HABERLER>EKONOMİ
11 Haziran 2022 Cumartesi - 13:31

Talih kuşu sizlere ömür!

Eskiden son iki, üç, dört, beş rakam gibi çeşitli ikramiye kategorileri olan, çeyrek, yarım, tam bilet şeklinde satılan Milli Piyango, artık tarih oldu. En küçük amorti, 10 tane 1 milyon lira ve bir şanslıya da en büyük ikramiye dışında başka ikramiye yok. Piyasaya sadece tam bilet sürülürken, eski cazibesini yitirmesinden dolayı ne bayiler bilet satmak, ne de vatandaş şansını denemek istiyor.

Talih kuşu sizlere ömür!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Bir zamanlar Türk insanının vazgeçilmez bir tutkusu olan Milli Piyango bileti, artık eski günlerini mumla arıyor. Her ayın 9, 19 ve 29’unda çekilen, özellikle yılbaşı çekilişlerinde toplumun her kesiminde büyük heyecan yaratan Milli Piyango, yerini Kazı Kazan’a bıraktı. Son zamanlarda vatandaşın başına konmayan, kimseyi sevindirmeyen Talih Kuşu, güven kaybına uğradıktan sonra artık insanlara umut olmaktan çıktı. Uzunca bir süredir ne Milli Piyango bileti satan bayi var, ne de şansını denemek isteyen…

İKRAMİYE SAYISI, ÜÇ KATEGORİYE İNDİRİLDİ
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, Milli Piyango biletinin gezici bayilerin çok azında olduğunu, çoğunlukla makinelerden oynandığını, vatandaşın bilet alarak şansını deneme alışkanlığını yitirdiğini söyledi. Milli Piyango’da çeyrek, yarım biletin artık kalktığını, tam biletin 30 liradan satıldığını belirten Başkan Çakmak, ikramiye sayısının da azaltıldığına dikkat çekti. Amorti dışında son rakamına göre iki amorti, 10 adet 1 milyon lira ve bir adet de 4 milyon liralık en büyük ikramiye vermeye başlayan Milli Piyango’nun ayrıca teselli ikramiyesi dağıttığına vurgu yapan Başkan Çakmak, şu değerlendirmelerde bulundu:

10, 20, 30 LİRALIK KAZI KAZAN’LAR YOK SATIYOR
“Milli Piyango gibi bir değerimiz, heyecanımız vardı, yok ettiler. Son iki rakam, üç, dört rakam gibi çeşitli ikramiye kategorilerini kaldırdılar. Getirdikleri ikramiye kategorilerinin hiçbir cazibesi yok. Eskiden insanlar, son iki, son üç rakamdan ikramiye kazandıklarında bile mutlu oluyorlardı. O mutluluğu ellerinden aldılar. Milli Piyango’nun eski havası kalmadı. Talih Kuşu artık uçamıyor, uçamadığı için de kimsenin başına konmuyor. Fakat Kazı Kazan satışlarında inanılmaz bir patlama oldu. Öyle ki bir bayi, Kazı Kazan satışlarından günde 1000 lira kazanabiliyor. 10, 20, 30 liralık Kazı Kazan biletleri yok satıyor. İnsanlarımız artık bayilere Milli Piyango bileti almak için değil, Kazı Kazan ile şansını denemek için gidiyor. Gezici bayilerimizin çok büyük bir kesimi Kazı Kazan’cı oldu.”

Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri olarak, Milli Piyango’nun özelleştirmesine şiddetle karşı çıktıklarını hatırlatan Başkan Paşa Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

MİLLİ PİYANGO KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK LAZIM
“Sayısal oyunların oynandığı makinelerden Milli Piyango bileti almak mümkün ancak kimse makineden bilet almak istemiyor. Milli Piyango ikramiyelerinin vatandaşa değil de belli insanlara çıktığı şeklinde kötü bir algı oluştu. Biz bu kurumun özelleştirmesine karşı çıktığımızda kimse bizi dinlemedi. Sahte biletlerin piyasada çoğalacağı uyarısını yaptık, kamu kurumları ve emniyet bize kulak asmadı. Son yılbaşında binlerce sahte bilet çıktı. Bayiler denetlenemiyor. Artık bayi olmadan da satış yapılabiliyor. Bu ortamda Kazı Kazan’larda bile sorunlar yaşanıyor. İkramiye çıkıyor, ama insanlar ikramiyelerini alamıyor. Ben 22 yaşından beri piyangocuyum. Benim mesleğim bu. Milli Piyango bileti kültürünü yaşatmaktan yanayım.”

BU ŞARTLARDA MİLLİ PİYANGO BİLETİ SATMAK ÇOK ZOR
İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanvekili İsmail Kanık ise Milli Piyango biletleriyle ilgili sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:

“50 tane Milli Piyango bileti aldım, alan yok. 21 Haziran’da çekiliş yapılacak. O güne kadar bu biletlerin hepsini satabilir miyim, bilemiyorum. Artık çekilişler ayda bir kez yapılıyor. Çeyrek, yarım biletler tedavülden kaldırıldı. İkramiye yelpazesi küçültüldü. Üstelik tam bilet 30 lira. Özetle, bu şartlarda bilet satmakta zorlanıyoruz. Bayiler de para kazanabilmek için mecburen Milli Piyango bileti değil, Kazı Kazan satmayı tercih ediyor.”

 
Pınar Karşıyaka, Ufuk Sarıca ile 3 yıl daha...
 
Motokuryeden minibüs bekleyen kadına taciz!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karaoğlan 13 Haziran 2022 Pazartesi 08:55

Biteli çok olmuştu, selası yeni okunmuş sadece.

Yorumu oyla      2      3  
11 Haziran 2022 Cumartesi 13:55

Özelleştiği gün bitmişti. Hazır gelen parayı resmen bitirdiler.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GES'in vatandaşa ne kadar kazandıracağı belli oldu!
Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan ...
Uzman isim yanıtladı... Gram altın 1000 TL'nin altına düşer mi?
Gram altında görülen sert hareketler yatırımcıların dikkatini çekmeye ...
Bakanlık açıkladı: GES'te detaylar belli oldu
Hazine ve Maliye Bakanlığı, GES koşullarını açıkladı. Buna göre 15-22 ...
 
İhracat ve ithalat birim değer endeksleri yükseldi
İhracat birim değer endeksi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde ...
'Mali disiplinden taviz verilmeyecek'
Hazine ve Maliye Bakanlığı önlemler paketinin ardından yaptığı yeni açıklamada ...
6 maddede yeni ekonomik adımlar
Yeni ekonomik adımları dün akşam Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, SPK ...
 
Kredi kartlarının asgari tutarı değişti
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerine ...
Yeni ekonomik adımlar açıklandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomi ve piyasalara yönelik yeni adımlar ...
Bakanlık: Yeni adımlar bu akşam açıklanacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Ekonomiyle ilgili atılacak yeni adımlar bu ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva