HABERLER>GÜNCEL
6 Mart 2024 Çarşamba - 14:16

Vali Elban 'İzmir raporu'nu açıkladı: 2 ayda 11 suç örgütü çökertildi!

İzmir Valisi Süleyman Elban, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik temsilcilerinin katılıyla gerçekleşen güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısında konuştu. Kentte ocak ve şubat ayında 11 suç örgütünün çökertildiğini belirten Vali Elban, "Özellikle 7-8 ayda yürütülen yoğun çalışmalarla çökertilecek suç örgütü neredeyse kalmadı. Bitme noktasına geldiğini, büyük bir memnuniyetle ifade ederim" dedi.

Vali Elban  İzmir raporu nu açıkladı: 2 ayda 11 suç örgütü çökertildi!

İzmir Valiliği'nde bugün saat 10.00'da düzenlenen toplantıda, kentin 2 aylık dönemine ilişkin, güvenlik ve asayiş konularına ait istatistik verileri paylaşıldı. İzmir Valisi Süleyman Elban'ın başkanlığındaki toplantıya; İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel ve İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç katıldı.Kentin huzur ve güvenliğinin öncelikli konulardan biri olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Vali Süleyman Elban, bu yılın ilk 2 aylık döneminde emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin narkotik suçlarla ilgili yaptıkları çalışmaları hakkında verileri paylaştı. Vali Elban, "4 bin 880 olay olmuş, 5 bin 786 kişi gözaltına alınmış. Geçen yılın aynı dönemine göre olay sayısında yüzde 24.97 gözaltı sayısında ise yüzde 18.61 artış meydana geldi" dedi.

'1 MİLYON 16 BİN 504 ARAÇ KONTROL EDİLDİ'
Trafik kazalarının azaltılmasıyla ilgili bakanlığın ciddi çalışma yürüttüğünü hatırlatan Vali Elban, "İzmir'de de ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Ocak ve şubat aylarında 1 milyon 16 bin 504 araç kontrol edildi. 223 bin 34 araca işlem yapıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre, kontrol edilen araç sayısında yüzde 2.48, işlem yapılan araç sayısında ise yüzde 61.10 artış oldu" diye konuştu.

'319 TEKNEYE İŞLEM YAPILDI'
Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bu yılın ilk 2 ayında 1667 tekneyi kontrol ettiğini belirten Vali Elban, 319 tekneye ise işlem yapıldığını söyledi. Geçen yılın aynı dönemine göre kontrol edilen tekne sayısında yüzde 27.15, işlem yapılan tekne sayısında ise yüzde 37.50 artış görüldüğünü kaydetti.

'11 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ'
Kentte bu yılın ilk ay ayında toplam 11 suç örgütünün çökertildiğini açıklayan Vali Elban, "Özellikle 7-8 ayda yürütülen yoğun çalışmalarla çökertilecek suç örgütü neredeyse kalmadı. Bitme noktasına geldiğini büyük bir memnuniyetle de ifade ederim" dedi.Bu yılın ilk 2 ayında çeşitli suçlardan aranan 13 bin 444 kişin yakalandığına dikkati çeken Vali Süleyman Elban, şöyle devam etti:"Bunların içerisinde 5 yıl ve üzeri mahkumiyeti bulunan 507 kişi var. Geçen yılın aynı dönemine göre, yakalanan şahıs sayısında yüzde 21.13, 5 yıl ve üzeri mahkumiyeti bulunan kişi sayısında yüzde 71,28 artış var. Ayrıca yakalanan tabanca 759, tüfek 178, uzun namlulu silah 4, kurusıkı tabanca 63, kesici delici alet 407, fişek ise 1596 oldu.".Bu yılın ilk 2 ayındaki diğer istatistik verilerini paylayan Vali Elban, "Geçen yıla göre hırsızlıkta yüzde 46.9, iş yerinden hırsızlıkta yüzde 47.44, oto hırsızlığında yüzde 76.92, otodan hırsızlıkta yüzde 61.70, bisiklet ve motosiklet hırsızlığında yüzde 63.87, yankesicilikte yüzde 69,92, açıktan hırsızlıkta yüzde 52,14 azalma var. 2023'ün ilk iki ayında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen 180 bin arama oldu. Bu yıl aynı döneminde 190 bin arama gerçekleşti" dedi. Güvenlik birimlerinin 7 gün 24 saat vatandaşın huzuru, güvenliği, can ve mal emniyeti için görev başında olduğunu belirten Vali Elban, "Hem seçimlerin hem de seçim çalışmalarının sağlıklı şekilde yürütülmesi için arkadaşlarımız yoğun tedbir alırken, diğer taraftan da güvenlik çalışmalarına ara vermeden çalışıyor" dedi.(DHA)

 
AK Partili Saygılı'dan 'ulaşımda 120 dakika aktarma' için açıklama: Top kalede, çıkması mümkün değil!
 
Cumhur'un adayı Dağ'dan esnaflara yüzde 50 su ve otopark indirimi vaadi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kazim emir 6 Mart 2024 Çarşamba 17:35

sayın vali 2 ay önce su. örgütleri yok muydu yoksa birisi dokunmayın mı diyordu

Yorumu oyla      0      0  
baran 6 Mart 2024 Çarşamba 17:08

Vatandaş denilen dümbük Vali nin görevi bellidir. Sen şükret ki kapı gibi bir devletin var. Çalışmayı aptallık sayan kriptocu z kuşağını tıpışlarken kabahtiniz olduğunu hiç düşünmedin mi. Ya da ukala züpp öğretmeni takmayan ideolojik hasta kafalı talebe yetiştirp buna hoşgörü gösteren zihniyet uyani gezi eylemcisi ve yardakçılarının çok etkisi var bu işlerde.

Yorumu oyla      2      0  
vatandaş 6 Mart 2024 Çarşamba 15:26

Çökertildi diye duyuracağınıza bu suç örgütlerinin nasıl bu duruma geldiklerini izah edin.

Yorumu oyla      0      0  
Serdar 6 Mart 2024 Çarşamba 15:14

Toplumun yoğun olduğu yerlerde polisler kendini göstermeli asayiş denetimi yapmalıdır!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Babalık soyadının reddi' davasında karar!
Anayasa Mahkemesi (AYM) baba olduğu iddia edilen kişinin soybağının reddi ...
EÜ'de Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü
Ege Üniversitesi'nde (EÜ) Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü açıldı. EÜ Rektörü ...
İzmir'de 'denklik belgesi' operasyonu!
İzmir de dahil 13 ilde, gerçeğe aykırı beyanla denklik belgesi temin ettiği ...
 
Barış'ı katleden sürücü hakkında yeni karar!
İzmir'in Karaburun ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Göztepe taraftarı ...
Uçurumun kenarında hayatlar… Azerbaycan’da doktor, Basmane’de seks işçisi!
İzmir’de son dönemlerde adli ve illegal olayların anıldığı Basmane semtinde ...
MİT'Ten Kuzey Irak'ta operasyon!
MİT, terör örgütü PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlularından Hüsnü Kümek'i etkisiz hale getirdi
 
Feci kaza... Otobüs ile sebze yüklü kamyon çarpıştı!
İstanbul Beykoz'da, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Kavacık çıkışında özel ...
Mehmet KARABEL yazdı... Başlamadan biten acı hayatlar!
Mehmet KARABEL yazdı... Başlamadan biten acı hayatlar!
THY'nin Hamburg seferlerine grev engeli
Almanya'nın Hamburg Havalimanı'nda perşembe günü gerçekleştirilecek güvenlik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva