HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2021 Salı - 08:49

Vali Köşger açıkladı: İzmir eğitimde ayrıcalıklı hale getirilecek

İzmir'de depremden hasar gören okullar için Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmaların yapıldığını belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Fiziki mekan olarak buradaki çocuklarımız için eş okullarda eğitime geçildi ve bir sıkıntı bulunmuyor şu anda. Milli Eğitim Bakanımız hemen talimatlarını verdi buradan, eldeki bütün imkanlar seferber edilecek ve İzmir ayrıcalıklı hale getirilerek okullarımız en kısa sürede yapılacak. 20-25 tane okulumuzun da yapımı başlamış durumda. İnşallah bunu en kısa sürede tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Vali Köşger açıkladı: İzmir eğitimde ayrıcalıklı hale getirilecek

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'in Seferihisar açıklarında yaşanan 6.9 şiddetindeki deprem sonrası kent genelinde birçok bina için hafif, orta ve ağır olmak üzere çeşitli hasar kaydı oluşturulmuştu.

Konutların yanı sıra kent genelinde okullar da hasar alırken, Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, 6 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitim öncesinde "Deprem nedeniyle yıkılması nedeniyle çok sayıda okul boşaltıldı ve yeni okul yapılması öngörülüyor ancak bu süreç hızlandırılmadı. Çok yavaş ve ağır işleyen bir süreç var. Yıkım kararı verilen öğrencilerin diğer okullara taşınması bir yoğunluk yaratıyor" ifadelerini kullanmış ve bakanlığa ek ödenek çağrısında bulunmuştu.

Geçtiğimiz hafta ilk resmi ziyaretini İzmir'e gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Mahmut Özer ise ziyaret sonrasında, "Bakanlığımıza bağlı merkez teşkilattaki tüm arkadaşlarımız sahada illerimizde, ilçelerimizde hazırlık çalışmalarını kontrol ediyorlar. Ben de bugün ilk resmi ziyaretimi İzmir’e yapmış bulunuyorum. İzmir’deki hazırlıkları ve çalışmaları sayın Valimiz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ile masaya yatıracağız. İzmir’de eğitimin kalitesinin arttırılması ve benzeri diğer konuları da ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz. Sayın Valimize İzmir’deki eğitimin kalitesinin artması adına desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

20-25 TANE OKULUMUZUN DA YAPIMI BAŞLAMIŞ DURUMDA
Eğitim-Sen'in iddiaları ve Milli Eğitim Bakanı Özer'in İzmir ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanımız ilk resmi ziyaretini geçtiğimiz hafta İzmir'e yaptı. İzmir'in eğitim ile ilgili tüm fiziki  ve diğer sorunlarını masaya yatırdık  ve bakanlık bürokrasisi de online olarak bağlandı. Elbette ki deprem yaşadık İzmir'de, ancak biz depremden önce de İzmir'deki okulların deprem dayanıklılığını ölçmüş ve kent genelinde 53 okulun yıkılmasına karar vermiştik. Bu okulların boşaltılmasına karar verilip yıkıma başlanmıştı. Bu kararı iyi ki böyle vermişiz, deprem olduğunda depremselliği sıkıntılı okullarımızda hiçbir yavrumuz yoktu. Buna rağmen  tespit edilmemiş 30 tane daha okul çıktı. Bu okulların yıkımı ile ilgili de karar alındı. Fiziki mekan olarak buradaki çocuklarımız eş okullarda eğitime geçildi ve bir sıkıntı bulunmuyor şu anda. Milli Eğitim Bakanımız hemen talimatlarını verdi buradan, eldeki bütün imkanlar seferber edilecek ve İzmir ayrıcalıklı hale getirilerek okullarımız en kısa sürede yapılacak. 20-25 tane okulumuzun da yapımı başlamış durumda. İnşallah bunu en kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.

GEREKİRSE İSİMLERİ OKULLARA VERİLİR
İzmir'de yaşayan hayırseverlere de çağrısını da yenileyen Vali Köşger, "Malumunuz İzmirli hayırseverlere  bir çağrı yapmış ve sonrasında onlarla bir toplantı da yapmıştık. O çağrı devam ediyor. İzmir'de okul yapmak isteyen hayırseverlerimizi bu süreçte, devletin yaptığı yatırımlara katkı sağlamaya, onların da okul yapma durumunda isimlerini vermek gibi her türlü vergiden muafiyete kadar bir çok ayrıcalıktan da yararlanıyorlar" dedi.

 
Salgında İzmir tablosu: Günlük 10-15 arası vefat var!
 
Ferhan Şensoy hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık'ta Zafer Bayramı coşkusu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun Büyük Taarruz zaferi Kınık’ta kutlandı.
Ödemiş’te zafer coşkusu zirve yaptı
Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü Ödemiş’te günün ilk ışıklarından itibaren ...
Karabağlar’da 99. yıl coşkusu
Emperyalizme karşı verilen destansı mücadelenin dönüm noktalarından 30 ...
 
Selçuk'ta spor tesisleri yenilenen yüzüyle sporcularla buluştu
Selçuk Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, yenilenen ...
Konak'ta 30 Ağustos için tören
Gültepe Meydan Parkı’nda Konaklılarla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ...
Zafer Bayramı Bergama'da törenlerle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümü Bergama'da törenlerle kutlandı. ...
 
El Ele Orkestrası Gümüşlük Festivali'ni kapattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde Ahmed Adnan Saygun Sanat ...
Karşıyaka’da '30 Ağustos' gururu
Karşıyakalılar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü coşku ve gururla kutladı.
30 Ağustos Kemalpaşa’da törenle kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıl dönümü kutlamaları Kemalpaşa Atatürk ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva