HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2022 Cuma - 11:40

Büyükşehir'in çevreci tesisi açıldı!

Bergama Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Tüm olumsuzluklara rağmen büyük yatırımlara imza attılar. Otobüs filosunun 3'de 1'ini yenilediğini biliyoruz. Yaptığı projeleri gururla yakından takip ediyoruz" diyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e övgülerini iletirken, Soyer ise," İzmir'de atık kavramını tümüyle ortadan kaldırmak amacıyla İzmir İli Entegre Katı Atık Yönetim Planı çerçevesinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın tamamının tüm Türkiye'ye ilham vermesini umuyorum" diye konuştu

Büyükşehir in çevreci tesisi açıldı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent için orta ve uzun vadede sürdürülebilir atık yönetiminin sağlanması ve entegre atık yönetim sisteminin kurulması amacıyla 2019 yılında hazırlanan “İzmir İli Entegre Katı Atık Yönetim Planı” kapsamında Bergama'da kurulan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Düzenlenen açılış törenine ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Bedri Serter, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ERKEK: TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN BÜYÜK YATIRIMLARA İMZA ATTILAR
Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İzmir'deki projeleri yakından takip ettiklerini belirtirken, "Başkanımız önemini vurguladı. Çöp eskiden vahşi depolama alanlarında çok ciddi sorun yaratan bir maddeydi... Ancak artık çok önemli bir hammadde haline dönüştü. Dünyanın ne önemli sorunu ekolojik kriz, bizim artık her şeyi dönüştürmemiz lazım. Bunun için bu projeler çok değerli. Bizler artık doğa ile uyumlu projeler imza atmak zorundayız. Çocuklarımız geleceği için…

Ekosistem hakkı bugün dünyada en önemli haklar arasında yer alıyor. Bunun için çevre yatırımlarını destekleyen tüm belediye başkanlarımıza ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemiz çok önemli yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Her projenin çevre dostu olmasına büyük önem veriyor. Pandemide gördük, İzmir'in yaşadığı afetlerde gördük. İzmir son dönemlerde çok üzücü olaylar yaşadı. Ve İBB başkanımız Tunç Soyer'de toplumsal dayanışmayı öğütleyen bir belediye başkanı oldu. Tüm ilçe belediye başkanlarımız STK'lar ve halk ile olağanüstü dayanışmayı gerçekleştirdiler. Tüm olumsuzluklara rağmen büyük yatırımlara imza attılar. Otobüs filosunun 3'te 1'ini yenilediğini biliyoruz. Yaptığı projeleri gururla yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

SOYER: TÜRKİYE'YE İLHAM VERMESİNİ UMUYORUM
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise projenin önemine vurgu yaparken, "Bugün Harmandalı'ndaki santral ve Ödemiş'teki santralden sonra bu tesisi hizmete açmanın gururunu yaşıyorum. Bu tesisimiz ile katı atık tesisi vizyonumuzun 3'üncü halkasını tamamlamış oluyoruz. İBB olarak koyduğumuz bu vizyon çöpü atık olmaktan çıkardık bir hammaddeye dönüştürüyor ve İzmir'in geleceğini koruyor. Gezegenimiz artık hasta... Son 50 yılda 1,5 derecelik ısınma ile yer altı su kaynaklarımız kuruyor, doğal felaketler ile her gün daha fazla yüzleşiyoruz ve daha zor koşullarda yaşamaya, diğer yandan mücadeleyi kazanamazsak yok oluşa doğru ilerliyoruz...

2050 yılına geldiğimizde dünya nüfusunun yüzde 50'si şehirlerde yaşıyor olacak. Şehirler doğadan kopuk değil doğa ile barışık yaşamalı. Doğa ile uyumla daha temiz kentler yaratmak zorundayız. Bugün kentlerin altyapısına yaptığı her yatırım geleceği de şekilleniyor. Günlük 800 ton kapasiteli bu tesiste toplanan atıklar birçok ilçemizden gelerek hem atıkları yerinde dönüştüreceğiz hem de Harmandalı'nın yükünü azaltacak. Bu tesis ile günde 100 ton gübre üretecek ve 58 bin haneye elektrik sağlayacak. Burada kullandığımız teknolojinin sonunda geri dönüşülebilen malzemeler elde edeceğiz. Yaptığımız akıllı yatırımlar sayesinde çöp artık İzmir için kirlilik olmaktan çıktı ve enerji ile belediyemize gelir haline dönüştü. İzmir'de atık kavramını tümüyle ortadan kaldırmak amacıyla İzmir İli Entegre Katı Atık Yönetim Planı çerçevesinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışımlarımızın tamamının tüm Türkiye'ye ilham vermesini umuyorum. Yol üzerinde doğaya değer veren herkes ile buluşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

“200 MİLYONUN ÜZERİNDE YATIRIM YAPTIK”
Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e kendilerine her zaman destek verdiğini belirterek teşekkür etti. Doğan, bölgeye önemli yatırımların yapıldığını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye'de hepimiz günlük bir kilogram çöp üretiyoruz. Türkiye'de her gün 80 bin ton çöp üretiliyor. Biz toplam çöpün yüzde 20'sini işliyoruz. Halen işlenemeyen çöpler var. Bunların da ekonomiye kazandırılmasında yarar var. Sıfır atık dediğimiz bu projelerle 3.1 milyon ton sera gazı salımını engelliyoruz. Bu da 500 bin ağacın yeniden ekilmesi demek. En az 500 binden fazla aracın trafikten men edilmesi anlamına geliyor. Burada şu ana kadar yapmış olduğumuz yatırım 17 milyon dolar yapıyor. Ama dolar sürekli değişiyor. 117 milyonluk yatırımımız da devam ediyor. 200 milyonun üzerinde bir yatırım yapmış olduk bölgeye. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri bizim çok önemliydi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Davut Doğan, Başkan Soyer'e ve Muharrem Erkek'e plaket verdi. Kurdele merasimini ardından katılımcılar tesisi gezdi.

 
Göztepe 8 maçlık hasreti bitirmek istiyor
 
MSB duyurdu: İzmir'den hava atışları!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Nisan 2022 Cuma 17:19

Bu tesis de zaten kendi kendine oldu.

Yorumu oyla      2      3  
halk 8 Nisan 2022 Cuma 14:35

iş yapmadan iş yapıyormuş gibi görünen tek parti bunu nasıl başarıyorsunuz bu kitle size nasıl inanıyor anlayamıyorum eskişehir hariç başarılı bir tane belediyeniz yok Allah sizin iktidarınızdan bu ülkeyi korusun

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer genç şampiyonu ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dövüş sporlarındaki 4 branşta ...
Soyer'in çağrısı büyüyor: Kapani Ailesi'nden kitap bağışı
“Her mahalleye bir kütüphane” kampanyasına İzmirli akademisyen ve yazar ...
Projeler 12 milyarı aştı... İzmir'de dolu dolu 3 yıl!
“Başka bir hayat mümkün” diyerek çıktığı yolda görevdeki üçüncü yılını ...
 
Belediye çadır kurdu... Bucalılar iftarda buluştu
Buca Belediyesi’nin verdiği iftar yemeği Bucalıları bir araya getirdi. ...
Menemen protokolü şehit yakınları ve gazilerle iftarda buluştu
Menemen protokolü, 11 ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla, ilçedeki şehit ...
Başkan Soyer'den 'demokrasi' vurgusu: Lokomotif sizlersiniz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Kent Konseyleri Birliği ...
 
İZBETON ekiplerinden camilerde köşe bucak temizlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında İzmir’in ...
Mobil hizmet aracı yola çıktı... Kırsala şifa dağıtacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal ilçelerdeki can dostlar için mobil ...
Bornova Şehir Stadı için ortak akıl
Bornova Belediyesi, ilçenin simgelerinden olan Şehir Stadı’nı yenilemek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva