HABERLER>EGE
17 Eylül 2015 Perşembe - 10:20

Turizmciler bayrama hazır!

Ege’nin turizmde önde gelen kentleri Muğla ve Aydın'daki işletmeler, dokuz güne çıkartılan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak tatilcileri beklemeye başladı.

Turizmciler bayrama hazır!

Bu yıl sıkıntılı bir sezon geçiren turizmciler, hükümetin aldığı kararlarla biraz olsun hareketlenen iç turizmle yaralarını sarmaya çalışıyor. Okulların açılmasının bayram sonrasına ertelenmesinin ardından bayram tatilinin de 9 güne çıkarılması, turizmcileri memnun etti. Alınan her iki kararın çok büyük etki yapmadığını ancak sıkıntılı geçen sezona merhem olabileceği görüşü hakim oldu.
 
ÖZEL OKULLAR PLANI BOZDU
Özel okulların açılış tarihlerini ertelememesinin beklenen etkiyi yaratmadığını söyleyen Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, "Bu yıl sıkıntılı bir sezon yaşanıyor. Okulların açılmasının ertelenmesinin küçükte olsa bir faydası oldu. Özel okulların başlaması nedeniyle beklenen etkiyi yaratmadı. Sadece insanlar tatillerini biraz uzattı. Kısmen bir etkisi oldu. Eylül ayı doluluk oranları, geçen yılın biraz gerisinde gidiyor. Ama çok dramatik değil. Bayram tatilinin uzatılması bir merhem oldu. Turizme etkisi mutlaka olur. Tatil yapmamış ve ya ertelemiş olanlar bu Eylül ayının güzel havalarını güzel denizi değerlendirir" dedi.
 
BÜYÜK BİR KATKISI OLMAZ
Profesyonel Turizmciler Derneği (SKAL) Başkanı Rıdvan Kavi, bayram tatilinin uzatılmasının büyük bir etkisinin olmayacağını belirterek, "İnsanların psikolojisi ikinci bir tatile uygun değil. Ben tatilimi yaptım, bitti diyor. Çoğu kişi tatilini yaptı, geri döndü. Çocuklarının okul hazırlıklarına başladı. Kimisinin çocukları okula başladı. Ancak aradan uzun bir süre geçtikten sonra yeni bir tatil arayışına girer. Alınan kararın çok büyük bir faydası olmaz. Ancak tatili erteleyenler, bekarlar, fazla sorumluluğu olmayanlar bu şansı değerlendirir. Turizmci açısından bir faydası olmaz" diye konuştu.
 
İÇ TURİZM MERHEM OLDU
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Başkanı Fahrettin Çiçek, alınan kararlarla hareketlenen iç turizmin kötü giden sezona merhem olduğunu söyledi. Kararların erken açıklanmasının daha büyük etki yapacağını belirten Çiçek, "Okulların açılmasının ertelenmesi iç turizme bir dinamik sağladı. Ertelemenin özel okulları kapsaması daha iyi olurdu. Bölgemizdeki pek çok otelin yerli misafirlerimizle ek gelir elde ettiğini gözlüyoruz. Pek çok tesisimizin önünde geçtiğimiz yıllarda görmediğimiz kadar Türk plakalı araç var. Dolayısıyla bir nebze olsun bu yılki kayıplara bir merhem olmuştur. Bayram tatiliyle ilgili açıklama erken olsa daha iyi bir etki yapardı. Gelen talepler genelde Çarşamba gününden itibaren üç dört gün rezervasyon şeklindeydi. Tatilin uzatılması bu aşamadan sonra pek fazla etki yapmaz. Sadece bayram tatilinde hiç program yapmayanlar yeni bir arayışa gireceklerdir" dedi.
 
MARMARİS MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Geçen sene iç pazara yönelik yerel yönetim ve oda temsilcileriyle yürüttüğümüz ortak çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Bu bayramda çok fazla bir şey beklememek gerekiyor ama geçen senelere göre beklentileri karşılayacaktır. Otellerimiz ve işletmeler bu yıl okulların geç açılmasının onaylanması ve Kurban Bayramı tatilinin uzatılması kapanması beklenen sezonu uzattı. Nitelikli otellerimiz şu an doluluk oranlarına yaklaştı. Marmaris, bayram tatiline hazır misafirlerini bekliyor" dedi.
 
3 YILDIZ VE ÜZERİ OTELLER NEREDEYSE TAM DOLDU
Bayram tatilinin uzatılmasının turizmciler için büyük avantaj olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Marmaris'in ana turizm sezonu Eylül ve Ekim ayıdır. Eylül ayı turizmci için verimli geçer. Kurban Bayramı tatilinin uzatılması ise kapanacak sezon için büyük umut oldu. Şu an itibariyle 3 yıldız ve üzeri nitelikli otellerimiz doluluk sınırlarına ulaştı. En fazla talep ön rezervasyon talebi İstanbul ardından Ankara ve İzmir geliyor. Bayram, yoğun değil ama turizmcinin beklentilerini karşılayacak nitelikte" dedi.
 
TATİLCİLERİ İNDİRİMLER BEKLİYOR
Turistlik kentlerin belediye ekipleri, bayram öncesi ana caddelerde park bahçe temizliği yaparak ışıklandırma sistemlerini hazırlamaya başladı. Polis ve jandarma ilçe giriş-çıkışlarında periyodik uygulamalarını artırdı. Eğlence mekanları ve restoranlar hazırladıkları cazip paket programları ile tatilcileri coşturacak. Bayram tatili süresince yerel sanatçılar sahne alacak. Türkiye'nin 300 metre uzunluğunda sıralı 112 disko ve gece kulübüyle ünlü Marmaris Barlar Sokağı, tatilciler için DJ'lerin hareketli müzikleri ve dans gösterileri eşliğinde programlar düzenleyecek. Ayrıca günü birlik teknelerle gezi turu ve jeep safari işletmecileri 25-40 lira arasında indirim kampanyaları ile tatilciler eğlendirilecek. Köy turlarına katılacak olan tatilciler için isterlerse at üzerinde yeşilin bin bir çeşidinin bulunduğu ormanlarda gezi turları düzenlenecek. Marmaris ilçe merkezinden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlarda konumlandırılmış su sporları istasyonları vatandaşlara banana, paraşüt, jet sky ve sürat motorlarında yüzde 30 indirim sunacak. (dha)

 
İbrahim Çallı'nın adı memleketinde yaşayacak
 
AK Parti’de liste kulisleri: İzmir’de ilk sıralarda kimler olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tetiği çeken polise 2 yıl hapsi Yargıtay bozdu!
Aydın'da, kaçan bir genci arkasından ateş ederek öldüren polise taksirle ...
Otomobiller virajda çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı
Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde, virajda 2 otomobilin karşılıklı çarpıştığı ...
89 yaşında 3 günde 3.intihar girişimi!
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde yaşayan 89 yaşındaki H.G, trenin önüne atlamak ...
 
Latmos'un Milli Park olması için 40 bin imza
Aydın'da antik çağda 'Latmos' adıyla bilinen Beşparmak Dağları'nın Milli ...
22 kişinin öldüğü faciadan kan donduran detaylar
Bodrum'da Orak Adası açıklarında, 8'i çocuk, 11'i kadın 22 kişinin yaşamını ...
Köyceğiz'de kızılçam ağaçları yangında zarar gördü
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı 1400 rakımlı Karadiken Mevkii'ndeki ...
 
Kaportacıda korkutan patlama ve yangın
Milas Sanayi Sitesi'nde yer alan oto kaporta dükkanında henüz belirlenemeyen ...
Manisa'da Suriyeli ikinci eş krizi!
Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nezahat ...
Hafif ticari araç galeriye daldı: 3 yaralı
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva