HABERLER>SAĞLIK
11 Şubat 2024 Pazar - 09:57

Uzmanı açıkladı: Estetik kış aylarında yapılmalı!

Kış aylarında uygulanan estetik cerrahi operasyonlarının iyileşme süreci için enfeksiyon risklerini minimize ettiğini, operasyon sonrası morarma ve şişliğin daha az görünür olmasına olanak tanıdığını belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Fethiye Damla Menkü Özdemir, estetik cerrahi ameliyatlarının kış aylarında güven içerisinde uygulanabileceğini kaydetti.

Uzmanı açıkladı: Estetik kış aylarında yapılmalı!

Kış aylarında yapılan estetik operasyonların sağladığı avantajlar hakkında Güven Çayyolu Cerrahi Tıp Merkezi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Operatör Dr. Fethiye Damla Menkü Özdemir açıklamalarda bulundu. Dr. Özdemir, “Kış aylarında estetik ameliyat geçirilmesi durumunda ameliyat alanı güneş ışınlarının olumsuz etkisinden (ilgili alanda cilt renginde koyulaşma, cilt kalınlığında artma gibi) daha kolay korunmaktadır. Bu nedenle estetik cerrahi ameliyatları kış aylarında güven içerisinde uygulanabilir. Kış aylarında ameliyat olduktan sonra güneş ışınlarının etkisinden ameliyat alanı daha kolay korunduğu için ameliyat sonrası bakım süreci yaz aylarından daha kolay olmaktadır” ifadelerini kullandı.

KARDA YÜRÜYÜŞE DİKKAT
Estetik operasyonlar sonrasında alınacak önlemlere ilişkin Özdemir, “Yaz ve kış aylarında fark etmeksizin ameliyat alanına güneş kremi kullanılmasını öneriyoruz. Yaz aylarında güneşin etkisinden korunmak kış aylarına kıyasla daha zordur. Ancak kış aylarında da kar yağan bölgelerde veya kar yağan günlerde yüz bölgesine özellikle dikkat etmeliyiz. Çünkü kar üzerinden yüzümüze yansıyan güneş ışınlarının etkisi artabilmektedir. Bu nedenle mutlaka güneş kremi kullanılmasını öneriyoruz. Ameliyat sonrası güneş ışınlarının etkisinden korunmak için güneş kremi kullanılmasını öneriyoruz. Cildin ihtiyaç duyduğu nem ameliyat sonrası artabileceğinden ilgili alanın nemlendirilmesi her ameliyattan sonra önerilmektedir. Soğuk hava bu nem ihtiyacını arttırabilir. Bu durumda gün içerisinde kontrol ederek ideal nem oranının korunmasını öneriyoruz” dedi.

OPERASYON SONRASI GİYİM ÖNERİLERİ
Kış aylarında estetik operasyon sonrası giyinme önerilerinde de bulunan Özdemir, “Vücut şekillendirme ameliyatları (meme küçültme, meme dikleştirme, karın germe, uyluk germe, kol germe, alt vücut germe) sonrası hastalarımıza kompresyon yapan özel giysilerimizi en az iki ay süre ile giymelerini hem yaz hem de kış aylarında öneriyoruz. Kış aylarında hava daha soğuk olduğu için bunların kullanımı hastalarımız için çok daha kolay olmaktadır. Ancak kış aylarında da yaz aylarında da bu kompresyon giysilerini giymemizde bir sakınca yoktur. Operasyon sonrası ağrı ve şişlikle başa çıkma yöntemleri ile ilgili de, hastalarımızın ameliyat sonrası ağrılarının olmaması için hem ameliyat içerisinde hem de ameliyat sonrasında gerekli uygulamalarımızı yapıyoruz. Bu şekilde bu dönemi konforlu bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz. Şişlik ile başa çıkma yöntemlerimiz ise ameliyatın çeşidine göre değişmektedir. Örneğin, burun estetiği ve göz kapağı estetiği ameliyatlarında soğuk uygulama sık kullanılan bir yöntemdir. Ameliyat sonrası hastalarımızın ilk dönemini geçirdikten sonra birinci ay, üçüncü ay, altıncı ay ve birinci senede tekrar muayeneye gelmelerini öneriyoruz. Böylece ameliyat sonrasındaki iyileşme dönemine de hastalarımıza kontrollü bir şekilde eşlik etmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Tartışmalı Kiraz Planları’nda yeni gelişme!
 
Hırsızlara ‘Girdap’ operasyonu: 12 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigara içenlere uyarı: Risk 6 kata çıkıyor!
Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Başkanı Ethem Murat Arsava, günde ...
Uzmanından gençlere elektronik sigara uyarısı!
Sigarayı bırakanların alternatif olarak elektronik sigaraları yaygın bir ...
Şehir Hastanesi'nde ‘ekmek arası soğan’ isyanı!
İzmir Şehir Hastanesi’nde personel yemeklerinin yetersizliğine tepki gösteren ...
 
Orta kulak iltihabında bunlara dikkat!
Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki ...
Kapatılacağı iddia edilmişti... İzmir'deki hastaneler için çifte müjde!
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, Bozyaka’da yakın zamanda ...
Kalp krizi geçiren il sağlık müdürü hayatını kaybetti
Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Altın (41), geçirdiği kalp krizinin ...
 
Uzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Yamaç, “Toplumda görülme sıklığı ...
Uzmanından kahvaltı yapmayanlara uyarı: Daha çok kilo yapıyor!
Kahvaltı için hangi saatin en uygun olduğu konusuna değinen Uzman Diyetisyen ...
Antidepresanda ekonomik kriz etkisi!
Türk Psikiyatri Derneği İzmir Şube Başkanı Prof.Dr. Zeki Yüncü, antidepresan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva