HABERLER>SAĞLIK
7 Şubat 2024 Çarşamba - 11:11

Şehir Hastanesi'nde ‘ekmek arası soğan’ isyanı!

İzmir Şehir Hastanesi’nde personel yemeklerinin yetersizliğine tepki gösteren Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Dün İzmir Şehir Hastanesi'nde sabaha kadar nöbet tutan personele yemeğin eksik verilmesi, adeta lavaş arası soğan verilmesi, ne insanidir! Ne de vicdanidir! Yemek hizmetleri acilen kamulaştırılmalı ve yemekler kamu eliyle hastanelerde yapılmalıdır. Hastanelerde yeterli denetiminde yapıldığına inanmadığımız için, adeta ne yediğimizi de bilmiyoruz” dedi.

Şehir Hastanesi nde ‘ekmek arası soğan’ isyanı!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de yapım sürecinden açılış sürecine kadar sık sık kamuoyunda tartışmalara neden olan İzmir Şehir Hastanesi’nde bu kez de ‘yemek’ isyanı yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda resmi olarak açılışını gerçekleştirdiği hastanede hasta kabulleri devam ederken çalışan personeller yemek konusunda tepki gösterdi.

Yemeklerin yetersiz olduğundan şikayet eden hastane çalışanları konuyu sendikaya iletirken Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol yaşananlara tepki gösterdi.



YEMEK HİZMETLERİ ACİLEN KAMULAŞTIRILMALI
Yazılı açıklama ile yönetime tepki gösteren Doğruyol şu ifadeleri kullandı;

Hastanelerde yemek  hizmetleri zaten tek başına bir sorun. Devlet hastanelerinde de yemeklerin kalitesinin oldukça düşük ve yetersiz, yani doyurucu olmamasından dolayı pek çok sağlık çalışanı yemeklerini dışarıdan yemekte. Hatta bazı çalışanlarımız yemeklerini evlerinden sefer tasıyla getirmekte. Yemek sorunun çözülmesinin tek yolu, yemeklerin hastanelerin içerisindeki mutfaklarda yapılmasıdır. Eski yıllarda olduğu gibi hastane  içerisinde yapılacak olan yemeklerin daha sağlıklı, steril ortamlarda yapılmasını, doyurucu ve sıcak olmasını beraberinde getirecektir. Yıllar önce yemek hizmetleri özelleştirilirken defalarca özelleştirmenin yanlış olacağını dile getirmemize rağmen maalesef dinleyen  olmamıştı. Bu gün geldiğimiz noktada hemen herkes özelleştirmenin yanlış olduğunu dile getirse de, bu gün maalesef hem çalışanlarımız, hem de yataklı tedavi kurumlarında yatarak hizmet alan hastalarımız sağlıklı ve doyurucu yemek yiyememektedir.

Dün İzmir şehir hastanesinde yaşanan yemek sıkıntısı da tüm sağlık kurumlarında yaşanan sıkıntıya sadece bir örnektir.

Bir tane maruldan 20 tane salata çıkararak personele salata verdik demek, kahvaltıya üç tane zeytin, bir tane reçel vermek, 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık personeline yemek  hizmeti verdik demek değildir.

Dün İzmir şehir hastanesinde de sabaha kadar nöbet tutan personele yemeğin eksik verilmesi, adeta lavaş arası soğan verilmesi, ne insanidir! Ne de vicdanidir!

Yemek hizmetleri acilen kamulaştırılmalı ve yemekler kamu eliyle hastanelerde yapılmalıdır.

Hastanelerde yeterli denetiminde yapıldığına inanmadığımız için, adeta ne yediğimizi de bilmiyoruz.”

 
Şubat'ta AASSM yine çok canlı
 
Teleferik Tesisleri minik ziyaretçileri ağırladı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Katip 8 Şubat 2024 Perşembe 20:43

Bursa şehir Hastanesi''nde farklı değil ?SS firması Bursa şehir hastanesi''ni mahvetti sağlık bakanlığı el atması gerekiyor ne tekstiller yıkanıyor doğru dürüst ne yemekler doğru dürüst çıkıyor personeller tazminat hakkını sıfırlansın diye işten çıkması için ellerinden gelen baskıyı uyguluyorlar bay ve bayan çalışanları birbirine yakıştıran idareciler ortalığı ayağa kaldıranlar ve bu sisteme çanak tutan ?SS yöneticileri

Yorumu oyla      1      1  
Gani Evis 8 Şubat 2024 Perşembe 11:30

İzmir Bayraklı şehir hastahanesinde yemek şirketi olabildiğince kötü. Yemek zamanında verilmiyor sonrası boşlar çok geç toplanıyor. Sıcak su yok. Bu şirket hergün şikayet edilmesine rağmen kim veya kimler tarafından korunuyor?

Yorumu oyla      1      1  
Fatma özkar 8 Şubat 2024 Perşembe 10:22

Personelin yemegi hastalara verilen yemeklerden çok çok iyi yine yemek dagıtan personeli. Saygısızlar işini severek yapan yok

Yorumu oyla      1      1  
Fatma özkar 8 Şubat 2024 Perşembe 10:20

Bir tek personel yemegi olsa sorun tm hastalara verilen yemekler görseniz yemeklerin yinikecek yanı yok olmadıgı gibi kine ne yemek vereceklerini bile bilmiyorlar kimisine dünden kalan pilav yemek personel berbat şuan hastanede bir haftadır yatıyoruz yemeklerin hepsi çöpe gidiyor denetim düzen şart yoksa bu hastane ifla olmaz insanları mecbur bırakıp hizmetin olamaması hastalara özensiz ne oldugu belli olmayan yemekler temizlik yarım yamalak söyleniz ilgilenen yok inşallah biri bu yemek ve temizlik konusunu çözer hastalara verilen yemekler yemek degil hiç yakışmayan bir durum

Yorumu oyla      1      1  
Murat 7 Şubat 2024 Çarşamba 22:13

İnsanoğlu çiğ süt emmiş ... Nankörlükte üstümüze yok , Neye ve kime göre kıstaslayıp bu haberler yapılıyor... Daha dünkü çalışma ortamları neydi ...

Yorumu oyla      1      4  
7 Şubat 2024 Çarşamba 21:52

Zeki, sen şaka mısın? Bu hastanenin dağ başında ne işi var? Şehrin içinde yer kıtlığı mı var? Yik Tepecik, Bozyaka'yi, yap yenisini. Çevre yoluna hastane mi yapılır? Karşıyaka devlet hastanesi yıkıldı, yenisi yapılmadı. Neden?

Yorumu oyla      3      1  
zeki 7 Şubat 2024 Çarşamba 20:07

pardan Hatice Şahin olarak yazdım kusura bakmayın.birsen hanıma yazmak istemiştim.duzeltin lütfen yayınlanmadan once

Yorumu oyla      1      2  
zeki 7 Şubat 2024 Çarşamba 20:05

hati şahin hanım efendi sana hastanenin olduğu yer dağ başı diyorsan ozaman ovalık yerde hastane bul git.ilk önce sukretmesini bilmelisiniz.etrafimizdaki savaşlar yok olan hastaneleri görmüyorsunuz galiba .insanlar catirlarda tedavi olmanın peşinde.sizin gibiler böyleyken cenabı Allah çok bile veriyor.

Yorumu oyla      1      3  
Yıldız 7 Şubat 2024 Çarşamba 19:48

Yemeyin ne olmuş sanki zaten bir iş yaptığınız yok

Yorumu oyla      1      2  
Nurcan 7 Şubat 2024 Çarşamba 18:19

Soganın içindeki ne arkadaşlar,bir ay kaldım,tabiki eksiklikler var ama çok memnun ayrıldım,Allah tüm personelden razı olsun inşallah.Biraz sabredersek herşeyin yerliyerinde olacağına inanıyorum,İzmir yapılan bu kadar güzel bir hastanenin kıymetini bilir,sayın Doğruyol açık aramak için fırsat kollamayın.

Yorumu oyla      1      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orta kulak iltihabında bunlara dikkat!
Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzm. Dr. Cüneyt Altunay, enfeksiyon vakalarındaki ...
Kapatılacağı iddia edilmişti... İzmir'deki hastaneler için çifte müjde!
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, Bozyaka’da yakın zamanda ...
Kalp krizi geçiren il sağlık müdürü hayatını kaybetti
Şırnak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Altın (41), geçirdiği kalp krizinin ...
 
Uzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Deniz Yamaç, “Toplumda görülme sıklığı ...
Uzmanından kahvaltı yapmayanlara uyarı: Daha çok kilo yapıyor!
Kahvaltı için hangi saatin en uygun olduğu konusuna değinen Uzman Diyetisyen ...
Antidepresanda ekonomik kriz etkisi!
Türk Psikiyatri Derneği İzmir Şube Başkanı Prof.Dr. Zeki Yüncü, antidepresan ...
 
Dünya Kanser Günü: Erken teşhis hayat kurtarıyor!
Hem Türkiye’de hem de dünyada kanser görülme oranı arttı. Hekimler, 4 ...
Uzmanı açıkladı: Kanser yaşı düştü, erken tanı önemli!
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Tıbbi Onkoloji ...
3'üncü kez takılan kalp kapağıyla sağlığına kavuştu
İzmir'de çocukken yaşadığı kalp romatizmasının ardından iki kez kalp ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva