HABERLER>GÜNCEL
3 Şubat 2017 Cuma - 08:49

Yeni Kent Merkezi planları krizi büyüyor: Yıldırım’dan CHP’ye yaylım ateşi!

İlçe Başkanı Temel Yıldırım, ‘Yeni Kent Merkezi’ planlarına ait olumsuz komisyon raporunun mecliste onaylanmasının ardından CHP grubunu sert bir dille eleştirdi. Belediye Başkanı Pekdaş’a ilçedeki yatırımlar üzerinden yüklenen Yıldırım, rakip mevkidaşı Başak’ı ise açıklamalarından dolayı hedef aldı.

Yeni Kent Merkezi planları krizi büyüyor: Yıldırım’dan CHP’ye yaylım ateşi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, belediye meclisinde ‘Yeni Kent Merkezi’ne ait imar planlarına komisyonlardan gelen olumsuz raporun onaylanması sonrası açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım kararla kentteki yatırımların önünün tıkanacağını ifade ederken, ilçenin imar planlarında eksikler olduğunu belirtti.

Yıldırım Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve meclisteki CHP grubunu sert bir dille eleştirdi.

BÖLGEYİ İMARSIZLIĞA TERK ETMEKTİR!

Yıldırım, “Belediyelerin en önemli görevlerinin başında imar düzenlemesi yapmak geliyor. Konak’ın en ciddi sorunlarından biri imar eksikliğidir. 113 mahallesinin yarısından fazlasında bu sıkıntı var. İmarsızlık beraberinde kentsel sorunları da getiriyor. Sağlıksız yapı stokundan hava ve çevre kirliliğine, sosyal alanların eksikliğine kadar çeşitli sorunları getiriyor.  Konak Belediyesi bu asli görevini yerine getirmiyor. Son meclis oturumunda gördük.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelmiş 1 /5000’lik planları hazırlanmış bölgenin uygulama imar planı olan 1/1000’liklerinin Konak Meclisi tarafından geçirilmemesi bölgenin imarsızlığa terk edilmesi anlamına geliyor” dedi.

KONAK’TA GARABET VAR

“Bu bölge yatırımcıya vaat edilmiş, yatırımcı buraya davet edilmiş” diyerek konuşmasına devam eden Yıldırım, “Anlaşmalar imzalanmış. Belediyeye sadece bunun alt yapısını hazırlama görevi kalmış. Fakat CHP grubunun içindeki kavga, karışıklık, muhalefet Konak’ta hizmetleri yapılamaz hale getirmiştir. Birinin ak dediğine diğeri kara diyor, belediye başkanı yönetme yetisini kaybetmiş durumda. İlçe başkanı grubuna hakim değil. Böyle bir garabet var Konak’ta. Zaten ortaya koydukları bir vizyon yok. Tek bir çivi çakmış değiller. Üstüne üstlük yatırımcının önünün açılması noktasında yapmaları gereken planları dahi yapamaz durumdalar” açıklamasını yaptı.

YATIRIMCI FAKİRİ ŞEHİR OLARAK ADIMIZI DÜNYA DUYDU

Planları hazırlayan büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının aynı partiye mensup olduğunu belirten Yıldırım, “1/5000’lik planı hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı parti… 1/1000’liği hazırlayan Konak Belediyesi, aynı partiden…  Ancak iki yapı birbiriyle taban tabana zıt raporlar ortaya koyuyor. Bunu hukuk mantığıyla açıklamanın imkanı yok. Burada tamamen siyasi hareket ediliyor.  Fakat ceremeyi yatırımcı çekiyor. Bugün İzmir’in kalbi Konak kan ağlıyor, can çekişiyor. Yatırımcı fakiri şehir olarak adımızı dünya duydu.  Bu şartlarda yatırımcı İzmir’e neden gelsin? En son liman arkası projesinde ortaya çıkan tablo ortada. Bu çerçevede yatırımcının İzmir’de ne işi olur? Kendi beceriksizliklerini, vizyonsuzluklarını, iç karışıklıkları ve kavgalarının faturası ne yazık ki yatırımcıya çıkıyor. Biz İzmir’in hizmet alması, yatırım pastasından daha fazla pay alması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

KONAK BELEDİYESİ SUÇ İŞLİYOR!

Yıldırım, “İşsizlik şehrin en büyük problemlerinden birisi… Kalifiye insan gücümüz İzmir’de çalışabilecek ortam bulamadığı için İstanbul’a ya da başka yerlere göç ediyor. Pırıl pırıl genç çocuklarımızı İzmir’de tutamıyoruz. Neden? Çünkü İzmir’de yatırım yok. Çalışacak ortam yok. Sebebini son meclis toplantısında çok net gördük. Aynı grubun komisyon başkanı olan hukukçusuyla belediye başkanı olan hukukçusu anlaşamıyor. Taban tabana zıt ifadeler kullanıyorlar.  Kendi hazırladıkları planı reddediyorlar.  O zaman doğrusunu hazırlayın. Yatırımcıyı kandırmaya ne hakkınız var? Siz kimsiniz? Hem davet ediyorsunuz, yer gösteriyorsunuz, proje hazırlatıyorsunuz sonra da yarı yolda bırakıyorsunuz. Sizden kimse torpil istemiyor ki. Doğru düzgün adam gibi plan yapın.  Asli görevimiz… Plan yapmamak suçtur. Esasında Konak Belediyesi suç işliyor. Sizden planı şöyle yapın, böyle yapın diyen yok. Hukuka uygun yapın. Yeter ki planlayın. Yatırımcı o plana göre ne yapacağını bilsin” diye konuştu.

MEVKİDAŞINI HEDEF ALDI: BIRAKSIN TİYATRO SERGİLEMEYİ!

CHP İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ı da hedef alan Yıldırım, “Grubuna hakim olamayan ilçe başkanı çıkıyor konuşuyor. Kendi iç meselelerini AK Parti üzerinden görmeye kalkışmasın. AK Parti’ye dil uzatmadan önce haddini bilsin. Bizim kararlarımızı sorgulamaya ne haddi vardır ne de gücü yeter. Kendi işine baksın. Grubunu toparlamaya baksın. Grubunun Konak’a hizmet eder hale gelmesini sağlasın.   Biz Konak’ta yaşayan 400 bin insan onların iç çekişmelerine kurban olmak zorunda değiliz. Hizmet ve proje üretsinler. Konak’ta hayatı kolaylaştıracak, yatırımcının önünü açacak çalışmalar yapsınlar. Bıraksın tiyatro sergilemeyi.  Meclisi çalıştırsın, grubunu çalıştırsın, belediye başkanını çalıştırsın” dedi.

SAYIMIZ KONAK’IN KADERİNİ DEĞİŞTİRMEYE YETMİYOR!

Başak’a eleştirilerine devam eden Yıldırım, ayrıca 2019’daki seçimler için iddialı konuştu. Yıldırım, “Bize kutlama gönderiyor… Orada başka oyun var. Kime kutlama gönderiyor acaba? AK Parti birlik bütünlük içinde hareket eder. AK Parti istişare kültürünü benimsemiş bir partidir. İstişare eder ancak karar verildikten sonra birlikte hareket etmesini bilir. Bizim parti terbiyemiz budur. Bugüne kadar böyle gelmiştir bundan sonra da böyle gidecektir. TBMM’de de böyledir, yerelde de böyledir.  AK Parti Türkiye’de bugüne kadar yaptığı reformların tamamını bu birlik ve beraberlik ruhuyla yapmıştır. AK Parti grubu birlikte hareket etme vasfı olan bir yapıdır. Biz yine böyle hareket edeceğiz. Ama ne yazık ki sayımız Konak’ın kaderini değiştirmeye yetmiyor. 27’ye 10… İnşallah 2019’da bu sayıya da ulaşacağız. Ondan sonra hizmet nedir, proje nedir, plan nasıl yapılır, onlara da öğreteceğiz. Bilmiyorlarsa bu işi çok iyi bilen arkadaşlarımız var. Gelsinler onlara ders verdirelim, kurs görsünler” diye konuştu.

GELMEYENLER VARDI, DOĞALDIR

Son meclis oturumuna değinen Yıldırım, “Bizim grubumuzdan çekimser oy veren olmadı.  Mecliste bulunan arkadaşlarımızın tamamı o planın geçmesi için oy kullandı. Fakat sayımız geçirmeye yeterli olmadı. Mazeretli gelmeyenler vardı. O da gayet doğaldır” dedi.

2050'Yİ BEKLEMEYİN!

“Biz İmar planı şöyle olsun, böyle olsun demiyoruz” diyen Yıldırım, “İmar planı olsun diyoruz. Siz planınızı yapın yatırımcı ona göre hareket etsin. Bunun için de 2050’yi beklemeyin. 2017 yılındayız, İzmir’in en gözde yeri Konak’ın kalbi sayılan bölgenin imar planı yok. Dünyada da böyle bir örnek yok. Ne bekliyorsunuz? Derdiniz nedir? Yatırımcıyı İzmir’den uzaklaştırmak size ne kazandıracak? Yatırımcıyla alıp veremediğiniz nedir? Sermaye düşmanlığı yapmak İzmir’e ne kazandırır? İşsizlik ortada. Türkiye ortalamasının üstünde. Genç işsizliği çok daha fazla… Siz yatırımcıya uygun zemin hazırlamazsanız, bu gençler işi, aşı nereden bulacaklar?” açıklamasını yaptı.

BURADA BAŞKA BİR ŞEY VAR!

Yıldırım, “Bu planları hazırlayan CHP grubu, reddeden yine CHP grubu. Biz getirdikleri plana risk alarak ‘evet’ diyoruz. Neden? Yatırımcının önü açılsın diye.  Peki siz yatırımcıyla dalga mı geçiyorsunuz? Hem kendiniz hazırlıyorsunuz, hem kendiniz reddediyorsunuz. Burada başka bir şey var. Bu yatırımcıyla alay etmek İzmirliyle dalga geçmek anlamına gelir. Bunun hesabını İzmirli sandıkta sorar.  2019’a az kaldı. Konak ve İzmir artık bu yükü taşıyamıyor, kaldırıp bunları sırtından atacak” dedi.

 
Kargo devine ticari kayyum atandı!
 
Kadınlar seçime katılmasın diye hükümet binalarını yaktılar!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Poyraz 4 Şubat 2017 Cumartesi 10:42

Yatirim dedikleri zaman tek anladıkları inşaat sektörü. 70 metre üzeri binası sayısında Avrupa rekortmeniyiz ama samsung firmasının yıllık ihracatı türkiye nin ithalata dayalı yıllık ihracatının 1.5 katı.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 4 Şubat 2017 Cumartesi 06:06

adam sorun değil derken beyin göçü için konuşmuş ve doğru yazmış. Ben iç mimarım mesela. İstanbulda izmirde kazandıgımın 2 katını kazanıyorum. elbetteki istanbulda yaşam daha pahalı ama kariyeriniz ile birlikte kazandıgınız para daha adaletli. İzmirde bariz düşük ücret alıp daha fazla saatlere çalıştırılıyorsunuz. yazılanları tam okumak lazım . kimse işsizlik sorun değil dememiş. asıl sorun şu şu şu denmiş.

Yorumu oyla      13      5  
3 Şubat 2017 Cuma 19:34

izmir'de işsizliğin yüksek olması sorun değil mi? yahu binlerce kişi işsiz ne maaş düşüklüğü !istanbul' da maaşlar yüksek olsa ne değişir ? istanbul izmir e göre daha pahalı bir şehir.

Yorumu oyla      12      7  
smyrnoasdasfasfasf 3 Şubat 2017 Cuma 17:32

sorun izmirde işssizliğin yüksek olması değil. Sorun izmirde ücretlerin düşük olmasıdır. İstanbulda kazanılan paralar ile izmirde kazanılan paralar bir değil. İnsanlar bu sebeple kariyer için istanbulu tercih ediyorlar. örnek vermek gerekirse elektronik mühendisi bir insanın istanbulda alacagı ücret izmirde alacagının enredeyse 2 katı. Bunu önledikleri zaman beyin göçü durur. izmirde halen 1970 ler siyaseti güdülüyor. AKP ve CHP de başarısız ve vizyonsuz insanlar İzmir yönetiminde. 2 partinin de millet vekilleri,il başkanları ve meclis üyeleri başarısız. başarılı ve vizyon sahibi diyebileciğimiz parmakla sayacak kadar az insan var. Gökdelen projeleri için YKm projesi için halen daha silüeti bozuyorlar diyen siyasiler var. Hangi silüet dediğinde cevap veremiyorlar konu değiştiriyorlar.

Yorumu oyla      15      6  
Lombak 3 Şubat 2017 Cuma 14:56

Avrupa'da da genç işsizliği çok yüksek. Gerçekten nereyi tercih ettiklerini merak ediyorum.

Yorumu oyla      13      5  
sezarın hakkı sezara 3 Şubat 2017 Cuma 14:45

AKP yi hiç sevmem.burada yazarım bilen bilir ancak sezarın hakkını sezara vereceksin bu sefer haklılar. Bu karar ile CHP kendi ayağına sıkmıştır. MEclis içindeki gruplaşmayı tamamen ortaya çıkarmıştır. İzmiri 2 yıl gyerinde saydıracak bir karara oy birliği ile imza atmışlardır. Bu arada akp haklı dediysek onlarda farklı değil tabiki. onlarda da gruplaşmalar mevcut.

Yorumu oyla      16      5  
bülent ışık 3 Şubat 2017 Cuma 13:51

Pırıl pırıl gençlerimiz İstanbul u tercih ediyor demiş.Türkiye de gençlerde işsizlik oranı yüzde 20.Avrupa yı tercih ediyor dese anlayacağım.

Yorumu oyla      13      6  
3 Şubat 2017 Cuma 13:43

"Biz getirdikleri plana risk alarak ‘evet’ diyoruz. Neden?" Evet mi dediniz? 😀😂☺😄😊😅😀

Yorumu oyla      11      5  
Aysel 3 Şubat 2017 Cuma 13:42

Ben İzmir Göztepe'de oturuyorum. Konak belediyesi ve Karabağlar belediyesinin yaptığı tek şey sürekli kaldırımları bozup tekrar yapmaktır. Bunu da kışın ortasında yağmurda çamurda yapıyor. Çocuklarımızın okul önleri çamur içinde. Ulaşım deseniz içler acısı. Metro yapılıdı, rahat edeceğiz derken,aktarma merkezleriyle insanları saatlerce duraklarda bekletiyorlar. Bir de Balçova Ata cadesindeki tek yol kabusu var. Yine kışın ortasında ana caddeyi 3 ay kapatarak, öğrenci, çalışan ve cadde esnafını kan ağlatmışlardır. Yani bütün bunları beceremeyen bir belediyeden şehir imar planı yapması beklenemez. Biz vatandaşlar olarak güzel İzmir'imize yakışan ve gercekten çalışacak belediye başkanları istiyoruz. Yeter artık...

Yorumu oyla      13      8  
3 Şubat 2017 Cuma 13:01

"Ayrıca oturumda AK Parti Grubu içinde de bölünme yaşandı. Bazı üyeler meclis toplantısına hiç katılmazken, bazı üyeler çekimser bazıları da ‘evet’ oyu kullandı. " CHPli meclis üyelerini suçlayan kişinin kendi partisinin meclis üyelerinin oylamada ki tavrı ! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ! Bu şekilde mi katkı sunmuşlar?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 ilde eş zamanlı operasyon raporu: Yüzlerce gözaltı
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aranan kişilere yönelik olarak dün ...
Rekor ikramiye sahibini buldu!
Geçtiğimiz hafta 9'uncu kez devreden Süper Loto'nu bu haftaki çekilişinde ...
İzmir’de 3 ilçede uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
Operasyonlarda 1,5 kilo esrar ele geçirildi, gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklandı.
 
İzmir'deki 'koca dehşeti'nin faili gözlem altında tutulacak!
İzmir'de boşandıktan sonra barıştığı Eda Okutgen'i öldürmekten ömür boyu ...
İzmir’deki tarihi 15 Temmuz davasında 4.gün raporu!
Duruşmada Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Hakan ...
Silahlı fotoğrafla tehdide jet soruşturma!
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, Düzcede S.A. adlı gencin, bir arkadaşıyla ...
 
Montuyla hem köpeği hem de yürekleri ısıtan işçiye ödül
Giresun Belediye Meclisi, bir apartmanın önündeki köpeği, üzerine montunu ...
Doğum gününde o notu bıraktı ve canına kıydı!
İzmir'in Konak İlçesi'nde kuyumcu olan 53 yaşındaki İbrahim Gökçe, evinde ...
İzmir’de ‘ByLock’ operasyonu: Çok sayıda gözaltı
Örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları iddiasıyla ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva