HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2022 Pazartesi - 15:55

Veysel Eroğlu'ndan Büyükşehir'e 'icraat' tepkisi: Büyükşehir asli görevini yerine getirmiyor

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Bakanı Veysel Eroğlu, “Pek çok kurum Büyükşehir’e ait ancak maalesef kendi asli görevlerini yapmıyor. Bir takım heykel açılışları ile meşgul. Çöp meselesi dahil halledemediler. Çevre başkanıyken ben destek verdim. Bunlar belediyenin hizmetleri. Bunları yapsın diye paralar gönderiyoruz. Ancak bir takım eksiklikler var. İzmir’de belediye gerçekten hükümet ile uyumlu olsaydı İzmir daha da iyi noktaya gelirdi. Biz merkezi hükümet olarak vazifemiz neyse her şeyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Veysel Eroğlu ndan Büyükşehir e  icraat  tepkisi: Büyükşehir asli görevini yerine getirmiyor

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Bakanı Veysel Eroğlu partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte basın açıklaması düzenleyen Eroğlu gündeme dair açıklamalarda bulundu.

EROĞLU: SADECE BENİM BAKANLIĞIM DÖNEMİNDE YAPILAN YARDIM...
İzmir’de bakanlık döneminde gerçekleştirilen  çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Veysel Eroğlu, “Özellikle defalarca İzmir’e davet edilmiştim. Ancak pandemi süreci ve ben Irak'taki özel temsilciliğim nedeniyle küresel iklim değişikliğinin etkileri azaltılması için bir araştırma komisyonunun başkanlığını yaptım bundan dolayı fırsat bulamadım. Ancak sizleri çok özledim. 25’nci dönemde de İzmir Milletvekiliydim. Ben de bu bölgenin evladı olarak Egeliyiz ve büyük taarruz Şuhut'tan başladı. Aziz Atatürk ve silah arkadaşları Ağustosun sonunda  karargahı Şuhut'a taşıdılar.  Bölgenin evladı olarak İzmir için gerek DSİ… Ben üniversite rektörümüzü davet etmiştim ve kanalizasyon sitemi için nasıl önlem alınabilir diye çalışmalarımızı başlatmıştım. İSKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü zamanımızda buraya büyük hizmetler yaptık. Daha önce burada en büyük havzalardan biri Küçük Menderes havzası. AK Parti hükümetinden önce ne bir dere ne bir gölet ıslahı vardı. İlk defa Büyük Menderes ve havzaları biz hatırladık. Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye başkanıydı, İzmir’de çok büyük su sıkıntısı vardı. İZSU'dan  bize yardım eder misin sorunu çözelim dediler. Biz de elbette amacımızın İzmir’e hizmet etmek olduğunu söyledik. Aziz Kocaoğlu’da bize teşekkür etmişti. 25’nci dönemde kısa da olsa görev süremde ayak basmadığım bir yer kalmadı İzmir'de. İzmir’de Cumhurbaşkanımızın talimatları ile muhteşem yatırımlar yaptık. En son yatırımları aldım geçen sene yılsonuna kadar merkezi hükümetin İzmir’e belediyeye gönderdiğimiz paralar hariç ki zaten biz belediyelere nüfusuna göre hak ettiği ücret neyse onu kuruşu kuruşuna gönderiyoruz. Aksini iddia eden varsa buyursun gelsin.  Biz çiftçimizi, dar gelirli vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmemek için ek bütçe yaptık ve bunu tamamen vatandaşlara dağıttık.  Geçen yıl sonuna kadar bu yıl hariç hükümetimiz belediyelere aktardığı paralar haricinde 120 milyar TL İzmir’e yatırım yapılmış. İzmir’de tarihinde bu kadar yatırım görülmedi. Ege’nin evladı olarak bende elimden geleni yapmaya gayret ettim. Benim bakanlık dönemimde 12 milyar TL’lik bir yatırım yaptık. Benim dönemimde en büyük yatırımların yapıldığı yer İzmir’di. Biz her zaman İzmir'in hizmetkarlarıyız” diye konuştu.

 Sözlerine  su ile ilgili yapılan çalışmalarla devam eden Eroğlu, “Bakanlık döneminde neler yaptık? İçme suyu problemini kökünden çözdük. Kaynak ishalatları arıtma tesisi yapmakla mükelleftir. İstanbul’da İSKİ Genel Müdürüyken Merkezi hükümet hiçbir şey yapmamıştı, biz belediye olarak yaptık tüm işlemleri. 72 milyon metreküp yılda su temini sağladık İzmir’e. 33 baraj İzmir'e yaptık. Şu anda temel attığımız tesisler var ve bunlar da yürüyor.  Sulama çok önemliydi, Ödemiş Ovası'na gittiğimde barajları bir an önce yapın diyorlardı. Kuyulardan su çekimi 250 metrelere inmişti.  Biz havzadaki bütün barajları yaptık ve sulamaları modern sulama yaptık. Sulama olunca yer altından büyük masraflarla su çeki azaldığı gibi yılda 1 defa ürün alınan yerlerde 2 hatta 3 ürün alınmaya başlandı. Sırf yapılan bu sulamalar ile çiftçimizin cebine 1 milyar 366 milyon TL ilave para girmeye başladı. Sadece İzmir merkezi değil, dere ıslarlarından sorumlusu ben İstanbul'dayken de aynıydı yerel yönetimlerdir. Biz derelerin ıslahını sağladık ve pek çok köprü yaptık. Yanan alanların hiçbirini  de başkasına vermedik ve fidanlandırdık. Turist gelirken hava durumunu merak ediyor. İzmir’de hiçbir otomatik meteoroloji gözlem istasyonu yoktu. Benim bankalığımda 45 tane otomatik elektronik meteoroloji gözlem istasyonu kuruldu. Binalı Başbakanımızın talimatı ile yollar konusunda İzmir’de büyük yatırımlar da yaptık. İstanbul’dan sabah çıktım ve 3,5 saatte buraya gelebiliyorsunuz. Eskiden Afyonkarahisar’dan İstanbul’dan İzmir’e gelmek büyük sorundu. YHT içinde müjdeyi veriyorum. Çok hızlı çalışmalar var.  Süreç çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Neredeyse sabah Ankara’dan çıkıp İzmir’de boyoz yiyip tekrar geri dönebileceksiniz” dedi.

İzmir’de en çok tartışmalara neden olan Gördes Barajı ile ilgili de konuşan Eroğlu, “İzmir’i çok seviyoruz. Ayrı bir gönül bağı var. İzmir’e ayrı bir sevdamız var. İzmir için her zaman birlikte çalışmaya hazırız. Bu bizim vatan borcumuz. İzmir'in daha ileri bir noktaya taşımamız lazım. Kentimizin büyük bir coğrafi avantajları var. Su konusuna gelince İzmir'de büyük bir su sıkıntısı vardı ve en uygun yer Gördes Barajıydı. Süratle bunu bitirdik. Her barajda birkaç kaçaklar olabilir tedbir alınır. Ancak o sene İzmir’de bir  gram su olmayacaktı. Ancak ben arkadaşlara kaçakları boş verin İzmir’e hemen suyu verin dedim. İzmir’e de su getirdik. İçme suyu konusunda İzmir’e her türlü hizmeti yaptık. Pandemi döneminde bu hizmetler olmasaydı büyük sıkıntılar yaşanacaktı. Tabii ki yapılacak çok şeyler var. Diğer bakanlıkların yaptıklarını anlatmayacağım. Burada ilk milletvekili olduğumda Konak Tüneli büyük sıkıntıydı. Bir yerden bir yere giderken 45 dakikada gidilemiyordu. Ancak tünel açıldıktan sonra Konak'tan Bornova'ya çok kısa sürede gidebilir hale geldik” diye konuştu.

HÜKÜMET İLE UYUMLU OLSAYDI
İzmir'deki bakanlık ve vekillik döneminden bu yana kentte nasıl bir değişim yaşandığı yönündeki soruya yanıt veren Eroğlu, "İzmir çok gelişti. Özellikle çiftçilerde sulama nedeniyle gelir seviyesi arttı. Biz burada fidan üretimi için özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken Cumhurbaşkanımız yurtdışından fidan almayıp İzmir'i fidan alım merkezi haline getirdi. Bu sene de çiftçilerimizin geliri çok iyi oldu. Yollar hastaneler tamam zaten. Pek çok kurum Büyükşehir’e ait ancak maalesef kendi asli görevlerini yapmıyor. Bir takım heykel açılışları ile meşgul. Çöp meseli dahil halledemediler. Çevre başkanıyken ben destek verdim. Bunlar belediyenin hizmetleri. Bunları yapsın diye paraları gönderiyoruz. Ancak bir takım eksiklikler var. İzmir’de belediye gerçekten hükümet ile uyumlu olsaydı İzmir daha da iyi noktaya gelirdi. Biz merkezi hükümet olarak vazifemiz neyse her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

İSTEMEM GİBİ BİR DURUM OLAMAZ
Gördes Barajı’nın bir fayda sağlamadığı aksine Büyükşehir’e yük getirdiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Eroğlu, “Susuzluğun maliyeti korkunçtur. Gördes İzmir'in sigortasıdır. Tahtalı Barajı'nda su bitiyor. İzmir'de 6 ay su akmasa ne olur? Salgın hastalıklar psikolojik sıkıntılar oluşur. İnanın 1 hafta oradan su verilmesi herşeye değer. Su ihtiyacı olduğunda veriyoruz. Su ihtiyacı yoksa diğer barajları neden bize yaptırdılar? İddialar tamamen yanlıştır. Gördes'te içinden otomobil geçecek boyutta su hattı yapılmıştır. İstemiyorsa Manisalılar zaten sulama hattı olarak kullanalım diyorlar. Ancak istememe gibi bir durumu olamaz. Çünkü bu İzmir'in sigortası” ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ: SUYU BİTEN İZMİR’E…
Açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Uzun yıllar ülkemize Tarım Bakanlığı, Çevre Su İşleri Bakanı ve Orman Bakanı olmak üzere büyük hizmetleri dokunan Veysel Eroğlu bakanımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kendisi ayrıca 25’nci dönem İzmir vekilidir. Parlamentoda kendisi ile beraber çalışma fırsatı yaşadık. O bizim ilelebet vekilimiz ve bakanımız.  Özellikle İzmir’e su konusunda büyük hizmetleri var. Çok büyük katkılar sağladı Cumhurbaşkanımızın başkanlığında. Sayın bakanımızın İzmir’e kazandırdığı dev eserler olmasa suda zaten son dönemlerde kritik dönemeçten geçiyoruz. Şu anda İzmir’de asgari düzeyde sıkıntı yaşanıyorsa bakanımızın katkısından kaynaklıdır. Son olarak Gördes Barajı ile İzmir’de bitmekte olan suyu kazandırmıştır” dedi.

 
TOKİ başvurularında son gün yarın!
 
İzmir'in kalbindeki ayıbı bitirecek hamle!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Kasım 2022 Salı 15:22

Örneğin eskiden elektrikle ilgili bir sorun olduğunda vatandaş karşısında devleti muhatap buluyordu. Karşısında en azından bir muhatap vardı. Elektrik gayet ucuzdu. Vatandaşın durumu gözönünde bulundurulurdu. Şimdi özelleşti, özelleşti demek yanlış olur yandaşa ona buna peşkeş çekildi. Şimdi elektrik faturaları evlerin dükkanların kirasından fazla geliyor. Bir sorun olduğunda millet muhatap bulamıyor. Özelleştirilince iyi olacaklar diyorlardı. Gördük ne olduğunu.

Yorumu oyla      3      3  
Az Bilmiş 15 Kasım 2022 Salı 13:42

Sen beni eleştirmişsin, sana söylüyorum. Ben İşletme Fakültesi mezunuyum. Bir yeri özelleştirmezsen orası ARPALIK oluyor. Sen arpalığı atların otlandığı yer sanırsın. 10 kişinin yapacağı işi 40 kişi yapıyor, yapamıyor kırıp döküp geliyorlar. İşte belediyelerin hâli ortada. Keşke belediyelerde özelleştirilse. Hep siyasilerin yandaşları dordurmuş vaziyette. Dışarıdan sade bir vatandaşın çocuğu belediyeye İŞE girebilir mi. Ayrıca demişşin ki bu paralar ne oldu. Şu anki Türkiye 1980 lerin, 90 ların, 2000 lerin Türkiye'' simi. Köprünün altından çoKKK sular aktı. Herşey Rahmetli Özal la başladı. Erdoğan ile DEVAM ediyor. Sizi gidi RED ve İNKÂR cılar sizi. Gözleriniz görmez, kulaklarınız duymaz. Kalpleriniz mühürlü Allah bilir. Sana şunu söyleyeyim. Şu elektrikli araba varya KARBÜRATÖR ü yokmuş. (Bende almaktan vazgeçtim.) Kim demiş eski monşörün kızı Pelin BATU demiş. Babası kim bilin bakalım. Herşeyi benden öğrenmeyin.

Yorumu oyla      2      5  
15 Kasım 2022 Salı 12:30

hala iyi oldu diyor. özelleştirme yaparsın ülke menfaatine olur. kasan para dolar. bunlar özelleştirme yaptılar milyarlarca dolar nerede? kasa eksi 60 milyar dolarda. paralar ne oldu? nerede bu paralar? sen hala daha iyi oldu de dur a benim az bilmiş. özelleştirmelerle bu ülkede 20 TL elektrik parası ödenirken şimdi en az 200-300 TL ödeniyor. Özelleştirenler parasını senden çıkarıyor az bilmiş. Cahilliğini bu kadar ulu ortaya çıkarma. Özelleştirme hangi hallerde yapılır bunu öğren sen önce. Bu kadar özelleştirmelerle ülkenin İsviçre olması lazımdı. Nerede bu paralar? Özelleştirme ile onbinlerce insan aç açıkta bırakıldı. işsiz kaldılar. yandaşa peşkeş çektiler. İyi olmuşmuş.

Yorumu oyla      4      3  
Az Bilmiş 15 Kasım 2022 Salı 10:57

Aşağıda birisi yazmış, demiş ki: AK PARTİ 20 yılda ne yaptı. Ben diyorum ki sizin gibilere gözünüze dizinize dursun. Sizi gidi RED ve İNKÂR cılar sizi. En basitinden KONAK TÜNELİNİ görmez misin. Tünel gözüne girsin. Özelleştirmeyi eleştirmişsiniz. Özelleştirme ilk 1990 larda Özal'' la başladı. İyide oldu.

Yorumu oyla      2      6  
15 Kasım 2022 Salı 08:21

akepe 20 yılda ne yapmış? biri anlatsın. özelleştirme adı altında milyarlarca dolarlık cumhuriyet kazanımları sattılar. Buna rağmen kasa tamtakır bomboş kuru bakır. bir tane doğru düzgün işlerini anlatsınlar. yok.

Yorumu oyla      6      3  
gordes su tutmuyo !!! 15 Kasım 2022 Salı 00:23

ne içtiysen bizede ver ..gordes % 5 ı geçmiyor sen mılletle dalgamı geçiyosun bakan bey bunların hesabını verıceksınız

Yorumu oyla      6      3  
karşıyaka da yaşa. 15 Kasım 2022 Salı 00:22

Tarım Bakanıyken yaptığınız icraatlar sonunda tarımı el birliği ile bitirme noktasına getirdiniz, bugün gelmiş bol keseden konuşuyorsunuz. Dışarıdaki muhalif seslere kulak vermeden sadece kendi söylemlerinizi tekrar atme başarınız takdir edilir.

Yorumu oyla      6      3  
14 Kasım 2022 Pazartesi 23:15

Çöp tesislerine karşı çıkan en başta sizin parti değil mi? Hem karşı çık hem de yapamadılar de. Baraj konusu da tam bir skandaldır. Ortada büyük bir kamu zararı vardır.

Yorumu oyla      6      3  
Boş işlerde bugün. 14 Kasım 2022 Pazartesi 18:21

Gördes Barajı sağlam mı diyorsunuz? Sağlam olduğu için mi baraj su tutmuyor? Heykel denmiş. En son hangi heykelin açılışı yapılmış? Çöp tesisine karşı gelen sizin parti değil mi? Tam tavşana kaç, tazıya tut durumu yaşanıyor. Yersen!

Yorumu oyla      7      3  
VfV 14 Kasım 2022 Pazartesi 17:15

Tabanı delik, tüneli çatlak, doluluk oranı yüzde 3'ü geçemeyen bir barajın İzmir'e su vermediğini siz de biliyorsunuz. Hatta İzmir Belediyesi İZSU şirketi, bu barajdan alamadığı suyun parasını ödemekte. Ama kural 1: Olmayan bir şeyi ne kadar çok tekrarlarsan inanan sayısı o kadar artar.

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6'lı Masa'dan patlama açıklaması: Asla taviz vermeyeceğiz
DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde yapılan 6'lı masanın 8’inci toplantısının ...
6'lı Masa'da 8'inci zirve... Masada BTP!
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat ...
Bakan Dönmez'den Manisa'da terör mesajı: Mücadelemiz devam edecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstiklal Caddesi'ndeki ...
 
'Teröristler ve destekçileri hesap verecek'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, G20 Liderler Zirvesi öncesi Endonezya ...
Türkiye ile Endonezya arasında önemli anlaşmalar imzalandı
Türkiye ile Endonezya arasında savunma sanayisi, teknoloji, ormancılık, ...
Fahrettin Altun: Teröre desteği kesin
İletişim  Başkanı Fahrettin Altun, "Uluslararası toplum bilmelidir ki; ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İbre kime dönüyor!
Mehmet KARABEL yazdı... İbre kime dönüyor!
Bakan Bozdağ saldırının detaylarını anlattı
Adalet Bakanı Bozdağ, Beyoğlu'ndaki patlama ile ilgili olarak, "Bir kadın ...
Babacan, Denizli'de konuştu: 'Kararsız seçmen bizi ciddiye alın' diyor
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kararsız seçmen bizi ciddiye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva