HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2017 Salı - 13:39

Torbalı’da miting gibi buluşma, Kaya’dan CHP seçmenine çağrı

AK Parti Milletvekili Kaya, Torbalı’da diğer siyasi partilerin, STK’ların ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile Belediye Kültür Merkezi’ni hınca hınç dolduran bir konferansta, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Kaya CHP seçmenini de seslendi.

Torbalı’da miting gibi buluşma, Kaya’dan CHP seçmenine çağrı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi Halk Oylaması öncesi yeni sistemi anlatmak üzere İzmir’i köşe bucak dolaşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, önceki akşam memleketi Torbalı’daydı.

Torbalı Ziraat Odası’nın düzenlediği konferansta konuşan Kaya’yı dinlemeye gelen bini aşkın hemşehrisi salonu hınca hınç doldurdu. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Torbalı Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman’ın yanı sıra Kaya’yı dinlemeye gelenler arasında MHP'li Torbalı Belediye Meclis Üyesi Tevfik Taner Aygüneş, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Zülküf Güldoğan, MHP’nin Torbalı Belediye Başkan adayı Enver Mert, DP Eski İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Dalgıç da vardı.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN
Torbalılara, yeni anayasayı ve değişecek olan 18 maddeyi anlatan ve bunun için destek isteyen Kaya’nın sözleri sık sık alkışlarla kesildi. Zaman zaman muhalefete de göndermelerde bulunan Torbalılı vekil, anayasa paketi için “Bu 18 maddede tek devlet, tek millet, tek vatan var, istikrar var, güçlü Türkiye var. Onun için biz ‘Evet’, onlar ‘Hayır’ diyor” dedi. Muhalefetin diktatör benzetmesine de değinen Kaya, “Biz yönetimdeki çift başlılığı tek başlılığa getiriyoruz. Diktatörlük benzetmesine bakıldığında dünyada yüzde 50 artı 1 oyla seçilmiş bir diktatör yoktur. Zaten millet seviyor ki bu oyu vermiş. Ayrıca bakıldığında diktatörlerin süresi belli değil. Biz ne yaptık; yeni sistemle süre sınırı getirdik, 5 artı 5 yıl olarak sınırlandırdık. Bunu Amerika’da da görüyoruz. Bu ülkede yüzde 14’le, yüzde 21 ile başbakan koltuğunu taşımış isimler var. İşte diktatörlerin oluşumu böyledir. Yani bu oylarla sistemin aksaklığından başa gelirsiniz Hitler gibi, Mussolini gibi olabilirsiniz. Polis elinizde, asker elinizde, diğer bloğunda desteğini alamazsanız bu gücü kullanarak diktatör olursunuz asıl. Ama bu sistem diktatör getirmez. Bu sistem milli iradenin gücüne dayanmayan kimseyi başarılı kılmaz” diye belirtti.

KALICI İSTİKRAR OLACAK
Hayırcı partiler olan CHP ve HDP’ye de yüklenen Kaya, “CHP bu ülkeye lazım, Cumhuriyetin kurucu unsurudur çünkü. Ama ülkeye lazım olan CHP, Atatürk’ün kurduğu, o değerleri taşıyan CHP. Bugün HDP’nin peşine takılmış, içine HDP kaçmış CHP’den bu millete fayda gelmez. Açık ve net şekilde bu süreci görüyoruz. ‘Evet’ ya da ‘hayır’ bu milletin tercihidir. Fakat 20 Aralık’ta Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldiğinde ilk ses Kandil’den geldi. Kandil dedi ki, ‘Bahçeli, Yıldırım, Erdoğan bir araya gelmiş PKK’yı bitirecekmiş’. Evet, 16 Nisan’da sonra, bu istikrarlı sistem kabul edildiğinde PKK da bitecek, FETÖ de bitecek, DAEŞ de bitecek, ay yıldızlı bayrağa düşman kim varsa bitecek. Çünkü artık ülkede istikrar olacak. İşte Kandil ondan bağırıyor. Ondan sonra ses HDP’den sonra Almanya’dan sonra da Hollanda’dan geldi. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar" dedi.

CHP SEÇMENİNE ÇAĞRI
Kaya, “Doğup büyüdüğüm, kendi ilçemde CHP’ye oy vermiş seçmenlere sesleniyorum. HDP’nin neden istemediği konusunda kafamızda kuşku yok. Zaten onları seçen iradeye değil, Kandil'in iradesine tabi oldukları için onlar güçlü Türkiye’yi istemiyorlar. Zaten biz bunu desteklemeyeceklerini biliyorduk. Ama CHP seçmeninin iyi düşünmesini istiyorum. Bu 'hayır cephesi' ve onların destekçilerine bakıp öyle karar versinler” dedi. AK Partili vekil, “Biz artık milletvekillerini parti taassubundan ayırıyoruz. Dolayısıyla artık mecliste iktidar partisi, muhalefet partisi diye meclisler sıralanmayacak, vekiller şehirlerine göre sıralanacak. Biz en iyi projelerde bile aynı şehirdeki vekillerden destek alamıyoruz parti muhalefeti nedeniyle” dedi. Daha sonra soru-cevap bölümünde vatandaşların anayasayla ilgili sorularını yanıtlayan Kaya, organizasyonu düzenleyen Torbalı Ziraat Odası’na teşekkür etti.

 
CHP'li Sertel'den Mardin çıkarması
 
MÜFED'ten 'Kahraman Polis' Sekin'in ailesine ev
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATATÜRK'ÇÜ 21 Mart 2017 Salı 22:20

“Memleketin alın yazısında biricik yetki ve kudret sahibi olan Büyük Millet Meclisi, bu memleketin düzeni için, iç ve dış güvenliği ve dokunulmazlığı için en büyük kefildir. Büyük milli dertler şimdiye kadar ancak Büyük Millet Meclisi’nde şifa buldu. Gelecekte de yalnız orada kesin önlemlerini bulabilecektir. Türk milletinin sevgi ve bağlılığı daima Büyük Millet Meclisi’ne yöneldi ve daima oraya yönelmiş olacaktır.” 1930 Atatürk

Yorumu oyla      11      5  
Millet 21 Mart 2017 Salı 21:16

Millet diyor derdim EKONOMİi anladık eveti şimdi siz anlatın ekonomiyi

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den Mardin çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Siirt’in ...
Erdoğan: Gecekondular o binalardan daha kişilikli!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gecekondular şehirlerimizi adeta istila eden beton, ...
CHP'li Sındır: Milletin bütçesi tek adamın keyfine bırakılamaz
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bayraklı’da Erzurum Palandöken ...
 
Başbakan Yıldırım: Çorum’da, Maraş’ta, Madımak’ta aynı fitne, aynı zihniyet…
Yıldırım, "Dün kardeşi kardeşe düşürüp Hazreti Peygamberin ashabı arasına ...
CHP’li Çıray ‘ölü hayvan’ iddiasını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Et-Balık Kurumu’yla ilgili iddiayı Başbakan Yıldırım ...
Ve program netleşti: Kılıçdaroğlu İzmir’e gelmiyor çünkü…
CHP Lideri’nin Pazar günü kentte yapması planlanan mesai Başdanışman Toprak’ın ...
 
MHP’li Şahin’in acı günü: Eşini kaybetti
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir il teşkilatının ve İzmir iş dünyasının ...
CHP İzmir TİD’i ağırladı: İşaret diliyle hayır!
Türk İşaret Dili (TİD) Eğitmenleri Topluluğu CHP İzmir İl Başkanı Asuman ...
Yoğun mesai: İzmir 1 günde 2 bakanı ağırlayacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva