HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2022 Cuma - 16:30

TMMOB'dan Büyükşehir'e çağrı: Eşit işe eşit ücret!

İZELMAN bünyesinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları belediye çalışanlarının verdiği eşit işe eşit ücret mücadelesine destek verdiklerini açıklayan TMMOB, Büyükşehir Belediyesine somut adım atma çağrısında bulundu. 

TMMOB dan Büyükşehir e çağrı: Eşit işe eşit ücret!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZELMAN A.Ş.’nin çeşitli birimlerinde çalışan Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube üyesi ve aynı zamanda TMMOB’a bağlı odaların üyesi olan mühendis, mimar, şehir plancıları özlük haklarında iyileştirme talep etmek için eylemlere başlamıştı. 

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, üyelerinin eşit işe eşit ücret mücadelesinde yanlarında olduklarını belirten açıklama yaptı. 

Açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediyesi İştiraki İZELMAN A.Ş. de çalışan mimar, mühendis ve şehir plancılarının 'Eşit İşe Eşit Ücret' ve özlük haklarının iyileştirilmesi için sürdürdükleri mücadelede üyelerimizin yanındayız. Aynı görev ve sorumluluklar altında ve birbirine denk yetkinlikler ile görev yapmakta olan tüm çalışanlar aynı çerçevede değerlendirilmelidir. İzmir Büyükşehir Belediyesinden sürece ilişkin somut adımlar bekliyoruz.” denildi.

 
İstanbul Valiliği'nden Galatasaray'a dava
 
Asansörde maske takmayıp hakimle tartıştı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
F.Z 11 Nisan 2022 Pazartesi 15:28

Sayın B.T. demişsiniz ki Sözleşmeli veya Memur olmak için çabalasınlar … Biliyorsanız bunun yolunu burada açık açık yazın bizde bilelim nasıl olunuyor Sözleşmeli veya Memur .. Neden İstanbul da Ankara da teknik personel dediğiniz kişiler eylem yapmıyor ? Yada diğer büyük illerde ? Ülkemizin 3. Büyük ilinin belediyesinde ücretler arasındaki makaslar büyük ! Sen Yapılan işin hakkını verme al bu parayı sesin çıkmasın dersen insanlara o olmaz ! Ben kendimi Memurla da kıyaslamıyorum sadece benden %60-70 fazla maaş almasın diyorum ! Zira aynı işi yapıyorum.

Yorumu oyla      4      3  
F.Z 11 Nisan 2022 Pazartesi 15:07

Yaptığınız bu yorum İşçi ve Emekçi ağzı ile değil yönetici ağızıyla yazılmıştır bunu tüm cümlelerinizde görüyorum. Siz ne biliyorsunuz insanların ne maaş alacağından haberinin olup olmadığını ? İlk maaşlarını alana kadar kimse maaşını tam bilmeden işe alınıyor ve çalıştırılıp bilgi verilmiyor.. Eşit işe Eşit Ücret hiç bir yerde yok mu ? Gidin bir İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve Ankara’ya bakın teknik personeller arasında ( İşci-Memur-Sözleşmeli ) uçurum yok ! Pankartlarla yapılan eylemde Sendikamız sadece Mühendis Mimar Sehir plancılarını ağıza almamış tüm emekçi kardeşlerimiz için Ücret Eşitsizliklerinin ortadan kaldırılmasını istemiştir ! Sosyal Belediyecilik diyip bunu ilke ediniyoruz diyen bir kurum içerisinde sanıyorum ki ücret eşitsizliklerini normalimize etmeye çalışan etmeye çalışan tayfada var yazıklar olsun !

Yorumu oyla      6      3  
B.T. 8 Nisan 2022 Cuma 16:45

İ.B.B.de çalışan ve Şirket personeli olan Tüm teknik personeller İşe alındıklarında bu durumdan haberdardılar. ayrıca 3 nolu yönetimi ve başkanı olarak bu eylende bulunması şube içindeki diğer çalışanlar arasında da eşitsizliğin önünü açacaktır. Madem şirket üzerinden işe girmiş ve çalışıyorlar o zaman TİS e göre ve İş kanıuna göre çalışmalarınıda bilmeleri gerekir. Şayet istemiyorlar ise Bir şekilde Sözleşmeli yada 657 mEMUR OLMAK İÇİN ÇABA HARCASINLAR. Şube yönetimine gelince kendi üye içerisindeki teraziyi iyi tutması lazım ancak orada olmak o pankartın altında olmak çok yanlış bir tutum. oradaki eylemi kendi Oda.ların önünde düzenleseler o zman iş farklı. Şimdi diğer çalışanlar deseki biz ağır iş yapıyoruz veya çok değerli pahalı araçlar kullanıyoruz diyerek ayrı bir istekleri olsa bunların yanında da bu şekilde pankart açarak gövde gösterisi yapacaklar mı.. eşit eişe eşit ücret Dünyanın neresinde var. sen şirket personelisin iş kanununa

Yorumu oyla      2      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer, dükkanları yıkılan esnafla buluştu... Hukuki destek sözü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama'da yapımı planlanan ...
Kültürpark planları kuruldan geçti!
İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Batur'dan dönüşüm mesajı: Uzlaşı içinde sürecek!
Başkan Batur, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi’nin düzenlediği “Kentsel ...
 
Bütçe 5 ay önce belirlenmişti... ESHOT'a 100 milyonluk ek ödenek talebi!
Kasım ayında 2022 yılı bütçesini belirleyen ESHOT'a, yaşanan fiyat artışları ...
Dirençli kentler oluşturmak için harekete geçtiler!
İklim krizine karşı ortak eyleme geçen dört belediye, güç birliği yapmaya ...
Çiğli'den 'Karayalçın' hamlesi!
Eski SHP Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın'ın ...
 
Başkan Pehlivan'dan üretici kadın pazarına davet
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 11 ayın sultanı Ramazan’ın ...
Çeşme'nin meydan projesinde sona doğru!
Yaklaşan turizm sezonu öncesinde Çeşme Belediyesi tarafından kentin çehresini ...
Büyükşehir'in çevreci tesisi açıldı!
Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışında konuşan CHP Genel ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva