HABERLER>EKONOMİ
9 Haziran 2023 Cuma - 09:25

Yeni başkan seçilecek… İzmir esnafı sandığa gidiyor

İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Pazar günü Balçova Kaya Termal Otel’de olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirecek. Milletvekili aday adayı olduğu için başkanlıktan istifa eden son 16 yılın Başkanı Zekeriya Mutlu ile Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, birlik başkanlığı için yarışacak.

Yeni başkan seçilecek… İzmir esnafı sandığa gidiyor

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Pazar günü olağanüstü kongreye gidiyor. 2007 yılından bu yana İESOB Başkanı olarak görev yapan Zekeriya Mutlu’nun, CHP İzmir Milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifa etmesinin ardından birlik, başkan yardımcıları tarafından yönetildi. Birlik yönetiminin olağanüstü genel kurul kararı almıştı.

Balçova Kaya Termal Otel’de saat 11.00’de başlayacak sadece seçim maddeli olağanüstü genel kurulda, milletvekili adayı gösterilmeyince Birlik başkanlığına yeniden aday olan Zekeriya Mutlu ile Ayakkabıcılar Odası’nın Başkanı Yalçın Ata, oda başkanları ve yöneticilerinden görev isteyecek. Genel Kurul’da 128 odanın başkan, başkanvekili ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan toplam 1030 kişi oy kullanacak.

MUTLU: ESNAF SANATKARLARIN SORUNLARINI ORTAK AKILLA ÇÖZECEĞİZ
Metropoldeki odaların yanı sıra ilçelerdeki odaları da ziyaret ederek seçim çalışmalarını yürüten Başkan adayları Zekeriya Mutlu ve Yalçın Ata, seçim öncesi esnaf temsilcilerinden oy istedi.

Genel kurulun, esnaf teşkilatına ve esnaf sanatkarlara hayırlı olmanı temennisinde bulunan Zekeriya Mutlu, seçimle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde, camiadaki birlik ve beraberliğimizi koruyarak, diğer illere de örnek olacak şekilde genel kurulumuzu tamamlayacağımıza gönülden inanıyorum. İzmir Birliği ülke çapında saygın konuma sahiptir. Bu parlak başarıda en büyük pay, omuz omuza çalıştığımız ve bizden desteklerini esirgemeyen 128 odamızın başkan ve yöneticilerine aittir.  O nedenle her zaman teşkilatın düşüncelerine büyük önem veriyorum. Yapılan eleştirileri yeni çalışmalarımda yol gösterecek fikirler olarak değerlendiriyorum. Önümüzdeki süreçte esnaf sanatkarların sorunlarını ortak akılla çözeceğiz. Günümüzde özellikle küçük işletmelerin, teknolojik yeniliklerine uyum sağlaması önem kazanıyor. İletişim ve bilgi çağının gereklerine uygun şekilde Esnaf Sanatkarların yarınlarını kurgulayacak adımları belirledik. Projelerimiz hazır, teşkilat yöneticileriyle dayanışma içinde çalışarak hayata geçireceğiz. Pazar günkü yapacağımız genel kurulun anlamı büyük. Oda yöneticilerinin o gün genel kurula katılmalarını ve oylarını kullanmalarını rica ediyorum. Genel kurulumuz, esnaf teşkilatının bütünlüğünün, dimdik ayakta durduğunun göstergesi olacaktır. Ben teşkilat yöneticilerine gönlümü açarak, özveride bulunmaktan kaçınmayarak hizmet ettim ve aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğim”

ATA: ÇOK BÜYÜK PROJELERLE GELİYORUZ
İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanlığı görevini yürütürken, İESOB Başkanlığı’na soyunan Yalçın Ata, iddialı konuştu. “Pazar günü saat 17.30’da bu iş bitecek, değişim gerçekleşecek” diyen Ata, şunları söyledi:

“Gittiğimiz her yerde, değişim isteyen bir çoğunlukla karşılaştık. Oda başkanlarımızdan, yönetici arkadaşlarımızdan, Yenilikçi Grup’a destek vermelerini, değişime imza atmalarını istiyorum. 16 yıllık başkan ve yönetiminin değişmesi için kolları sıvadık. Çok büyük projelerle geliyoruz. 11 yıldır zarar eden Birlik Oteli, esnaf üniversitesine dönüştüreceğiz; esnafımızın ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştireceğiz. Birliği mülkiyetinde bulunan, ancak atıl haldeki mülkleri kiralama yoluyla değerlendireceğiz. Birliğin eski binasının dördüncü ve beşinci katlarını, kirasını ödeyemeyen odalarımıza ücretsiz tahsis edeceğiz. Bu seçimi, yenilik isteyen, değişim isteyen biz kazanacağız. Pazar günü saat 17.30’da bu iş bitecek, değişim gerçekleşmiş olacak”

 
Akdeniz tipi beslenme kolon kanseri riskini azaltıyor!
 
EPDK'dan doğal gaz kararları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar ve Euro'da son durum nedir?
Dolar/TL, bugün sabahın erken saatlerinde 23.64, euro/TL ise 25,73 seviyelerini ...
Gram altın 1500 liraya dayandı
Döviz kurlarında bu hafta yaşanan hızlı artışla beraber yurt içi piyasalarda ...
Türkiye'nin CDS'i yeniden 500 puanın üzerinde
Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan ...
 
Bankacılık sektörünün mevduatı arttı
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Haziran ile biten haftada 139,6 ...
İlk 5 ayda hava yolunu kullanan yolcu sayısı 73 milyonu geçti
Türkiye genelindeki havalimanlarında ocak-mayıs döneminde hava yolunu ...
Merkez Bankası rezervleri eksiye demir attı!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) net rezervi, eksi 5 milyar 697 ...
 
BDDK yayımladı: Kredi hacmi 9 trilyonu geçti
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 631 milyon lira ...
Bayram rezervasyonları yüzde 30 arttı
Kurban Bayramı yurt içi tatil rezervasyonları geçen yıla göre yaklaşık ...
Demirtaş: İşsizlik ve büyük pahalılık geliyor
Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye ekonomisinin gidişatına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva