HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Aralık 2020 Salı - 10:58

Tarihi imza! Tramvay Çiğli'ye uzanıyor...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet verecek 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı'nın yapımı için ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladı. İzmir’i demir ağlarla örmeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Soyer, “2023’te hizmete girmesini planladığımız Çiğli Tramvayı İzmir’in refahını artırma hedefimizde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Çiğli ve tüm İzmir’e hayırlı olsun" dedi.

Tarihi imza! Tramvay Çiğli ye uzanıyor...

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir ve Çiğli ulaşımı için önemli bir yere sahip olan Çiğli Tramvay projesinde, ihale sürecinde sona ulaşıldı. 17 firmanın yeterlilik onayı aldığı ve 6 firmanın teklif verdiği ihale sürecinde 414 milyon 182 bin TL teklif ile en uygun teklifi veren Nurol İnşaat, ihaleyi kazanan isim oldu.

İhalenin sonuçlanmasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediyesi Meclis üyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının ve Nurol İnşaat Genel Müdürü Nurettin Akdeniz'in de katılımı ile imza töreni düzenlendi.

Düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Nurol İnşaat Genel Müdürü Nurettin Akdeniz, projenin tüm İzmir ve Çiğli'ye hayırlı olmasını dilediklerini söyledi.

SOYER: "YATIRIMLARIMIZDAN HİÇBİRİNDE VAZGEÇMEDİK"
İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, bu tür projelerin İzmir'in refahını arttırmak için önemli olduğunu söyledi. Soyer, "Bugün heyecanlı bir gün. Gerçekten İzmir için çok büyük bir heyecan taşıyoruz.  Bugün İzmir ve Çiğli halkına söz verdiğimiz gibi Çiğli tramvay sözleşmesini imzalamanın gururunu taşıyoruz. Ön yeterlilik alan 17 firmadan 6'sı teklif vermiş ve ekonomik anlamda en iyi teklifi veren Nurol İnş. Tic. A.Ş. teklifi kazanmıştı. 414 milyon 182 bin TL bedel üzerinden sözleşmesi gerçekleşen Çiğli Tramvayı işinde yer tespitinden sonra başlıyor. 2 yıl içinde tamamlanmasını öngördüğümüz proje Karşıya tramvayının devamı niteliğinde olup 15 istasyondan oluşuyor. Karşıyaka çevre istasyonundan başlayacak bu hat, bağlantı yolu ile birlikte Çiğli İstasyonaltı Mahallesine bağlanacak. Yaklaşık 500 metre inşa edilecek bağlantı köprüsü çevre yolu üzerinden geçecek. Hat güzergahında yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Ayrıca Karşıyaka Tramvayı yapımı sırasında mülkiyet problemleri nedeniyle yapılamayan yaklaşık 1 km uzunluğundaki Ataşehir Mavişehir İZBAN hattı da yapılmış olacak.  İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşımda en büyük yarar en az maliyet ilkesi çerçevesinde bir vizyon ile hareket ediyor.

Pandemiye rağmen yatırımlardan vazgeçmediklerini söyleyen Soyer, "Başka Bir Ulaşım Mümkün' diyor ve kentimizde büyüyen ulaşım sorunlarını çözmek için kapsamlı bir planlama, çağdaş ve yenilikçi ulaşım alternatiflerini hayata geçiriyoruz. Vatandaş için hesaplı ve konforlu, belediyemiz için işletme maliyeti verimli, doğa için sürdürülebilir bir ulaşım sistemi tasarlıyoruz. Belediyemizin gelirlerinin önemli oranda azaldığı pandemi döneminde bile ne kadar zorlanırsak zorlanalım, ne kadar sıkıntı yaşarsak yaşayalım, bu yatırımlarımızın hiçbirinden vazgeçmedik,  taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kendi kaynaklarımızla ve yarattığımız uluslararası yeni kaynaklar ile İzmirlilerin ihtiyacı ve gündeminde olan projelerimizi, hayata geçirmeye kararlılıkla devam ediyoruz. İzmir’in her yerine çevre dostu, nitelikli, güvenilir, engelsiz ve konforlu bir toplu ulaşımı sağlayarak refahı artırmayı hedefliyoruz. Bugün yapım sözleşmesini imzaladığımız ve 2023’te hizmete girmesini planladığımız Çiğli Tramvayı’nın da İzmir’in refahını artırma hedefimizde önemli bir kilometre taşı olacağını düşünüyor ve Çiğli ve tüm İzmir’e hayırlı olmasını temenni ediyorum."

AKDENİZ: HEDEF İKİ YILDAN ÖNCE BİTİRMEK
İmza töreninde konuşan Nurol İnşaat Genel Müdürü Nurettin Akdeniz, şimdiye kadar yaptıkları hiçbir projeyi yarım bırakmadıklarının altını çizdi. Akdeniz, " İşin süresi 2 yıl. Biz daha erken süreçte bu süreci tamamlamayı hedefliyoruz. Nurol İnş. Tic. A.Ş.kimdir derseniz, bugüne kadar İzmir ve çevresinde pek iş yapma fırsatı bulamamış bir firmadır. Biz yarım asırı aşkın bir sürede 3 kıtada 18 ülkede birçok bölgede 30 milyar dolarlık iş bitirdik. Övünerek söyleyebilirim ki hiçbir işimizi ne Türkiye ne yurtdışında yarım bırakmadık. Şimdiden İzmir halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 
Akşener'den hükümete bütçe eleştirisi
 
Yer: İzmir... 'Yol benim' dedi, bariyeri dikti!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yanlış işler 23 Aralık 2020 Çarşamba 22:33

İskele-Alaybey arasının tek hat olmasının faydası nedir? Ne işe yarıyor? Zaten hattın burada kalması en baştan yanlış planlama.

Yorumu oyla      2      3  
Yanlış işler 23 Aralık 2020 Çarşamba 10:30

Yanlış bilgi mi? İskele-Alaybey, Ataşehir-İZBAN Mavişehir arası tek hat olacak.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 22 Aralık 2020 Salı 19:51

15.06 Karşıyaka iskele ile Alaybey arasının tek hat olmasının ne zararı var. Maksat muhalefet olsun değil mi ?

Yorumu oyla      2      4  
Lombak 22 Aralık 2020 Salı 19:10

Olası bir tsunamide tramvay ve hattı ne olacak? Bu konuda bir çalışma var mı? Yoksa şnorkele talim miyiz? Hovercraft alsanız belediye araç parkına belki lazım olur.

Yorumu oyla      2      3  
Neden 22 Aralık 2020 Salı 18:29

Mahşerin 5 atlısından birine neden ihale verildi sorusunun cevabını elbette bilenler vardır! İktidarın gözbebeği yükleniciyle sorun çıkmayacağı, çıkanların kolayca çözümleneceği öngörülmüş olabilir! Bence de makul ve mantıklı! Ama içimin sızladığını da söylemeden geçemeyeceğim.

Yorumu oyla      2      3  
Melis 22 Aralık 2020 Salı 17:14

"Yanlış işler" rumuzlu yorumcu yanlış bilgi verme.

Yorumu oyla      2      4  
Yanlış işler 22 Aralık 2020 Salı 15:06

Karşıyaka tramvay hattı her iki uçtan da tek hatlı olacak. Mükemmel(!) planlama.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın parkları 2021'e hazırlanıyor
Bornova Belediyesi  ‘Daha Yeşil Bornova’ yaratma hedefiyle imza attığı ...
Konak’ta ibadethanelere dezenfekte
Alınan tüm önlemlere rağmen vaka sayısının arttığı koronavirüs salgınında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aydın’da kimse yatağa aç girmez! Teminatı benim…
Mehmet KARABEL yazdı... Aydın’da kimse yatağa aç girmez! Teminatı benim…
 
Karşıyaka'da imar planları için yeni uygulama
Karşıyaka Belediyesi, belediyede askıya çıkan Cumhuriyet Mahallesinin ...
Büyükşehir'den hayvan üreticilerine yem desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yem ihtiyacını karşılamakta zorlanan küçükbaş ...
Soyer'den Buca Cezaevi önerisi: Kararı İzmirliler versin!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Sivil Toplum Kuruluşları ile belli ...
 
İzmir’in altyapısına 'Fransız' desteği... 50 milyon Euro'luk imza
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü kentte devam eden altyapı ...
Bornova'daki tarihi evler restorasyon yolunda
Bornova Belediyesi’nin hazırladığı projelerle ilçe sınırları içinde bulunan ...
Kınık’ta yeni TOKİ hamlesi!
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, 276 konutluk ilk etabı tamamlanıp ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva