HABERLER>GÜNCEL
11 Kasım 2020 Çarşamba - 15:44

Taciz iddiasından kaçak hastane çıktı!

İstanbul Esenyurt'ta muayeneye gittiği yabancı uyruklu doktorun kendisini taciz ettiğini iddia eden kadının şikâyetinden kaçak hastane çıktı. Şikâyet üzerine harekete geçen Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, 'Hayır Derneğ' olarak kiralanan bir binanın bodrum katındaki sığınakta 'kaçak hastane' ile karşılaştı. Çeşitli üniteler oluşturulan sığınaktaki eşyalara el konuldu, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. El konulan malzemeler arasında koronavirüs tespitinde kullanılan PCR test kitleri de bulunduğu öğrenildi.

Taciz iddiasından kaçak hastane çıktı!

Olay, Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan 3 katlı apartmanın 'Hayır Derneği' olarak kiralanan ve bu doğrultuda faaliyet gösterdiği öne sürülen sığınakta meydana geldi. İddiaya göre, 27 yaşındaki Mısır asıllı Türk vatandaşı kadın H.A., böbreğinde ağrılar çektiğini belirterek, buraya muayene olmaya geldi. Kendini doktor olarak tanıtan Iraklı uyruklu M.B., kadın asistanından dışarı çıkmasını istedi ve daha sonra muayene edeceğini söylediği kadından soyunmasını istedi. Sarılıp elle tacizde bulunan, "Seni öpebilir miyim?" dediği öne sürülen doktoru iterek dışarı çıkan kadın, bağırarak tepki gösterdi. Kadın, daha sonra 155'i arayarak kendisine tacizde bulunulduğunu anlatıp, doktor hakkında şikâyetçi olmak istediğini söyledi.

SIĞINAĞI KORSAN HASTANEYE ÇEVİRMİŞLER
Şikâyet üzerine harekete geçen Esenyurt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, burada çalışanların terk edip kaçtığı sözde 'Hayır Derneği' olarak kullanılan sığınağın içerisinde eczane, diş hastalıkları kliniği, kadın doğum, çocuk hastalıkları, hacamat, estetik ve laboratuvar olarak kullanılan bölümleri bulunan korsan hastane ve çok miktarda cihaz tespit etti. Yapılan incelemede sığınağın girişinde kayıt yapmayan sadece izleme amaçlı yerleştirilen güvenlik kameraları bulunduğu, buraya giren çıkanların bu yolla kontrol edildiği, polisler ya da diğer yetkililerin gelişini takip edip, kaçmak için sığınağa pencere görünümlü gizli bir çıkış yaptıkları belirlendi.

 

KAMERADA POLİSLERİ GÖRÜNCE GİZLİ KAPIDAN KAÇMIŞLAR
Polis içeride yaptığı araştırmanın ardından, aralarında Irak uyruklu belirtilen doktorun da bulunduğu çalışanların kimlik ve adres bilgilerini tespit edip harekete geçti. Esenyurt Emniyet Asayiş Büro ekipleri eş zamanlı baskın yaparak 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Taciz şikâyetinde bulunarak kaçak hastanenin ortaya çıkmasını sağlayan H.A. ve 3 şüpheli Esenyurt Polis Merkezi'ne götürüldü. Tacizde bulunduğu iddia edilen ve doktor olduğu öne sürülen kişi aranıyor.

MÜHÜRLENEN SIĞINAKTA PCR TEST KİTLERİ DE BULUNDU
Polisin haber vermesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri de adreste incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından el konulan cihazlar kamyonlarla yediemin deposuna götürülürken, kaçak hastane olarak kullanılan sığınak mühürlendi. El konulan malzemeler arasında koronavirüs tespitinde kullanılan PCR test kitleri de bulunduğu öğrenildi. Şikayetçi kadın Türkçeyi iyi konuşamayınca ifadesi çağrılan tercüman yardımıyla alındı. Şüphelilerin işlemleri sürüyor.

İKİ KAÇAK YER DAHA TESPİT EDİLDİ
Soruşturmayı derinleştiren Esenyurt Asayiş Büro ekipleri, Fatih Mahallesi'nde kaçak diş polikliniği ve Bağlarçeşme Mahallesi'nde kaçak göz muayenesine baskın düzenledi. Yapılan baskınlarda yabancı uyruklu 1'i kadın 2 kişi daha gözaltına alındı. Böylece 2'si Suriyeli, 3'ü Iraklı olmak üzere gözaltına alınanların sayısı 5'e çıktı. Şüphelilerin doktor olduklarına dair herhangi bir belge sunamadıkları öğrenildi. (DHA)

 
'İmtihan'ın tüm geliri depremzedelere!
 
İzmir'de petrol boru hattından hortumlu vurgun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cani sürücü iki köpeği ezip yoluna devam etti!
Balıkesir'de bir kişi, benzin istasyonunda yatan iki köpeği otomobiliyle ...
Prof. Dr. Sözbilir'den uyarı: 5'in üzerinde depremler olabilir
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ...
HES kodu olmayanlar o kente giremeyecek!
Zonguldak'ta yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında il ...
 
Albayrak ve kabine değişikliği açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada istifa ...
Depremde yıkılan Yağcıoğlu Sitesi'nin müteahhidi 'mezarda oturuyoruz' yazmış
Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremde iki bloğundan biri ...
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden deprem açıklaması: 'Rant' çıkışı!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin düzenlediği basın toplantısında konuşan ...
 
Enkaz bölgesi mercek altında... Şehir Plancıları'ndan çarpıcı tespitler!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, depremin en çok vurduğu Bayraklı ...
Anayasa Mahkemesi'nden '15 Temmuz' kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı koyan sivillerin ...
Okullar için ara tatil tarihi belli oldu!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 16 Kasım Pazartesi günü tüm öğrenciler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva