HABERLER>EKONOMİ
2 Ekim 2014 Perşembe - 11:22

Yerel irade Folkart için imar baypasına direnecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin Bornova'da Folkart Yapı'ya ait arazide imar planı değişikliğine gitmesine İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin olumsuz görüş verdiği öğrenildi. Yaklaşık 25 dönümlük alanı konut yapımına açan imar planı değişikliğine Bornova Belediyesi itiraz edecek.

Yerel irade Folkart için imar baypasına direnecek!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Folkart Yapı'nın Bornova'da arazisinde imar planı değişikliğe gitmesine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin olumsuz görüş verdiği ortaya çıktı. Bakanlık, Bornova'da Forum Bornova'nın hemen karşısındaki, Tarım İl Müdürlüğü'nün arkasındaki 24 bin 473 metrekarelik araziyi 'konut dışı kentsel çalışma alanı'ndan çıkarıp '2. ve 3. derece iş merkezi alanı'na dönüştürmek için her iki belediyeden de görüş istedi. Ancak Büyükşehir ve Bornova Belediyesi, imar planı değişikliği hakkında olumsuz görüş bildirdi. Buna rağmen Bakanlık, arazide imar planı değişikliğine gitti. Böylece arazi konut yatırımlarına açılmış oldu.

BORNOVA İTİRAZ EDECEK
İmar değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 uygulama imar planı değişikliğini 20 Ağustos'ta karara bağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, onaylı imar planı değişikliklerini de askıya çıkardı. İmar  planı Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü’nde 29 Ekim’e kadar askıya çıkarıldı. Bornova Belediyesi, askıya çıkarılan imar değişikliklerine itiraz edecek.

Bakanlık, imar planı değişiklik notunda arazinin çevresinin kamu kuruluş alanları, hastane, üniversite ve ticaret ve konut alanlarıyla çevrili olduğuna dikkat çekerek, "Bu alanda kentsel çalışma alanı olması özellikle sanayi fonksiyonlarının gelmesi doğru bir planlama kararı değildir. Hem üst ölçekli plana uygun bir işlev getirilmesi hem de yukarıdaki çevresel faktörler göz önüne alınarak İzmir İli, Bornova İlçesi, Kazım Dirik Mahallesi, 3720 ada, 5 ( eski 2,3,4) parselin kentsel çalışma alanı konumu, ticaret+ konut kullanımı getirilmek üzere bu Uygulama İmar Planı değişikliği yapılmıştır" notunu düştü.

900 KONUT YAPILACAK
Planlama çalışma yapılan alanda yaklaşık 3000 m2 ticaret alanı, 600 adedi 1+0 veya 1+1, 250 adedi 2+1, 25 adedi 3+1 olmak üzere yaklaşık 900 konut düşünülüyor. Bakanlık,  imar planı değişikliği notunda konut alanının miktarının  yönetmeliğin öngördüğü yüzdenin üzerinde düşünüldüğünü de dile getirdi. Bakanlık notunda, şu bilgilere yer verdi: "Bunun için plan notlarına miktarının mimari proje ile belirleneceğine dair not düşülmüştür. Sosyal donatı alanlarının çok yakında ve yeterli miktarda olması nedeniyle alanda sadece yeşil alan ayrılmıştır. Yaklaşık 900 konutta 1000-1200 kişinin yaşayacağı düşünülmektedir. Hem etrafında fazla miktarda yeşil alan olması, hem de parsel içerisinde bu alanda yaşayacak kişilere hitap edecek oyun alanları, çocuk bahçeleri, oturma ve gezinti alanları düzenleneceği için yaklaşık 6500 m2 yeşil alan bırakılması uygun görülmüştür. Alanda yaşayacak kişilerin otopark ihtiyacı ise parselin içerisinde bodrum kat olarak düzenlenecek alanda çözümlenecektir.”
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar planı değişikliğinde ise şu ifadeler yer aldı: “Mevcut imar planının bu yapılabilecek fonksiyonların birçoğuna izin vermemesi özellikle konut kullanımına kapalı olması böyle bir alanda sıkıntı yaratmaktadır. Planlama alanı çevresi Kamu Kuruluş Alanları, Hastane, Üniversite ve Ticaret ve konut alanlarıyla çevrilidir. Bu alanda konut dışı kentsel çalışma alanı olması özellikle sanayi fonksiyonlarının gelmesi doğru bir planlama kararı değildir. Hem üst ölçekli plana uygun bir işlev getirilmesi hem de yukarıdaki çevresel faktörler göz önüne alınarak İzmir İli, Bornova İlçesi, Kazım Dirik Mahallesi, 3720 ada, 5 (eski 2,3,4) parsellerin konut dışı kentsel çalışma alanı konumu, ticaret + konut kullanımı olarak değiştirilmek üzere nazım imar planı değişikliği yapılmasına karar verildi.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MeHmet Yıldız 8 Ekim 2014 Çarşamba 09:59

İzmir rezil durumda !!!

Yorumu oyla      11      5  
izmirliyiz harbi izmirli yasakçı değil 3 Ekim 2014 Cuma 08:41

hep yasak hep yasak çakmur zihniyeti devam ediyor iş istihdamı oraya buraya kaçıyor gençlik işziz ey ideolojik bakışlı yasakçı izmirliler

Yorumu oyla      13      7  
ziyaretçi 3 Ekim 2014 Cuma 02:27

hemen itiraz edin ki oraları eskimiş kohnemiş halde kalmaya devam etsin

Yorumu oyla      13      7  
Hüseyin Avni 2 Ekim 2014 Perşembe 13:17

Yürü ya kulum !

Yorumu oyla      25      8  
2 Ekim 2014 Perşembe 12:39

bir şeye de artık itiraz etmeyin.

Yorumu oyla      19      25  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’a kara haber: Bir çiftlik de Yaşar Holding’ten!
Son yıllarda ardı ardına balık çiftliklerinin kurulduğu İzmir Karaburun'da ...
Tütün eksperlerinde yeni yönetim
Tütün Eksperleri Derneği'nin Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Yaşar Turan ...
Dünya petrol devleri İzmir’de buluşuyor
STAR Rafinerisi projesi ile Türkiye’nin özel sektör eliyle yapılan ilk ...
 
Kurvaziyer turizmine İlknur Denizli desteği
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, kruvaziyer turizmde yaşanan ...
Yeni Ziraat Bankası geliyor!
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Katılım bankası için ...
Flaş! Trabzon’u ve iş dünyasını sarsan ölüm
Trabzonspor Kulübü'nün ilk başkanı ve kurucularından Ali Osman Ulusoy, 87 yaşında hayatını kaybetti.
 
Kemalpaşa’da sanayiciye banka desteği
Halkbank, İzmir'in yeni organize sanayi bölgelerinden Kemalpaşa Bağyurdu ...
Dolar’da yeni rekor: Ocak ayından sonra bir ilk
Dolar/TL, 31 Ocak'tan bu yana en yüksek olan 2,29 seviyesini aştı.
İhracatta Eylül rekoru
İhracat Eylül'de yüzde 6,5 artarak 13,3 milyar dolarla aylık bazda rekor ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva