HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mayıs 2021 Cuma - 14:28

Başkan İduğ tartışmalara noktayı koydu: Soyer ile ringe çıkmam!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in en az iki dönem belediye başkanlığı yapması gerektiğini söyledi. İduğ, “Tunç başkan ile ringe çıkmam söz konusu değildir. Birlikte büyümeyi hedefliyorum. Bu yakınlaşmayı hazmetmeyen kişiler olabilir” dedi. Başkan İduğ, Yeni Asır ziyareti için, “doğrusunu benden duysunlar diye gittim” derken,  Büyükşehir’e ürün satması konusunda ise, “Biz 40 yıllık bir şirketiz. Yeni kurulmuş ya da hiç olmayan naylon şirket değiliz” ifadelerini kullandı.

Başkan İduğ tartışmalara noktayı koydu: Soyer ile ringe çıkmam!

EGEDESONSÖZ- Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ son günlerde yaşanan tartışmalara değindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le karşı karşıya gelmesi başta olmak üzere şirketi İduğ Petrol’ün belediyeye fatura kesmesi, Yeni Asır Gazetesi ziyareti ve birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Başkan İduğ,  “Tunç Başkan ile ne sıkıntımız olabilir ki? Ben ‘birlikte büyümek’ söylemi ile yola çıktım. Tunç Başkan’ı çok başarılı buluyorum ve onunla birlikte büyümeyi söylüyorum. Çevrede bu yakınlaşmayı hazmetmeyen kişiler olabilir. Buna birlikte dikkat edeceğiz. Ben iyi niyetliyim, Tunç Başkanımız iyi niyetli. Biz İzmir için çalışmaya geldik. Büyükşehir Belediye Başkanı en az 2 dönem belediye başkanlığı yapmalıdır. Bunu bir şekilde kaşıyanlara cevap veriyorum. Ben Bornova için aday oldum 5 yıllık süremde 3 yılım daha var. Karar verici Ankara ve vatandaştır. Tunç Bey gayet başarılıdır ve en az 2 dönem yapmalıdır. Ben Tunç Bey'in yanındayım. Sonuçta amacımız hizmettir. Ben belediye başkanlığını zenginleşmek ya da zaman kaybetmek için yapmıyorum. Benim 5 yıllık amacım Bornova'da hizmeti Tunç Başkanımız ile en üste çıkartmak. Ben ringe Tunç Başkan ile çıkmam” dedi.

DOĞRUSUNU BENDEN DUYSUNLAR DİYE GİTTİM
Başkan İduğ, Yeni Asır Gazetesi ziyareti ve orada yaptığı açıklamaları da ayrıntılandırdı. İduğ, “kendimi anlatmaya gittim” derken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de seçildikten sonra çiçek ve çikolata alarak Yeni Asır Gazetesi’ni ziyaret ettiğini hatırlattı. İduğ, “Tunç Başkamız, ‘ben belediye başkanı oldum herkes ile iç içe olmak istiyorum’ diyerek Yeni Asır’a gitti. İzmir'deki bir gazeteden çıkan birçok muhabir var. Muhalif olabilir, kavga durumunda olup yanlış şeyler yazabilir, ben ‘doğrusu benden duyulsun’ diye gittim. Onlara, ‘yanlış bir şey yazarsanız tekzip isterim’ dedim. Ancak ‘doğrusunu bana sorarsanız ben söylerim’ dedim. Ben Yeni Asır’a doğrusunu benden duysun diye söyledim. Bu durumu yanlış yere çekmeye gerek yok. Biz İzmir'de halka hizmet edeceksek doğru şeyin yazılmasını isteriz. Bunun arkasında farklı bir şey varsa bunu herkes bilecek. Politika yapmak ayrı bir şey, siyaset üstü vatandaşa doğruların yazılmasını istemek farklı bir şey. Bir şey yazacaksanız bana soracaksınız. Doğrusunu ben söylerim. Yanlış yazarsanız ben kavgaya başlarım” diye konuştu.

ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞILDI
Başkan İduğ, son günlerde gündeme gelen “ilçe belediyesi sınırları içinde bulunan fakat büyükşehirin sorumluluğunda olan cadde ve yollara asfalt döküp faturasını kesme” açıklaması için de konuştu. Fatura kesme tabirin yanlış anlaşıldığını anlatan Başkan İduğ, kurulacak asfalt üretim tesisinden çıkacak ürünlerin satılacağını, bunun da fatura karşılığında yapılması gerektiğini dile getirdi. İduğ, “ Zaten fatura kesme konusu yoksa kamu zararı oluşur. Ben ürettiğim asfaltı herhangi bir ilçeye ihtiyaç varsa verdiğimde fatura kesmem lazım. Büyükşehir’in yapması gereken asfalt çalışmalarını yapıp faturayı da büyükşehire göndereceğim gibi bir algı oluşturulması doğru değil. Bu tip algılayanlarla çok oturup konuşmayı tercih etmem. Algı vatandaşın ihtiyaçlarını karşılama. Konu bu şekilde algılanırsa çok iyi yere gitmez. Büyükşehir, Bornova ayrı birim olabilir mi? Tek birimdir. Biz birlikte büyüme ile yola çıktık. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değil. Bu Tunç Başkan ile bizlerin birlikte çalışmasını engelleyecek bir algıdır. Bizim söylediğimiz ise kapasite fazlasına ihtiyaç olan yerlere vermeliyiz. Benim üreteceğim asfaltın bir maliyeti var. Konu, vatandaşın talebinin Bornova, Büyükşehir ayrımı olmaksızın yapılması konusundan ortaya çıktı” dedi.

Başkan İduğ, sahibi olduğu aile şirketi İduğ Petrol Ürünleri ve Yedek Parça Şirketi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne fatura kesmesi konusunda yaşanan tartışmalara da açıklık getirdi. Başkan İduğ şu ifadeleri kullandı:

“Bizim şirketlerimiz 40 yıllık bir şirket. 40 yıldır İzmir'de tüm firmalara hizmet eden bir firmayız. Belediye şirketleri, sanayiye gidip ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. 250 milyon yıllık cirosu olan bir şirketin 4-5 bin TL'lik faturasını tartışmak bizi geriye götürür. Burada Ege ve İzmir'e bu firmayı temsil eden tek şirketiz. O ürünü alacaksınız buradan almak zorundasınız, başka bir yer yok zaten. Ben 2019 yılında bu satış yapıldığında mağazaya talimat verdim bir daha verilmesin diye. Kamu yararı için açık ihale usulü ile yapılmış. Çok küçük cirolar ve bizimde böyle bir satışa ihtiyacımız yok, olmaz da. Büyük ve kurumsal bir şirketiz. Fark edildiğinde ‘bizim öyle bir şeye ihtiyaç yok dedik’ ve ‘bir daha olmasın’ dedik. Bunları kaşımak yanlış şeyler. Biz belediye başkanı ya da meclis üyesi olmadan 1 hafta önce şirketi olmayan kişiler değiliz. 40 yıllık esnafız ve İzmir'de vergi rekorları içinde bulunan firmayız. Kimse kusura bakmasın naylon iş yapan firmalar değiliz.  Alnımız temiz her şeye cevap verebilecek durumdayız”

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' açıklaması
 
Milliler Tokyo yolunda
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mütevelli 7 Mayıs 2021 Cuma 18:18

Sayın İduğ Başkanlığınızın tartışmalı olduğu konuşulmuş ama kimse üzerine gitmemişti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesiydiniz yasa gereği son verilen tarihde bu görevinizden istifa etmeniz gerekiyordu. İstifa ettiniz mi ? ve ya geç mi istifa ettiniz ? birileri bunu açıklasa iyi olur bu soru işareti de ortadan kalkar !!!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta amatör sporculara gıda desteği
Amatör spora verdiği destekle dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül ...
Büyükşehir'den 50 bin haneye 25 milyonluk yardım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında 50 bin haneye ...
Buca Belediyesi’ne Avrupa’dan finalist onuru
Buca Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında Pırlanta Merkezi öğrencileriyle ...
 
Güzelyalı'da aralıksız alt yapı mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 17 günlük kapanma sürecinde ...
Torbalı Belediyesi, Mehmet Baykara’ya emanet
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, özel işlerini düzene sokmak amacıyla ...
Menemen Belediyesi'nden gençlere tesis müjdesi
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Ankara’dan gençlere yönelik ...
 
İzmir'deki o belediyede 100 pozitif vaka!
Koronavirüs pandemisi dolayısıyla Bornova Belediyesi’nde de vakalar arttı. ...
Karşıyaka Belediye Bandosu kapanmada vatandaşa moral oldu!
Karşıyaka Belediye Bandosu tam kapanma sürecinde vatandaşlara bir nebze ...
Balçova'da yeşil seferberlik: Parklar yenileniyor
Balçova Belediyesi, ilçede bulunan parklarda yenileme ve onarım çalışmaları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva