

İTO Yıldırım’ı ağırladı: Eğer bana sahip çıksaydınız…

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası Eylül ayı meclis toplantısı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım’ı ağırladı.

1 Kasım seçimleri öncesi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Yıldırım, İTO üyeleriyle görüş alışverişi gerçekleştirdi. Toplantıda Yıldırım’a AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da eşlik etti.
 
Meclisin açılış konuşmasını yapan İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, söze terör saldırıları sonrası yaşamını yitiren 84 şehidin ismini okuyarak başladı.


 
ÖVGÜ YAĞMURU
Meclis toplantısında konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Binali Yıldırım’ı tekrar milletvekili adayı olarak görmekten dolayı mutluluklarını söylerken, övgüler yağdırdı. Demirtaş, “Kentimize bakan olarak verdiğiniz hizmetleri saymakla bitiremeyiz. Siz artık bizim misafirim iz değil ev sahibimizsiniz. Anlam veremediğimiz 3 dönem kuralıyla ayrıldınız ama bu uzun sürmedi. Sizi tekrar İzmir milletvekili adayı olarak görmekten mutluyuz. Burada size oy veren vermeyen herkesin sempatisini kazandınız” diye konuştu.
 
BAŞKALARI DA DEDİ AMA SİZ DEDİYSENİZ YAPARSINIZ
Yıldırım’ın bakanlığı süresinde yaptığı çalışmalardan söz eden Demirtaş, önceki gün Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ni ziyaret eden Yıldırım’ın “İkinci HUB İzmir olacak” sözünü sözlerini hatırlatarak, “Daha önce HUB olacak diye bize çok söylendi ama siz söylediyseniz yaparsınız. Sizin hakkınızı ödememiz mümkün değil. Bizim dilimizden anlayan bir bakana ihtiyacımız var. Siz projeleri sundunuz biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.


 
BÜTÜN SORUNLARLA KENDİ BAŞIMA İLGİLENECEĞİM
Yıldırım sözlerine İTO’nun İzmir için yürüttüğü faaliyetlere överek başladı.  

Yıldırım, İzmir’in yerel yönetim ve merkezi idare arasındaki çekişme nedeniyle zaman kaybettiğini söyleyerek yeni vekillik döneminde bu sorunu ortadan kaldıracağını söyledi.  Yıldırım, “Herkes İzmir için çalışıyor ama bizim enerjilerimizi birleştirmemiz lazım. Bir projeyi baştan reddetmek yerine İzmir’in konuları konuşması lazım. Her başladığımız projelerde kadrolu bazı sivil toplum örgütleri konuşuyor. Konak Tüneli olmaz, Körfez Geçişi olmaz, O olmaz, bu olmaz! Ya niye olmaz kardeşim? Şu an bütün yat limanlarının projelerin başına gelen budur. Bu şehirde yerel yönetimle merkezi yönetim didişmesini, belediyelerin merkezi yönetimle sorunlarını ortadan kaldıracağım. Başkanların bütün sorunlarıyla kendi başıma ilgileneceğim. Bu sorunları artık aşmamız lazım” diye konuştu.
 
İKTİDARIN NE DEMEK OLDUĞUNU SİZ BİLRİSİNİZ
Yıldırım 1 Kasım seçimleri için, “Biz iktidar olmak için buradayız. İktidarın ne demek olduğunu en iyi siz bilirsiniz. 9 ayda yabancı paralar Türk Lirası’nın kat kat üstüne çıktı. Türkiye’nin önünü görebilmesi lazım... Hızlı adımlarla giden bir bisiklete birden fren yaparsanız birden yönü değişir. Bir de buna terör eklenirse önümüzü göremeyiz.  Bizim ne olursa olsun güven ve istikrar ortamını korumamız lazım. 2015’te Türkiye hangi kararı aldı ve uyguladı? 7 Haziran’dan bu yana tekrar seçim olacağını hanginiz öngördü?  Demokrasi kültürü maalesef bu ülkede pek gelişemedi. Ortaklık bile yapamıyoruz. Bizim demokrasi kültürümüzün gelişmesi zaman alacak. O zamanı boş geçirmeye gerek yok. Bu söylediklerimizi yapabilmemiz için bu ortamın olması lazım” ifadelerini kullandı.
 
SORUN KÜRTLERİN PKK SORUNU!
Terör gündemi hakkında konuşan Yıldırım, “Şehitlerimiz yürekleri dağlıyor. Ama şunu bilmemiz lazım. Yerine göre sonuna kadar duygusal olacağız. Ama yerine göre bu vatanı torunlarımıza sağ salim bırakmak için elimizden geleni yapacağız. Asla taviz vermeyeceğiz. Bu terörün bir halk mücadelesi olarak yapılmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Bölgedeki Kürt halkının beklentilerinde karşılayacağım diyen PKK’nın Kürt sorunu yok. Oradaki sorun Kürtlerin PKK sorunudur. Bu ülkede yaşayan 78 milyonun sorunu PKK’dır. Bunların mermileri adres bile tanımıyor.  Çözüm sürecinden önce de şehitlerimiz geliyordu.  Vatanı bölünmese de şehidimiz olacak. Şehit olmadan nasıl vatanı savunacağız?  Barış için şans verin dediler verdik. Oradaki yapı aynı paralel yapı gibi. Bölgenin hakkı hukuku takip edilsin diye bir siyasi parti çıktı. Bu yaşanan olaylarda gördük ki terör örgütü bu partiyi kontrol ediyor.  Parti örgütü kontrol edemiyor. Bu millet beklerdi ki yatağında uyuyan iki vatan evladı şehit edildiğinde bu parti yeri göğü yıksaydı. Bu millet o zaman derdi ki bu işin çözümü bu parti. Şu an sahada yapılan araştırmaların başında terör var” şeklinde konuştu.
 
SATAŞMALARA CEVAP VERMEYECEĞİM
1 Kasım sürecinde siyasi partilerin Yıldırım ve AK Parti’ye yönelik ifadelerine cevap vermeyeceğini söyleyen Yıldırım, “Yarış başladı… Bizim onlara yetiştirecek lafımız yok. Bizim zamanımız kısa… ‘Bu şehre ne verildi?’ diyorlar. Bu şehirde yaşayan, İZBAN’da, havaalanında görüyor. Neyi anlatayım ben! En güzel anlatma yaşamaktır. Ne zaman bu sataşma hakaret olur, o zaman gerekeni yaparız” dedi.


 
EĞER SAHİP ÇIKSAYDINIZ…
Oturumun soru-cevap bölümünde İzmir’in stat, liman, ve ulaşım gibi kronik sorunlarına ilişkin çalışmalar sorulunca Yıldırım, “Eğer bana sahip çıksaydınız bu soruları sormazdınız” yanıtını verdi. Yıldırım ayrıca sorularla ilgili tekrar yerel yönetimle uzlaşma sorununu işaret etti.
 
EVET RANTSAL DÖNÜŞÜMDÜR!
Yıldırım son olarak İzmir’de belediyelerle bakanlık arasında tartışmalara neden olan kentsel dönüşüm konusunu ele aldı. Kentsel dönüşüm ile ilgili rant sağlanmaya çalışıyor yönündeki eleştirilere sert cevap veren Yıldırım, “Kentsel dönüşüm İzmir’in geleceğidir. Kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm diyorlar. Evet rantsal dönüşümdür! Bir dönüşüm kent için rant üretmiyorsa ne işe yarar. Kentsel dönüşüm kime verilecek, bana mı? İzmirli’ye verilecek. Kentsel dönüşümde herkese iş var. Biz mevzuyu başlamadan bitirmeyelim. Bu konuda en şanslı konu İzmir’dir. İzmir bu konuda konuştuğumuz kayıpları dönüşümle kazanabilir” ifadesini kullandı.

 
Kula’nın yüreği yanıyor: 13.şehidini uğurladı…
 
Kılıçdaroğlu'ndan Genelkurmay Başkanı'na ziyaret
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özdemir 30 Eylül 2015 Çarşamba 23:10

Sayın bakanım, İzmir için büyük şanssınız.

Yorumu oyla      12      5  
Hasan TUFAN 30 Eylül 2015 Çarşamba 21:14

Bunu bir tehdit gibime alalım

Yorumu oyla      18      8  
muhalif 30 Eylül 2015 Çarşamba 20:22

size sahip çıkanlar çıktı zaten,1- izmir milletvekili seçildiniz, belediye başkanlığı ise konu,o ince nokta bu. sizi belediye başkanı yapmadılar diyemi bütün bu sorunlar, engellemeler, yatırımların engellenmesi söz konusu.belediye başkanı olmayabilirsiniz ama devlet hizmet etmeye devam eder, yani demokratik ülkelerde böyle, siz seçilmediniz ama izmir vergi vermeve devam etti,unutmayın.izmirin derdi verdiği vergiyi yatırım olarak alamaması. 2- kentsel dönüşüm elbette rant doğuracak ,ama önemli olan o rant nasıl paylaşılacak?mülkler mülk sahiplerinin elinden alınıp,rantı başkasımı alacak, yoksa o mülk sahipleri de oluşan ranttan pay alacaklar?

Yorumu oyla      18      6  
Arda altun 30 Eylül 2015 Çarşamba 19:22

Sayın bakan inciraltını 2 kez dünyaya tanıttınız ve herkes hayran kaldı..ama hala kurban kesim yeri olmaktan öteye gidemedi???

Yorumu oyla      20      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Avcı kapalı ceket cebini bıçakla açtı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı toplantı ardından kendisine plaket ...
İzmir’in başkanlarından Ankara çıkarması!
CHP’nin seçim bildirgesi toplantısına katılan İzmirli başkanlar ardından ...
Zileli’nden flaş istifa: Perinçek Erdoğan’la saf tutuyor
7 Haziran genel seçimlerinde Vatan Partisi’nden İzmir adayı olan Gazeteci ...
 
Hotar akademisyenlerle buluştu: Her şeyi yapmaya hazırız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MHP’li vekile dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle ...
AK Partili Kaya yola memleketinden çıktı!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı M. Atilla Kaya, seçim kampanyasının ...
 
Bakan Işık: Göktürk-2 uydusu Kandil’in üzerinde!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, PKK terör örgütüne karşı ...
AK Partili Dağ startı Gümüşpala’da verdi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, seçim çalışmalarına ...
Balbay 'olay yerinde': Hastane şehir efsanesi oldu!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Binali Yıldırım’ım 35 projesi içinde ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva