HABERLER>POLİTİKA
18 Haziran 2017 Pazar - 09:55

Ünlü sanatçıdan 'Adalet Yürüyüşü'ne destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün dördüncü gününde yürüyüşe başlamadan önce basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bizi tahrik etmek istiyorlar, kapılmayacağız" dedi.

Ünlü sanatçıdan  Adalet Yürüyüşü ne destek

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Güvenpark'ta başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün dördüncü gününde yürümeye başlamadan önce basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bizi tahrik etmek istiyorlar, tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar" dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı basın açıklamasının satır başları şöyle; Biz bu ülkede darbecilerin (Yaşadığım dönemleri anlatıyorum) 70'lerde ne yaptılar 80'lerde ne yaptılar, 2017'lerde ne yaptılar bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında yer almıştır. 

-KILIÇDAROĞLU'NUN YOL KAZASI!

İNİŞTE AYAĞI KAYDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yol kenarında Türk bayrağı açan bir grubun yanına gitti. Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşe dönerken kayarak yere düştü. 

"ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ BİZ"

Tahrik edilmeye çalışıldıklarını ancak bunlara kapılmayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar, 'Hakim, savcı çağırırmış.' Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Yaşadığım dönemleri anlatıyorum, 70'lerde, 80'lerde, 2017'lerde ne yaptılar bunların hepsini biliyoruz. Darbeciler tarihin karanlık sayfalarında, mücadele edenler de tarihin ak sayfalarında yer almıştır. Bakın bu kadar eleştiriyorlar ama şu sözü kullanamıyorlar: 'Ya bizim ülkemizde adalet var kardeşim niye yürüyorsunuz', diyemiyorlar. Çünkü onlar da gayet iyi biliyorlar ki adalet yok. Peki bu söylemlerin kaynağı nedir? Acizlik ve zavallılık. Adalet için yürüyoruz biz, adalete karşı değil. Ben, 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum daha önceleri. Benim her sözüme anında cevap veriyor ama bu soruma nedense hiç cevap vermiyor. Sorduğum soru son derece basit, sıradan ama çok önemli bir soruydu. Demiştim ki 'Namus ve şeref kavramı sizin için neyi hatırlatıyor, sizin için bu kavramların önemi nedir, bunu bize bir anlatın biz de öğrenmiş olalım.' Ama şu ana kadar bu soruma yanıt vermiş değil. Kendisine son olarak şunu hatırlatmak isterim, her firavunun bir Musa'sı vardır bunu sakın unutmasın."

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerin "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları arasında yürüyüşünün dördüncü gününe başladı.

MOLADA KALP KRİZİ GEÇİRDİ, YOĞUN BAKIMDA TEDAVİYE ALINDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'dan Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı adlı vatandaş, 70 dakikalık yürüyüş sonrası verilen mola sırasında kalp krizi geçirdi. Yolad ve hstanede birkaç kez kalbi duran Tatlı, acil serviste kalp masajı ile hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı.

Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı kısa basın toplantısından sonra sabah 09.20'de yürüyüşe başlandı. Grup, yaklaşık 70 dakika yürüdükten sonra saat 10.30 sıralarında Kahramankazan"da Kurtboğazı sınırları içerisinde İğdir Mahallesi yol kavşağında mola verildi. Bu sırada 69 yaşındaki SGK emeklisi olan Hasan Tatlı adlı vatandaş, arkadaşlarının arasında otururken fenalalıp, geriye düştü. Bu sırada olay yerinde bulunan 112 ekibi ambulansında ilk müdahale yapıldıktan sonra Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ne kalıdırıldı. Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran Hasan Tatlı, Acil Servis'te kalp masajı yapıldıktan sonra Yoğun Bakım ünitesine alınarak tedaviye alındı. Nüfusa kayıtlı yeri Kayseri olan ve Ankara'da oturan Hasan Tatlı'nın yoğun bakıma alındı. CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker Tatlı'nın başından ayrılmadı. Tatlı, yoğun bakımdan alınarak ambulans ile Ankara'ya sevk edildi. 

MİLLETVİKİLİ EMİR: KALBİ TAMAMEN DURMUŞ, 7-8 DEFA GERİ DÖNÜYOR

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hasan Tatlı'nın Ankara'ya sevk edilmesinden sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi önünde  yaptığı açıklamada, "Hasta aniden kalp krizi geçiriyor, yere yığlıyor o sırada. Hemen arkadaşlar Kazan Devlet Hastanesi'ne intikal ettiriyor. Kalp krizi, enfaktrüs geçiriyor, kalbi tamamen durmuş durumda. Ama sonrasında doktorların müdahalesiyle 7-8 defa geri dönüyor. ve şu anda tıbbmı tedavisi devam etiyor.Kroner yoğun bakım gerektiren bir hastane için Ankara'daki daha büyük bir hastaneye sevk edildi Hayati tehlikesi son derece kritik. çünkü yaklaşık bir saat geri döndürme süreci oldukça kritik bir süredir ve umuyoruzki iyileşecek" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN 'KALP KRİZİ' AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte Ankara'dan İstanbul'a yapılan 'Adalet Yürüyüşü'ne katılarak, yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren 65 yaşındaki Hasan Tatlı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, geçirdiği krizin ardından olay yerinde yapılan müdahaleyle kalbi tekrar çalıştırılan 65 yaşındaki Tatlı'nın Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildiği ifade edildi. Sağlık Bakanlığı'nın yazılı açıklaması şöyle: 

"18 Haziran 2017 (Bugün) saat 10.05'de Cumhuriyet Halk Partisi yürüyüşüne katılan 65 yaşında bir vatandaşımız fenalaşmış ve kalbi durmuştur. Yürüyüşe eşlik eden tam donanımlı 112 Ambulans ekibimiz, vatandaşımıza anında acil ilk yardım müdahalesini yapmıştır. Olay yerinde yapılan müdahale sonucu vatandaşımızın kalbi tekrar çalıştırılmıştır. Daha sonra ekibimiz, hastamızı yakın olması sebebiyle Kazan Devlet Hastanesi Acil Servisine nakletmiştir. Burada da müdahaleye devam edilen hastamızın durumunun uygun olmasıyla birlikte bir üst merkez olan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmiştir. Hastamızın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır."

ZÜLFÜ LİVANELİ'DEN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne katılarak, destek olan sanatçı Zülfü Livaneli, CHP lideri ve beraberindekilerle yağmur altında yürüdü. (NTV, DHA)

 
Erdoğan: En kötüyü geride bıraktık
 
Bakanlık'tan İzmirli çiftçilere '100 milyonluk cansuyu'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: En kötüyü geride bıraktık
Merkez Bankası’nın 130 milyar dolara yaklaşan döviz ve altın rezervinin ...
Erdoğan: Bana göre hiçbir farkı yoktur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haber peşinde koşmakla ihanete aracılık etmek ...
İçişleri Bakanı Soylu İzmir'de: Askerlerle Ramazan buluşması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli programlara katılmak üzere özel uçakla İzmir'e geldi.
 
AK Partili Dağ'dan Kılıçdaroğlu yorumu: Yürümesinin hiçbir anlamı yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne ilişkin ...
Akşener: 20 Haziran’da adaleti göreceğiz
MHP'den ihraç edilen Meral Akşener 18 aydır MHP delegelerinin iradesinin ...
CHP'li Biçer'den kışla yorumu: Bile bile lades...
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim ...
 
Cumhurbaşkanı'nın sözlerine CHP'den ilk yanıt
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savcılara ...
Erdoğan: Yargı sizi de davet ederse şaşırmayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşü için "Elinde ...
Çeşme'yi ayağa kaldırmıştı: O duvar meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çeşme ilçesi Çatalazmak Mevkii'nde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva