HABERLER>SOSYAL MEDYA
8 Kasım 2012 Perşembe - 09:44

Taş ocağıydı, kent ormanı oluyor

Moloz dökümüne kapanan Gaziemir Evka-7 mevkiindeki 24 dönümlük taş ocağını dolduran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de üzerinde yepyeni bir kent ormanı kuruyor. Alana ilk ağaç, 11 Kasım Pazar günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı törenle dikilecek.

Taş ocağıydı, kent ormanı oluyor

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, moloz ve inşaat atıklarının çevreye zarar vermeden depolandığı Gaziemir Evka-7 moloz döküm sahasında kent ormanı oluşturacak. İZBETON tarafından 2010 yılından bu yana işletilen ve geçtiğimiz yıl kapasitesini doldurarak moloz dökümüne kapanan 24 dönümlük taş ocağının üzerine 1550 fıstıkçamı ve servi ağacı dikilecek. Ağaçlandırma çalışmaları,  Pazar günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılacağı bir törenle başlayacak.

Kentin moloz döküm alanı ihtiyacını karşılamak için geçmişte taş ve kireç ocağı olarak işletilen ve bozulan arazi yapılarını inşaat artığı ve toprak dolumu ile yeniden eski haline getirdiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Şimdi de moloz dökümüne kapanan Gaziemir Evka-7’deki sahamızı ağaçlandırarak kent ormanı olarak İzmir’e kazandıracağız. Bir yandan kentin molozlarının bertarafını sağlarken bir yandan da tahrip olan ormanlık alanları tekrar orman niteliğine kavuşturacağız. Hem çevreye hem de kentin dokusuna katkı koyacağız” diye konuştu.

 

18 Şubat 2010 tarihinde faaliyetine başlayan ve 14 Şubat 2011 tarihinde dolum işi sonlandırılan Gaziemir Evka-7’deki sahaya 24 bin metreküp bitkisel nitelikli toprak serilerek ağaçlandırmaya hazır hale getirildi. Alan ağaçlandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne iade edilecek. 

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s44662.jpg
 
3 SAHADA MOLOZ DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in genişleyen sınırlarına ve artan nüfusuna paralel olarak 2009 yılında Buca Kırıklar Köyü’nde 455 bin metreküp, Bornova Gökdere Köyü’nde 2 milyon 481 bin metreküp, Yelki mevkiinde 1 milyon 156 bin metreküp ve 2010 yılında Gaziemir Evka – 7’de 575 bin 868 metreküp kapasiteli 4 sahayı “Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Depolama Tesisi” olarak kente kazandırmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON şirketi tarafından işletilen yasal moloz döküm alanlarında moloz ve inşaat atıkları depolanarak çevreye zarar vermeden ve kirlilik oluşturmadan bertaraf ediliyor. Amaç, çevreye verdiği zararın yanında yarattığı görüntü kirliliği nedeniyle ciddi sıkıntılar yaratan hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarının, yasal tesislere yönlendirilerek kaçak dökümlerin önüne geçmek, hem de tahrip olan ormanlık alanları yeniden orman niteliğine kavuşturmak. 2012 yılında geçerli olan bertaraf ücret tarifesi ise küçük araçlar ve kamyonetler için 10, tek dingilli kamyonlar 15, çift dingilli kamyonlar 30, üç dingilli kamyonlar 35 ve dört dingilli büyük TIR’lar için araç başına 50 TL.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günlük tweet sayısı 500 milyona ulaştı
Twitter, günlük atılan tweet sayısının 500 milyona ulaştığını açıkladı. ...
29 Ekim tartışmalarına Bahçeli’den özenti yorumu
Ankara valililiği’nin 29 Ekim yürüyüşünü yasaklamasının ardından başlayan ...
Hakan Şükür’ün nerede olduğu belli oldu
AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, mazeretsiz yurt dışına çıktığına ...
 
Anneannesini 111 yerinden bıçakladı!
ABD’de komşuların ihbarı üzerine bir eve baskın düzenleyen polis 84 yaşındaki ...
Malatya'da BDP binasına silahlı saldırı
Malatya'da BDP il binasının camı, gece tabanca ile açılan ateşle kırıldı. ...
Twitter’ın gözü yaşlı: Büyük ozan güzel uyu
Büyük usta Neşet Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından ünlü isimler ...
 
Çiğli'de özel bir gün: ADD'den AK Parti'ye ziyaret
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte ısınan siyasi arenada Çiğli Atatürk ...
Şanlıurfa sınırı düştü: Okullar tatil
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ne bir kaç yüz metre mesafedeki Tellebyad ...
iPhone'ların iMessage servisi çöktü!
Apple'ın iOS 5 işletim sistemi ile birlikte iPhone ve iPad'lere getirdiği ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva