HABERLER>POLİTİKA
30 Eylül 2015 Çarşamba - 17:55

Bakan Avcı kapalı ceket cebini bıçakla açtı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı toplantı ardından kendisine plaket verenlerin ceket ceplerine birer dolma kalem koydu. Avcı, Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Yanar’ın dikişle kapalı olan cebini çakı bıçağıyla açarak kalemi bıraktı.

Bakan Avcı kapalı ceket cebini bıçakla açtı

Bakan Nabi Avcı, Eskişehir’deki TUSAŞ Sanayi (TEI) ve Türkiye Lokomotif Motor Sanayi A.Ş.’de (TÜLOMSAŞ) meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ’Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi’nin açılış törenlerine katıldı. İlk olarak TEI’deki törene katılan bakan Nabi Avcı yaptığı konuşmada son 12 yılda bütçeden en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığını söyledi.

Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Milli Eğitim Bakanlığı içinde de en büyük payı da mesleki ve teknik eğitim alıyor. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 7.5 milyar liraydı, mesleki ve teknik eğitimin bu bütçe içindeki payı da 750 milyon liraydı. Bu yıl ki bütçemiz YÖK ve üniversiteleri katmadan söylüyorum 62 milyar lira. Bunun içinde mesleki ve teknik eğitimin payı da 8 milyar 230 milyon liradır. Yani bu yıl ki mesleki ve teknik eğitim bütçemiz 2002 yılındaki Milli Eğitim Bakanlığı toplam bütçesinden daha fazladır. Bu mesleki ve teknik eğitime verdiğimiz önemin rakamsal olarak da en somut ifadesidir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak fiziki altyapımızı, mesleki ve teknik altyapımızı güçlendirmek için büyük gayretler gösteriyoruz ama yetmiyor. İlgili sektörlerle işbirliği halinde bu imkanların bir sinerji halinde artması için çalışıyoruz."
 
Bakan Avcı ’Üstün yetenekli’ yerine ’Özel yetenekli’ tabirini kullandıklarını da söyleyerek, "Her çocuğun bir yeteneği vardır ama farklı alanlardadır. Dolayısıyla bunun yerine ’özel yetenekli’ diyoruz. ikinci olarak da ’Ara eleman’ tabiridir. Sanki arada kalmış elemanı çağrıştırıyor. Hepimiz biliyoruz ki bütün sektörlerde ’Ara eleman’ dediğimiz kişiler aslında ana elemandır. Dolayısıyla ’Ara eleman’ yerine ’Ana eleman’ tabirini kullanmayı tercih ediyoruz" dedi.
 
TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit da konuşmasında bu yıl itibarıyla toplam satış hedeflerinin 303 milyon dolar civarında olduğunu söyledi. Akşit, "Satışımızın çok ciddi kısmı ise ihracat. Cironun yüzde 10’undan fazlasını yatırıma ayırıyoruz. Bu, ileriye doğru şirketimizin büyümesi için yatırımlarımıza devam ettiğimizin göstergesidir. Şu an için dünya semalarında uçan her iki uçaktan biri, Eskişehir’de üretilen parçaları taşıyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Akşit, Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya plaket takdim etti. Bakan Avcı da Akşit’e kalem hediye etti.
 
Bakan Avcı, TEI’den sonra TÜLOMSAŞ Düğün Salonu’nda düzenlenen törene katıldı. Avcı törende kendisine plaket veren TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı’ya ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Yanar’a birer dolma kalem verdi. Hayri Avcı’nın ceketinin üst yaka cebine dolma kalemi koyan bakan Nabi Avcı, Ramazan Yanar’ın cebine de kalemi koymak istedi. Avcı, cebin dikişle kapalı olduğunu görünce kendi cebinden çıkardığı çakı bıçağıyla Yanar’ın kapalı olan cebini açtı ve içerisine kalemi koydu. Avcı, bir gazetecinin, "Çakınız da cebinizde hazır" demesi üzerine "Milli Eğitim daima hazır" yanıtını verdi.
 

 
Kaf-Kaf’ın yeni hocasından ilk mesajlar
 
Afyon’da gözyaşları sel oldu: Şehit Uzman Taşbaş’a veda…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in başkanlarından Ankara çıkarması!
CHP’nin seçim bildirgesi toplantısına katılan İzmirli başkanlar ardından ...
Zileli’nden flaş istifa: Perinçek Erdoğan’la saf tutuyor
7 Haziran genel seçimlerinde Vatan Partisi’nden İzmir adayı olan Gazeteci ...
Hotar akademisyenlerle buluştu: Her şeyi yapmaya hazırız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Prof. Dr. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MHP’li vekile dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle ...
AK Partili Kaya yola memleketinden çıktı!
AK Parti İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Adayı M. Atilla Kaya, seçim kampanyasının ...
Bakan Işık: Göktürk-2 uydusu Kandil’in üzerinde!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, PKK terör örgütüne karşı ...
 
AK Partili Dağ startı Gümüşpala’da verdi
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Av. Hamza DAĞ, seçim çalışmalarına ...
Balbay 'olay yerinde': Hastane şehir efsanesi oldu!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Binali Yıldırım’ım 35 projesi içinde ...
MHP İzmir sahaya indi: Vural’dan yaylım ateşi
İzmir Teşkilatı Cumhuriyet Meydanı’nda seçim startı verirken, Genel Başkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva