HABERLER>EGE
30 Eylül 2015 Çarşamba - 17:50

Afyon’da gözyaşları sel oldu: Şehit Uzman Taşbaş’a veda…

Hakkari’de PKK'lı teröristlerin köprüye yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş sonsuzluğa uğurlandı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Afyon’da gözyaşları sel oldu: Şehit Uzman Taşbaş’a veda…

Hakkari Yüksekova- Şemdinli yolu üzerinde dün PKK'lı teröristlerin köprüye yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 2 askerden Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş'ın cenazesi, Van'daki törenin ardından Afyonkarahisar'a gönderildi.

Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na inen 'Türk Yıldızları' adlı askeri uçakla getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından alındı. 15 yıllık uzman çavuş olan İzzet Alper Taşbaş'ın babası Nazmi, annesi Saliha, eşi Ümmühan, kızları Begüm ve Ecrin Taşbaş da cenazeyi karşılamak için hava alanına gitti. Şehidin cenazesi, cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Dinar İlçesi'ne götürülmek üzere yola çıktı.
 
Şehidin Dinar'a bağlı Akçaköy'deki baba ocağı önünde ise taziye alanı oluşturuldu. Şehidin kerpiçten yapılma baba evine Türk bayrağı asılırken, eve giden toprak yollara, Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından hızlıca mucur döküldü.



Şehit Jandarma Uzman Çavuş Alper İzzet Taşbaş için Dinar ilçe merkezdeki Hükümet Konağı önünde cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin cenazesi protokol, polis ve jandarma araçları ile ambulansların sirenleri eşliğinde alana getirildi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Tören öncesi Dinar Belediyesi tarafından Türk bayrakları dağıtıldı. Cenaze törenine katılanlar yolun her iki tarafına sıralanarak Türk bayrakları ve tekbirlerle şehidi karşıladı.
 
'ALLAH BELANIZI VERSİN, KARDEŞİME Mİ KIYDINIZ'
Şehidin annesi Saliha, eşi Ümmühan, dedesi İzzet Taşbaş ile ablası İlknur Aygünoğlu ve diğer yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. İlknur Aygünoğlu, "Kuzum al bayraklara mı sarılıp da geldin, yavrum duyuyor musun beni kuzum, amca biz yandık amca" diye feryat etti.
 
Şehidin adının yazılı olduğu kağıdı öpen Aygünoğlu, "Senin adına da sana da kurban olurum kuzum, Alperim, benim kardeşimi götürmeyin, Allah belanızı versin kardeşime mi kıydınız" diye ağladı. Bu sırada şehidin annesiyle halası Münevver Karaaslan fenalık geçirdi. Şehidin annesi, eşi, kızları 14 yaşındaki Begüm ve 5 yaşındaki Ecrin ile ablası İlknur Aygünoğlu ile diğer yakınları 2 ambulans ve askeri araçla tören başlamadan Akçaköy'deki baba evine gönderildi. Şehidin annesi Saliha Taşbaş, ambulansa sedyede oturarak götürüldü.


 
KADINLAR DA SAF TUTTU
Cenaze sırasında Bakan Veysel Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya baba Nazmi Taşbaş'ın koluna girerek ayakta durmasına yardımcı oldu. Vali Güner ile MHP Milletvekili Mehmet Parsak da şehidin dedesi İzzet Taşbaş'ı teskin etmeye çalıştı. Bir süre sonra ayakta durmakta zorluk çeken dede için sandalye getirildi. 5 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreninde kadınlar da erkeklerle birlikte saf tuttu. Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun ikindi vakti kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi tekbirler eşliğinde omuzlara alındı. Şehidin cenazesi helallik alınması için Akçaköy'deki baba evine, ardından defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü.
 

 
Bakan Avcı kapalı ceket cebini bıçakla açtı
 
Elektrik faturasında TRT payına tırpan
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Başkanın oğlu kalp krizi kurbanı
Aydın’ın Yenipazar İlçesi'nin eski Belediye Başkanı CHP'li Yüsran Erden'in ...
Bodrum'da kemençeli- horonlu asker uğurlaması
Bodrum'da düzenlenen kemençeli, horonlu, kınalı asker uğurlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı.
Bodrum’da son hasar tespit raporu
Muğla Valisi Amir Çiçek, sel mağduru Bodrum'la ilgili kentteki yöneticilerle ...
 
Umut yolculuğu yine faciayla bitti: 2 ölü, 11 kayıp
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek ...
Samanlıkta 20 kilo esrar: 1 gözaltı
Kütahya'da jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda samanlık ...
‘Jet Fadıl’ın Didim’deki oteline haciz şoku!
Aydın’ın Didim İlçesi'nde, 'Jet Fadıl' olarak bilinen işadamı Fadıl Akgündüz'e ...
 
Amcasının oğlunu pompalı tüfekle vurdu
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, psikolojik sorunları olan A.B., (22) amcasının ...
Kamyonetle otomobil kafa kafaya: 1 ölü, 2 ağır yaralı
Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'nde kamyonetle otomobilin çarpıştığı kazada ...
Kütahya'da pompalı tüfekli kavga: 4 yaralı
Kütahya'da aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan kavgada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva