HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2023 Pazar - 10:02

Tayfun Karabulut’tan Başkan Soyer'e sitem: Randevu alamadık

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamalarını değerlendirirken, “Planı Büyükşehir ile birlikte yapacaktık, ancak Başkanımızla görüşemedik. Tunç Bey’i defalarca İnciraltı’na davet ettik gelmedi. Her şeye rağmen Büyükşehir’in plana itiraz edip dava açacağını düşünmüyorum, çünkü planda Tunç Başkanın istediği çok şey var” dedi

Tayfun Karabulut’tan Başkan Soyer e sitem: Randevu alamadık

EGEDESONSÖZ – İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, SONSÖZ TV’de açıklanan ve askıya çıkarılan İnciraltı planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Karabulut, planla ilgili Büyükşehir’in görüşlerinin değerlendirilmediğini öne süren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sitem etti, “Başkanımızla en son, 30 Mart 2021’de görüştük. Sonrasında defalarca randevu talebinde bulunduk, randevu alamadık” dedi.

ALANIN YÜZDE 99’U ŞAHIS MÜLKİYETİDİR
İnciraltı planlarının açıklanmış, askıya çıkarılmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Duygularımızı özetle, İzmir için düğün günü diye tarif edebiliyoruz. İnciraltı tüm İzmir için kanayan bir yaraydı. Yüzde 99’u şahıs mülkiyeti olan bir yerden söz ediyoruz ve sorunu yaşayan hep biz olduk. Bu süreçte yaptığımız çağrılarda İnciraltı kenarından kemiriliyor demiştik. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu duyması ve sürecin çözülmesi talimatları ile AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın çabaları ve bizlerin sabrı ile bugün bu noktaya geldik. Çok çok mutluyuz” dedi.

KENT ORMANI’NIN KARŞISINDAKİ ALAN PLANLANDI
Planla ilgili ayrıntılı bilgiler aktaran Karabulut, şunları söyledi:

“İnciraltı’nda bugün İzmirlilerin kullanamadığı alan planlandı. Kent Ormanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e kazandırdığı bir alandır. Kent Ormanı alanının planlama ile ilgisi yoktur. Biz toprak sahipleri olarak 5'nci nesil hayatta. Doğal olarak parsellerde küçülme oldu. Buranın mal sahibi var ve toprak sahipleri İzmir'in has evladı. İmar parsellerinde büyük parsellerin yapılmaması şartını koymuştuk ve bunun yapılmadığını görmek bizi mutlu etti. Biz ayrıca gökdelen istemediğimizi belirttik. Dedik ki İzmir için yararlı olacak ancak bizi mağdur edilmeyecek bir planlama yapılsın. İzmir genelinde en düşük emsal oranı bize verildi. Maksimum 3 kat sınırı kondu. İzmir’in en düşük emsali İnciraltı’na verildi. Bu planlar koruma amaçlı yapıldı. Konutlar iki katlı olacak. Oteller, turizm tesisleri üç kat olacak. Burada kamusal alanlar var. Bakanlık o kamusal alanları, imar verip pekala satabilirdi. Ancak burada 85 bin kamusal alan, plana dahil edildi ve oralar eğitim alanı olacak. 68 bin metrekare sosyal donatı alanı olacak. Spor alanları için ise 23 dönümlük yer tahsis edildi. Hafta sonu İzmirliler Kent Ormanı’na sığamıyor. Ancak İnciraltı’nda da alanlara giremiyor çünkü  şahıs alanı. Şimdi Kent Ormanı büyüklüğünde yeni bir yeşil alan kazanacak İzmir… Bu projede 35 bin istihdam olacak. Bu planda İzmir'in geleceği var.”

HAK SAHİPLERİ OLARAK KENTSEL TASARIM İSTİYORUZ
İnciraltı toprak sahiplerinin, İnciraltı ve Bahçelerarası’nda kentsel tasarım istediklerini, Ege mimarinin hakim olduğu bir tasarımdan yana olduklarını belirten Tayfun Karabulut, “Bakanlığın bu önerimizi dikkate alacağını umuyorum. Bir hayalimiz de Mimarlar Odası’nın, Şehir Plancıları Odası’nın da yapıcı bir öneride bulunması” dedi. İnciraltı’nda arazilerin kapatılması yönündeki girişimleri de değerlendiren Karabulut, şu açıklamalarda bulundu:

BİZİ ALDATMAK İSTEYENLERE ARTIK PIŞIK DİYORUZ
“Biz hep çağrı yaptık. İzaleyi şuyu davaları ile kafamıza vurulup arazilerimizi almaya çalışıyorlar dedik. O süreçlerde bölgeden yer almak isteyen sermayeler çok hızlı hareket etti. İnciraltı’na önümüzdeki hafta iki büyük yatırımcı gelecek. Bunlar sağlık sektöründe öncü olan firmalar. Bugün Karşıyaka'da özel bir hastanede 1000’e yakın istihdamdan bahsediyoruz. Şimdi o iki yatırımcı  otel ve hastane birleşimini burada da uygulamak istediğini belirttiler. Önümüzdeki günlerde gelip bizzat inceleyecekler. İzmirlilerin bunlara sahip çıkması lazım ancak planlama çıkar çıkmak planlar hemen tartışmalara çekildi. Bu böyle olmamalı. İnciraltı’nda toprağın büyük çoğunluğu İzmirli ailelerin elindedir. Bizi başka yere çekerek, konuyu farklı yere çekmek isteyenler var. Ancak yaşayanlar biziz. Biz diyoruz ki, İzmirli aileler hala burada çoğunlukta. Onlar atalarından kalan topraklarda bu sonuçları görmek istiyorlar. Toprak sahiplerimizin üstündeki ölü toprağı planlarla birlikte atıldı. Toprak sahiplerinden yurt dışında olanlar da var. Herkes artık yakinen süreci takip ediyor. Bizi aldatmak isteyenlere artık toprak sahipleri pışık diyor.”

BÖLGE, İSTİHDAM DEPOSU OLACAK
Planlanan bölgede her yerin beton olacağının zannedilmemesi gerektiğine vurgu yapan Karabulut, “Planları gören hemşerilerimiz, plan üzerinde yeşil alanı az, betonlaşmanın çok olacağını sanmasın. Planlanan alanın sadece 5'de 1'inde inşaat olacak. Bölgede herkes şu hayali kurabilir; Bölgenin artık karanlık olmadığını düşünün.  Bölge ışıl ışıl olacak. Yeni yollar açılacak, trafik rahatlayacak. Bu bölgenin geçim kaynağı AVM'cilikti. Bu bölgenin kaderinde artık istihdam deposu olmak var. Artık bu bölgede hastaneler, okullar, oteller olacak. Konutlardan bahsediliyor ancak konutlar 2 kat olacak. Kimse size çok verdiler demesin. Biz en düşük emsali alsak da mutluyuz. Çünkü en kötü plan, plansızlıktan iyidir. Sağlık ve şifanın merkezi artık İnciraltı olacak” diye konuştu.

TUNÇ BAŞKANIMIZLA BİRLİKTE YAPACAKTIK İNCİRALTI PLANINI
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in planla ilgili “Tablodan anladığımız kadarıyla, oradaki mülk sahipleriyle ilgili çözüm üretilmiş. İnciraltı, sadece oradaki mülk sahiplerini ilgilendiren bir şey değildir. İzmir için de önemlidir. Ortak akıl olmalıydı. En büyük eksiklik budur” sözlerini de değerlendirdi:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, bizlerin Balçova özelinde de rekor oyla seçildi. Biz 30 Mart 2019'da kendisi ile bir araya geldik; seçimden bir gün önce. Son toplantısını bizimle yaptı seçilmeden önce. Biz bize verdiği değeri gördük. Biz, İnciraltı ateşte gömlek, demiştik. Başkan sahneye çıkıp '1 Nisan'da masaya oturmam ile beraber ilk işin İnciraltı olacak. Çözeceğiz ve sizlerin beklentileri ve talepleri ile çözeceğiz' dedi. Biz Tunç Başkan'dan Mart 2021'de görüştükten sonra randevu alamadık, planlama sürecinde. Kendisini defalarca İnciraltı’na davet ettik, randevu istedik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İnciraltı’na bir kere gelmediyse, bu ayıptır. Tunç Bey bizi bürokratıyla görüştürdü, o kadar. Büyükşehir Başkanımız Levent Marina'ya belki 100 defa gelmiştir. Ancak davet edildiği halde bize gelmemişse bu nedir? Bu olmamışken başkanımızın çıkıp oradaki toprak sahiplerinin düşünceleri ile hareket ediliyor, demesi kadar yıkıcı bir şey yoktur. Oysa Tunç Başkan’ın istediği pek çok unsur, bu planda yer alıyor.”

2015 EXPO’SUNDA İNCİRALTI’NI ÖNEREN TUNÇ SOYER BAŞKANIMIZDIR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 2015 EXPO’su sürecinde Genel Sekreter görevini yürüttüğünü, İnciraltı’nı EXPO için öneren kişi olduğunu hatırlatan Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkanımız göreve gelir gelmez planlamayı birlikte yapacaktık ancak hiç görüşme olmadı. Başkanımızın konuşmasında, 2015 EXPO'sunda İnciraltını önerenlerden biri benim. O bölgeyi sağlık turizmi özelinde düşünüyorum, demişti. Çevre Şehircilik Bakanlığı, alanın tamamına konut yapamazsın diyor. Ancak yüzde 30’una konut yapabilirsin, o da kalan kısmını turizm tesisi yapmak şartıyla, diyor. Bir seçim süreci yaşıyoruz belki başkanımızın bu düşünceleri olabilir ancak İnciraltı üzerinden bu düşünceleri yapmaması lazım. 10 ay sonra yerel seçim var. Başkanın verdiği öneri planlar var. 10 bin metrekarelik parseller... Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı gelip bize görüşlerimizi sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi niye sormadı? Neden biz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşemiyoruz? EXPO'da kat oranı 4’tü, şimdi 3’e indi. Şimdi bir öneri sunarsa ona da açığız. Ancak bu konuya bizi katarak hepten karşı çıkması bizi üzmüştür. Kendisi 'toprak sahipleri burada yem edilmemiş ancak şunu şunu da eklemeliler' dese alkışlardık.”

TOPRAK SAHİPLERİ ARASINDA YÜZDE 100 MEMNUNİYET YOK
Toprak sahiplerinin planları nasıl bulduğu ile ilgili soruya Tayfun Karabulut’tan şu yanıt geldi:

“Biz süreçte toprak sahiplerini hep bilgilendirdik. Bazı toprak sahiplerinin niye yüksek kat değil şeklinde çıkışları da oldu. Ancak yüksek katlı binaların, İzmir'e ihanet olacağını bizler de söyledik. İkna ettik. Yüzde 100 memnuniyet tabii ki olmaz ancak toprak sahiplerinde yüzde 90'a yakın planları beğendi, plana sahip çıktı. Günübirlik tesis alanında yerlerimiz var. Yüzde 0,2 emsal var buralarda. Haliyle toprak sahibi de cezalandırıldığını düşünüyor. Bu tip memnuniyetsizlikler var. Geçmişte konutta kalan yer, şimdi turizm alanında kalmış olabiliyor, bu da memnuniyetsizlik yaratıyor. Ancak totalde planlar iyi oldu deniliyor. Sayın Spor Bakanımız Kasapoğlu İzmir'e bereketiyle geldi. 50 yıllık sorunu onun icracı durumu ile sonuçlandırması, inanıyorum ki İzmir'de bereketin gelecekte daha fazla yeşereceğine inanıyorum.”

MESLEK ODALARININ YAKLAŞIMINA TEPKİ GÖSTERDİ
İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, meslek odalarının planlara ve İnciraltı ile ilgili paylaşımlara sert tepki gösterdi:

“Meslek odalarının açacağı davalar olacaktır. Hayalim, İnciraltı’nı birlikte planlamaktı. Ben TMMOB Başkanına 2015 yılında söyledim, gelin birlikte oturalım, planı yapalım, diye ama kabul etmediler. Bugün Ziraat Mühendisleri Odası başkanı bir açıklama yapmış. Bu plan, İnciraltı’nın yağmalanması anlamına geliyor, diye. Nasıl böyle bir açıklama yaparsın sen hocam. Kimin malı kime yağmalarınıyor? Bugüne kadar yağma dedik, bölgenin tarım vasfı gitti dedik, siz çıkıp eski oda başkanı ile açıklama yaptınız. Sorunu söylediniz ancak çözüm üretiniz mi? Ne yüzle yağma diyorsunuz? Ne yapmak isteniyor? 1 Mayıs'ta Şehir Plancıları Odası, İnciraltı bizim diyor. Ziraat Mühendisleri Odası yağma yapılıyor diyor. Yağma yapan da mal sahibi! Amacınız ne? Ne amaçlanıyorsa çıkıp söylensin. Benim malım ile ilgili bir şey demek TMMOB'a mı düştü? Orayı yeşil alan olarak koruyan biziz. Bugün gelinen noktada, oda başkanının yaptığı beceriksizliği bizim üstümüzden hesap veremezler. Biz odalara gittiğimizde hep önümüzü ilikledik bilime duyduğumuz saygıdan. Ancak bizden ne istiyorsunuz? Toprak Koruma Kurulu’nun, İnciraltı’nda tarım yapılamaz raporunun üzerinden iki yıl geçmiş. Bu plan geçersizdir diyorlar. Burada üst kurulun tarihi önemlidir. Üst kurulun kararı 2022’dedir. Bunlarla aynı cümleleri sermaye sahipleri de kullanıyor. Sermaye ile meslek odaları aynı duruma nasıl geldi buraya? Ne isteniliyor bizden? 1 Mayıs'ta İnciraltı bizim denildiğinde ne demek istiyorlar? Ben randevu istediğimde de vermiyorlar.”

MESLEK ODALARINDAN İTİRAZ BEKLİYORUZ, DOSTLARIMIZDAN DEĞİL
Şu ana kadar plana itiraz edilmediğini, bunun itiraz olmayacağı anlamına gelmediğini belirten Tayfun Karabulut, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dava açacağını düşünmüyorum” dedi ve ekledi:

“Biz meslek odalarından itiraz bekliyoruz ancak dostlarımızdan beklemiyoruz. Bize şu bu dava açacak diyor ancak biz hayır diyoruz. İzmir'in tarihinde hep mertlik ve dürüstlük vardır. İnşallah İzmir bu fırsata sahip çıkacaktır ve kente kazandıracaktır. Planlama yapılınca 18 milyar TL'lik ticaret hacmi yaratacak alanda 35 bin gencimize istihdam sağlayacak alanın olmasını kim istemez? Neden mani olur? Bunu ne aklım ne vicdanım almıyor.”

 
Erdoğan'dan sandık mesajı
 
Verilemeyen kilolardan kurtulmak mümkün!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selami 22 Mayıs 2023 Pazartesi 20:48

Bu itiraz edenler bilmiyor yer mezbelelik izmir berbat bide enteresan tarafı itirazci taraf ızmirli değil 4 kuşak ızmirli nin tapulu vergisini ödeyen vatandaş a itirazci oluyor acilen plan ve imar belediye lerden alınması şart sahipleri dışında itiraz kabul edilmemesi gerekir

Yorumu oyla      4      3  
Hakkaniyet lutfen 21 Mayıs 2023 Pazar 23:29

Çok kısa ve net ..!!!! Yetkili merciler uygun görmüşler ise ,ortada bir mağduriyet var ise,vede seneler sonra çözülmüş ise ;Hak sahibi olanlar sevinir ,nefes alamayan ,alacagi yerde hayatına devam eder ..ATAMIZIN TAPULU TOPRAKLARI ...çilesini çeken bizler isek , mutlu olmayı hak edenlerde bizler olacağız!!!! Saygilarimla.

Yorumu oyla      6      4  
Balçovalı Salih 21 Mayıs 2023 Pazar 21:47

TC Misafir takma isimle yorumcu arkadaş yıllardır İnciraltı hakkında o kadar yanlış hatalı yorumlar yazıyorsun ki hangi birini düzeltsek yetmez. O bölgeyi gezmişsin ama boş gezmişsin anlaşılan hep deriz ya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım diye . Gel dinle sonra yorum yap ama ilk başta buradaki insanları kötülemedenken ne yaşandığını bir de buranın ağzıyla da dinle yine sonra ne yorum yapacaksan yap hep biz bilmiyor muyuz kimin ne yaptığını. Ama bugüne kadar ne yapıldıysa hep bizim üzerimize basılarak oldu şimdi senin de basmana müsaade etmeyiz. Bunu böyle bil sen de

Yorumu oyla      5      5  
Uğur 21 Mayıs 2023 Pazar 18:38

Bizim tarlamız nasıl sizin nefes alabileceğiniz yer oluyor anlayamadım, ben de sizin evinize kafa dinlemeye gelicem o zaman haberiniz olsun... Birde hala burayı tarım alani zannedip yazanlar var tarım yapılsa biz yaparız zaten, ha çıkan ottan bahsediyorsaniz geçenlerde kemeraltı''nda soğan ektiler çıktı ordada tarım yapalım o zaman bilimden uzak boş yorumlar yapmayın az araştırın. Gerçek tarım alanlarına 8 kat ve yüksek yoğunluklu imar veriliyor onları görmüyorsunuz, Torbalı Menemen Kemalpaşa Urla vs bakın isterseniz bir ara... Yazık çok yazık bilgimiz yok ama fikrimiz var.

Yorumu oyla      7      4  
TC misafir 21 Mayıs 2023 Pazar 18:28

Balçovalı Salih, ben o bölgeyi adım adım gezdim biliyorum rant masallarınızı başkalarına anlatın. Hadi Allah bana akıl fikir versin de size de vicdan versin kendi çıkarınız için kenti öldüreceksiniz. Bir araziye sahip olmanız o arazide istediğiniz tasarrufta bulunabileceğinz anlamına gelmez. Orada bulunan düğün salonları, o yüksek katlı otel ( O otelin hikayesini dönemin imar müdürü anlatsın varsa cesareti ne dolaplar döndüğünü bilen bilir ama burada yazsam yayınlanmaz), yeni açılan ruhsata aykırı nargileci (bu basın yoluyla yapılan bir ihbardır Balçova Belediyesi uyuma!) bunların hepsi yanlışsa sizin beklentiniz de o kadar yanlıştır. Bölgede tarım yapılamıyor diye bir bahane bulmuşsunuz ama aslında gerçek olan şu ki bölgede tarım yapılabiliyor ancak tarım yapılmak istenmiyor inşaat sektöründen gelecek para daha kolay, daha fazla ve daha tatlı ne dersin Balçovalı $alih

Yorumu oyla      4      7  
mavisel 21 Mayıs 2023 Pazar 16:45

Belediyecilik bu mu ,hangi vicdana sığar..Söz ver ,sonra karşı çık.Biz topraklarımızı zaten veriyoruz.0,60 emsali i çık görüyorlar.Tunç Soyerin bizim yanımızda olması gerekirken,karşı çıkıyor.İyi ki Akp var

Yorumu oyla      5      5  
ülker 21 Mayıs 2023 Pazar 16:41

Bizim tapulu malımız hakkında konuşma yetkisi nasıl oluyorda size düşüyor,anlamıyorum.Buralara herkesin yaptığı gibi kaçak yapıları koyup,çitle çevirip kapatsak,nargile,düğün solonu koysak daha mı iyi..İnciraltı halkının neler çektiği kimin umurunda..Sadece yorum yapılıyor.Kendi yerleri olsa hiç düşünmeden göktelen yaparlar.yazıktır !!!

Yorumu oyla      6      3  
Çiğdem Nalcı 21 Mayıs 2023 Pazar 16:04

İnciraltı’nda sağı solu gökdelen dolmuşken üç katlı konutta iki katlı planı emsali 0.80 olan planı beğenen toprak sahibi mi için nasıl niyet okumasından bahsediyorsunuz “alen doğu gencer” takma isimli ile yorum yapan kişi. Benim dedemden kalan bugün 72 yaşında olan ben çiğdem mi katliam yapıyoruz. Sizi konuşturan Sermayenin oyunlarına karnımız tok. Tayfun Başkanın dediği gibi “ Pışşşık “ . Başka kapıya bedevaya artık inciraltında arazi yok

Yorumu oyla      5      5  
Alen doğu gencer 21 Mayıs 2023 Pazar 15:12

tunç soyer gayet gerekeni yapıyor. % kaç emsal istediniz Tunç soyerden onu niye söylemiyorsunuz? AKP planında %45 konut alanı olarak gösteriyor. dalga mı geçiyorsunuz insanlar ile? tarım yapılamıyor diye siz katliam istiyorsunuz yalan mı? siz zengin olacaksınız diye koca şehir neden nefes alınabilir yerlerinden olsun ? Aferin tunç başkana . bazen kedi olalı fare tutuyor. ayrıca siz 100 kişisiniz izmir 5 milyon ! Yerel seçimde tunç olmaz abdülbatur olur. oda imar vermez size. hiç bir belediye başkanı istediğiniz emsali vermeyecektir. siz emsal değil rant istiyorsunuz.

Yorumu oyla      8      7  
Balçovalı Salih 21 Mayıs 2023 Pazar 14:24

Tc misafir isimli arkadaş. Allah akıl fikir versin ne diyim . Bir konuyu savunurken bile suçluyosun unutma bu topraklar İzmirli toprak sahiplerinin sayesinde bugünlere geldi senin gibi klavye delikanlıları lan katkısıyla değil. Gel bir gün sana anlatsın buradaki toprak sahipleri neler çekildiğini

Yorumu oyla      7      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
137 Afgan göçmen ülkelerine gönderildi
Kocaeli ve İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlükleri'ne bağlı ekipler tarafından ...
Tarihi köşke koruma kalkanı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, DEÜ Eğitim Fakültesi içerisinde yer alan Levantanlerden ...
TÜİK’ten çarpıcı rapor… 932 bin yoksul İzmirli!
TÜİK’in yayımladığı rakamlara göre her 5 kişiden birinin yoksulluk sınırının ...
 
13'lük dehşet... Tartıştığı çocuğu bıçakla öldürdü!
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Emir Akyol, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir milletin kaderini taşıdı!
Mehmet KARABEL yazdı... Bir milletin kaderini taşıdı!
2 yaşındaki bebeğe cinsel istismar!
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, birlikte olduğu M.Ö. isimli kadının 2 ...
 
Koca dehşeti: Eşini bıçaklayarak öldürdü!
Antalya'da uzaklaştırma kararı olan 32 yaşındaki Metin Sümer, tartıştığı ...
Boşanma aşamasındaki eşini kaçırmaya çalıştı
Piyade Uzman Çavuş Ayhan Y., boşanma aşamasında olduğu eşi Ezgi Y.'yi ...
Yurt dışındaki sandıklarda ilk gün raporu!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurtdışında şimdiye kadar kullanılan oy sayısını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva