HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2021 Cuma - 15:05

Vali Köşger açıkladı: İzmir'de vakalarda yarı yarıya düşüş!

'Trafik Haftası' dolayısıyla gerçekleştirilen denetim sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger kentteki vaka sayıları ile ilgili yaptığı açıklamada "Sosyal hareketliliği ne kadar azaltırsak vakalarda paralel olarak düşüyor. Sosyal hareketlilik azaldı, bulaş da azaldı. Tam kapanma süreci öncesi ile şimdiki rakamlar da yarıya inmiş durumdayız. Bayram sonuna kadar geçtiğimiz yıl Haziran ayı seviyesine indirme hedefindeyiz" dedi. Köşger ayrıca, "Üç büyükşehir arasında da, 30 büyükşehir arasında da en iyi durumda olan illerden birisiyiz" diye konuştu.

Vali Köşger açıkladı: İzmir de vakalarda yarı yarıya düşüş!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger 2-8 Mayıs 'Trafik Haftası' kapsamında  Basmane'de denetimlere katıldı.

Özellikle ölümlü kazaların azalması konusunda belirleyici önlemler arasında yer alan 'Emniyet kemeri' denetiminin yapıldığı etkinlikte, Vali Köşger sürücüler ile birebir konuşurken, kurallara uyan sürücülere hediye paketi takdim etti.

Etkinliğin ardından Köşger, İzmir'deki pandemi rakamlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Köşger yaptığı açıklamada "Pandemi birebir sosyal ilişkilerin artması ile dikey şekilde artan bir durum. Sosyal hareketliliği ne kadar azaltırsak vakalarda paralel olarak düşüyor. Sosyal hareketlilik azaldı, bulaş da azaldı. Tam kapanma süreci öncesi ile şimdiki rakamlar da yarıya inmiş durumdayız. Bayram sonuna kadar geçtiğimiz yıl Haziran ayı seviyesine indirme hedefindeyiz" dedi.

BÜYÜKŞEHİRLER İÇERİSİNDE EN İYİ İLLERDEN BİRİYİZ
İzmir'in vaka oranı olarak çok iyi durumda olduğunu belirten Köşger, "Sırasını tam bilmiyorum ancak Sağlık Bakanlığının paylaşımı sonrası bende paylaşmıştım. Şu an 1'nci sırada değiliz ancak çok iyi durumdayız. 3 Büyükşehir arasında da, 30 Büyükşehir arasında da en iyi durumda olan illerden birisiyiz. İzmirli hemşehrilerimiz kurallara uyduğu sürece daha iyiye gideceğimiz düşünüyoruz" diye konuştu.

ARALIK AYINDA 80-90 VEFAT GÖRDÜK... YOĞUN  BAKIMLARDA SIKINTI YOK
Yoğun bakım doluluk oranlarının sorulması üzerine de konuşan Köşger, İzmir'de ölüm oranlarının geçmişte günlük 80-90'a kadar yükseldiğini belirtti. Köşger,  "Bizim zirve noktamız Kasım ve Aralık aylarında günlük 5 bin vakayı gördüğümüz oldu. Günlük 80-90 arası vefatın olduğu zamanlardı o dönemler. O zamanda bile İzmir’de yoğun bakımlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Biz İzmir’de normal tıbbi tedavileri devam ettiriyoruz. Pandemi dolayısıyla yoğun bakımlarımızda, diğer hastalıklar dolayısıyla bir kısıtlamaya gitmedik. Normal ameliyatlar ve tedaviler oluyor, onlar da gerektiğinde yoğun bakımda tedavi görüyorlar. Dolayısıyla bazen bazı vilayetlerde buna benzer uygulamalar yapılıyor. Pandemi çok artınca onların yoğun bakım talebini karşılamak için ertelenebilecek ameliyatları erteliyorlar. Ama bizde öyle bir şey söz konusu değil. Yoğun bakımlarda bir sıkıntı yok" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE RAKAMLAR DÜŞECEKTİR
Vaka oranlarının azalmasına rağmen Türkiye genelinde ölüm oranlarının azalmamasının sorulması üzerine  yanıt veren Vali Köşger, "Şu anki Türkiye'deki ölüm oranları da İzmir’deki ölüm oranları da kontrollü normalleşme dönemi dediğimiz dönemde ortaya çıkan vakaların artçıları. Yani onları tedavi etmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde bu rakamlar düşecektir" dedi.

İZMİR TÜRKİYE'DE EN ÇOK ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARI AZALTAN İL OLDU
Düzenlenen etkinlik ile ilgili de konuşan Köşger, İzmir'de ölümlü trafik kazalarının yüzde 24 oranında azaldığını belirtti. Köşger, "Bugün özellikle şehir içi seyahatlerde emniyet kemerinin takılması amacıyla gerçekleştirilen bir uygulama için buraya geldik. İzmir'in 30 ilçesinde seyahatlerde kemer takılıp takılmadığı ile ilgili arkadaşlarımız hem kontrol yapıyor hem de vatandaşlarımızın özellikle kadınlarımız ve çocuklarımızın farkındalığını yükseltmek için 'Annem yanım, kemerim aklımda' diye bir sloganımız var. Bu konuda trafik kazalarında ölüm oranını en çok azaltan koşullardan bir tanesi emniyet kemeri. Maalesef ülkemizde şehir içi  ulaşımda emniyet kemerinin takılması konusunda büyük bir  ihmal var. Bunun farkındalığının artırılması lazım. Tüm vatandaşlarımıza bu bilinci yaratmamız lazım. Kısa mesafede olsa neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz bu yüzde emniyet kemerini araca biner binmez takmamız lazım. Ülkemizde trafik ile ilgili birçok yol katedildi. Otoyollar, duble yollar ve diğer trafik uygulamalarının yanında vatandaşlarımızın bilinçlenmesi konusunda. Mesela İzmir Türkiye'de en çok ölümlü trafik kazaları azaltan il oldu. Bu ölüm oranını yüzde 24 oranında azalttık. Hemşehrilerimiz kurallara uyduğu sürece bu kazalar iyice azalacaktır" diye konuştu.

'Tam kapanma' sürecinde olunmasına rağmen yaşanan trafiğin sorulması üzerine konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, normal zamana göre trafikte ciddi bir azalış olduğunu söyledi. Köşger, "3-4 aracı sondaj usulü durdurduk ve her birinin  bir gerekçesi var. 3-4 tanesi doktordu, hastanelere  gidip geliyorlar, polis memuru arkadaşımız vardı, bir vatandaşımız babasının tıbbı malzemesinin  tamiri için bir yere gidiyordu, aşı randevusuna giden vatandaşlarımız oldu… Yani hepsi muaf kapsamında. Üretim sürecinde olan vatandaşlarımızın ekonomiyi durduramadığımız için muafiyet kapsamında. Trafik Emniyet Müdürümüz de belirtti İzmir'de akan trafikteki oran yüzde 30'larda. Normal günde burada çok daha kalabalık trafik olurdu.

 
Milliler Tokyo yolunda
 
Selçuk: Çocuklarınızın şifrelerini bilin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milliler Tokyo yolunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Voleybol Federasyonu ile düzenlediği ...
Başkan İduğ tartışmalara noktayı koydu: Soyer ile ringe çıkmam!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Konak’ta amatör sporculara gıda desteği
Amatör spora verdiği destekle dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül ...
 
Büyükşehir'den 50 bin haneye 25 milyonluk yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında 50 bin haneye ...
Buca Belediyesi’ne Avrupa’dan finalist onuru
Buca Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında Pırlanta Merkezi öğrencileriyle ...
Güzelyalı'da aralıksız alt yapı mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 17 günlük kapanma sürecinde ...
 
Torbalı Belediyesi, Mehmet Baykara’ya emanet
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, özel işlerini düzene sokmak amacıyla ...
Menemen Belediyesi'nden gençlere tesis müjdesi
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Ankara’dan gençlere yönelik ...
İzmir'deki o belediyede 100 pozitif vaka!
Koronavirüs pandemisi dolayısıyla Bornova Belediyesi’nde de vakalar arttı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva