HABERLER>POLİTİKA
6 Mart 2024 Çarşamba - 14:13

AK Partili Saygılı'dan 'ulaşımda 120 dakika aktarma' için açıklama: Top kalede, çıkması mümkün değil!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer tarafından duyurulan ve 1 Mart’ta başlaması öngörülen “ulaşımda 120 dakika ücretsiz aktarma” konusu ile ilgili olarak yeni bir açıklamada bulundu. Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu’nun kendilerini hedef alarak sarf ettikleri “Akıbetleri yalancı çoban gibi olacak” sözüne de yanıt verdi.

AK Partili Saygılı dan  ulaşımda 120 dakika aktarma  için açıklama: Top kalede, çıkması mümkün değil!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentteki ücretsiz aktarma sisteminin 120 dakikaya çıkarılması teklifi, UKOME’de bulunan ve hükümeti temsil eden kurum ve kuruluşların temsilcilerinin, hayır demesi sonucu reddedildiği duyurulmuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın konuyla ilgili reddedilme olmadığını ve izlenecek yolun belirlenmesi için kurula sevk edildiği yönündeki açıklamasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan tepki gelmişti.

ASLANOĞLU NE DEMİŞTİ?

İZMİRLİLER UMURLARINDA OLSAYDI HİÇ KALDIRMAZLARDI
Konuyla ilgili olarak Başkan Saygılı yeni bir açıklama yaptı ve mevkidaşı Aslanoğlu’na yanıt verdi.

Saygılı açıklamasında şunları söyledi:

Dostlar alışverişte görsün misali; kaldırdıkları ve İzmirlileri bile isteye mağdur ettikleri uygulama ile ilgili yersiz, asılsız bilgilerle gündem olmaya çalışıyorlar. Bunun başka tarifi yok. Ne yazık ki körfezden, trafiğe birçok alanda, büyük konuştukları yerlerden imtihandalar. İzmir ve İzmirliler umurlarında olsaydı o uygulamayı hiç kaldırmazlardı. Verdikleri diğer sözleri de tutarlardı.

Yasa ve yönetmelik ortadadır. UKOME’ deki oylama uygulamanın kabul ve reddi değildir. Teknik kurulda sunum ve teknik analiz ile ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmadığından, haklı olarak UKOME de bilgi talep edilmiş ve tekrar görüşülmek üzere teknik kurula sevk edilmiştir. Bu acelelerinin ve dayanaksız açıklamalarının tek bir nedeni vardır; o da İzmir’deki istihkaklarını doldurmuş olmaları, yolun sonuna gelmiş olmalarıdır. Özet olarak; bu uygulamayı yeniden hayata geçirmek istemelerini samimi bulmuyorum. Ne derlerse desinler; iş yapmak yerine algı yönetme taktiğinde ısrarcı olduklarını görüyoruz. Bütün İzmir bunu görüyor. Konuyla ilgili, top kalededir ve artık çıkması mümkün değildir. CHP’li Büyükşehir Belediyesi 5 yıldır bunu yapıyor. Hem de sadece bu konuda değil. Sözlerini tutamadıkları, geri adım atmak zorunda kaldıkları noktada, sığındıkları sadece bu yöntem.

ASLANOĞLU'NA: KONUŞMA, HAREKETE GEÇ; SÖZ VERME, YAP
Aslında sarf ettikleri söz, tümüyle kendilerini anlatıyor. Sözün iadesi çok yaptığım bir şey değildir. Ancak şunu söyleyebilirim. ‘Konuşma harekete geç, anlatma göster, söz verme yap.’ Derler. CHP 25 yıldır ve son 5 yıldır; ne harekete geçebilmiştir ne gösterebilmiştir ne de yapabilmiştir. Sadece konuşmuştur, anlatmıştır ve söz vermiştir, o kadar. Aksi halde; körfezde yüzerlerdi, yüzemediler. Söz verdikleri battı çıktıları geçtik, bir akıllı kavşak yapamadılar. Arıtma, yağmur suyu, kanalizasyon ayrıştırması, açıklamalarındaki satırlardan ibaret kaldı. Kentsel dönüşümü, tartışmalı rantsal operasyonlarına kurban ettiler, bir arpa boyu yol alamadılar. Opera binasının akıbeti belli değil; Karşıyaka Stadı meçhul! Buca-Otogar oto yolu, viyadükleri askıda bekliyor. Buca Metrosu muamma. Koskoca İzmir’in çöpü dönüşüm için milyonlar ödenerek Manisa’ya taşınıyor, Harmandalı çöp dağları halen zehir saçıyor, heyelan tehlikesi sürüyor. 200’ün üzerinde vaatleri var; ama onlar Karşıyaka yönüne gidenlerin çilesi Altın Yol trafik sorununu duba ihalesine çıkarak çözmeye çalışıyorlar. Heykel saydırma ihaleleri, İstanbul’a servis edilen eğitim ve reklam işleri, şaşalı organizasyonları ile 5 yıl geçirdiler. Hangi birini sayalım!

TUGAY, İZMİR'İN ÜZERİNE PARAŞÜTLE BIRAKILMIŞ GİBİ
Sayın Tugay, İzmir’in ortasına paraşütle bırakılmış gibi. Sanki, 5 yıldır bu şehrin havasını suyunu solumuyor, Karşıyaka’da 5 yıl belediye başkanlığı yapmamış gibi. Ki o 5 yılda da ne yaptığı da ortada. İnsan, şaşkınlıkla izliyor kendisini. ‘Ben doktorum, İzmir’i iyileştireceğim’ derken de Körfezde yüzme vaadini verirken, ben yüzmem, başkası yüzecek.’ derken de ortaya çıkardığı tek hayret duygusu! İzmir’le İzmirlilerin dertleriyle ilgili işte bu kadar hâkimiyetiz, donanımsız, donatılmamış bir isimle sahadalar. 25 yıldır İzmir için ne yaptıklarından, yapamadıklarından bihaber. Hasbelkader seçildi diyelim; bir 5 yıl da bu boşlukla geçecek. Yazık, günah İzmir’e. Onlarca sorun köklü çözüm beklerken; sayısız iş rafa kaldırılmışken yine içi boş, gülünç vaatlerin yerine getirilmesi beklentisiyle geçecek. Giden gün ömürdendir; derler. Geçen zaman İzmir’in aleyhinedir. Yol çok yakındır ve İzmir bu girdaptan 31 Mart’ta yapacağı en doğru seçimle kurtulacaktır...

 
İYİ Parti Muratpaşa adayından çekilme kararı
 
Vali Elban 'İzmir raporu'nu açıkladı: 2 ayda 11 suç örgütü çökertildi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Mart 2024 Çarşamba 19:01

top kalede, o yüzden mi red oyu verdiniz?

Yorumu oyla      3      0  
Red Kit 6 Mart 2024 Çarşamba 17:30

Her ayın ilk pazar günü yapılan Bostanlı ikinci el pazarı her geçen ay daha kalabalık oluyor neden acaba?

Yorumu oyla      3      0  
11 merkez ilçe mi , 30 ilçe mi ? 6 Mart 2024 Çarşamba 15:37

İzmir BB’nln 90 dakika aktarma hakkı samimiyeti , bugünkü toplu taşıma uygulamasında , İzmir çevre ilçe otobüslerinde ; İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dakika ücretli aktarma hakkı yok. Aslında İzmir BB’si çevre ilçelerdeki otobüslerde de 120 dakika aktarma hakkı vermek istemiştir , ancak UKOME engellemiştir. İzmir BB’nln böyle bir hizmet verme anlayışı olmadığından ( çevre ilçelere de 90 dakika aktarma hakkı ) haberlere de konu oldurulmuyor . Algı yönetimi .

Yorumu oyla      0      5  
izmirli 6 Mart 2024 Çarşamba 14:57

ya yürüyün.. ülkeyi batırdınız.. öyle olmasa ne 120 dakikası ne 90 dakikası.. sayenizde toplumu dilenci ettiniz bir de utanmadan hala ortaya çıkıp konuşuyorsunuz..

Yorumu oyla      8      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti Muratpaşa adayından çekilme kararı
İyi Parti’nin Antalya Muratpaşa Belediye başkan adayı Turgut Bucak, adaylıktan ...
Yavaş, şeffaflık taahhütnamesini imzaladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri ...
CHP'nin Karabağlar adayı Kınay: Hesabını soracağım çok şey var
Muhtarlarla buluşan Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan ...
 
Pehlivan'dan iddialı projeler: Menemen'e Miami sahili!
Görevde olduğu süreci ve 31 Mart sonrası yapacaklarını anlatan Cumhur ...
AK Parti adayı Çiftçioğlu: Karşıyaka'da kreş sayısı 35'e çıkacak
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, vatandaşlarla buluştu ...
CHP adayı Tugay, İzmir seçmenini uyardı: AK Parti bizi mahveder!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ortadoğu ...
 
CHP Bornova’nın acı günü
CHP İzmir eski Milletvekili ve Bornova eski Belediye Başkanı Prof. Dr. ...
İzmir'in ilçe ilçe listesi... 539 aday oy isteyecek!
31 Mart'taki yerel seçimlerde İzmir'in 30 ilçesinde 29'u bağımsız olmak ...
AK Parti Bayraklı adayı Kırkpınar'dan gençlere 10 bin TL burs müjdesi!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, gençlere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva