HABERLER>GÜNCEL
16 Ağustos 2022 Salı - 12:42

Söz bu kez mağdurda… Foça’daki kazada bir çelişki daha!

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e tahsisli resmi makam aracının gece yarısı çarptığı arabanın sahibi olan Nadiye Nezir Makineci, “Emniyetten beni arayıp çağırdılar. Sonra aracın başına birlikte gittik. Ben ‘yaşlıyım, tutanak tutamıyorum’ diyerek polis merkezine başvuru yapmadım. Gittiğimde aracın başında özel kalem sekreteri Fadime Hanım vardı” dedi.  Makineci ayrıca, emniyetin aksine Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün aracın başına hiç gelmediğini söyledi.

Söz bu kez mağdurda… Foça’daki kazada bir çelişki daha!

EGEDESONSÖZ- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’e tahsisli resmi plakalı makam aracının gece yarısı kaza yapmasının ardından başlayan tartışmalı süreç devam ediyor.  Başta Belediye Başkanı Gürbüz olmak üzere emniyetin tutanaklarında “şoför” olarak kayıtlara geçirilen Özel Kalem Sekreteri Fadime Özdemir’in farklı açıklamaları olayı daha da karmaşık hale getirdi. Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği “bilgi notunda” yer alan birçok ifade tarafların açıklamalarıyla açıkça çelişti.

BAŞKAN GÜRBÜZ’ÜN MAKAM ARACI KAZA YAPMIŞTI… DİREKSİYONDA SEKRETER ÇIKTI!

‘KAZAYI YAPTIM, GÜRBÜZ’Ü GÖRMEDİM’ DEDİ… EMNİYET İLE ÇELİŞTİ

Emniyet kayıtlarında; “yaşlı oldukları için rapor tutamadığını belirterek görevlilerimizden yardım istemiş, 8764 kodlu trafik aracı olay mahalline sevk edilmiştir” yazılarak tarif edilen Nadiye Nezir Makineci emniyetin kendisini aradığını, telefonla olayı haber verdikten sonra evden çıktıklarını söyledi.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Makineci olay gecesine ilişkin dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Makineci, “Benim arabama vuruldu, haber geldi ve ben eşimle birlikte gittim. Polis memuru oradaydı, resimler çekildi” dedi.

‘ARACA VURAN KİŞİ BULUNDU’ DEDİLER
Karakolda otururken polisin kendilerine “araca vuran kişi bulundu” dediğini anlatan Makineci, “Saat zaten gece 02:00 civarındaydı. Memur beylere ‘bizi olay yerine götürün, ben şoktayım’ dedim.  Aynı zamanda başıma böyle bir olay gelmedi. Ben rapor hazırlarken polisten yardımcı olmalarını istedim.  Memur bey bizimle birlikte geldi ve gittiğimizde Fadime hanım aracın başındaydı. Ben o kadar biliyorum. Arabamı yaptırıyorlar. Fadime hanım ‘arabaya ben vurdum abla, yarın götürür yaptırırız’ dedi. Sabah da gidip raporları aldım. Karakola gidip evrakları aldım. Kaza tutanaklarına ilişkindi” diye konuştu.

Makineci, “Ben kazanın olduğu zaman uyuyordum. Aracın bulunduğu yer pazar yeri olduğu için zaman zaman aracımı orada unutuyorum. Emniyet de beni sık sık arıyor. Gece bir buçukta emniyet beni arayınca eşime ‘emniyet beni niye arıyor’ acaba dedim. Panik yaptım. Memur bey bizi aradığında ‘hanımefendi aracınıza çarpılmış’ dedi. Beni zaten emniyet hemen hemen her hafta arıyor. Çünkü ben genel olarak pazar yerinde aracımı unutuyorum. Evim yakın olduğu için öyle zannettim.  Pazarcılar geldiği için sık sık aranıyorum. Aracımız kaza sonrasında ertesi gün zaten tamire gitti” diye konuştu.

KARAKOLA BAŞVURU YAPMADIM
İlçe emniyet müdürlüğünün “bize başvurdu” açıklamasının aksine Makineci, “Ben karakola başvuru yapmadım. Beni oradan arayıp ‘karakola gelir misiniz?’ dediler. Ben eşimle birlikte öylece gitmiş oldum.  Bir yanlış anlatım ve aktarma var. Biz oturduktan 10 dakika sonra bizim araca vuranın bulunduğunu söylediler. Ben emniyete ‘yapamıyorum, tutanak tutamıyorum, aracıma vurulmuş’ demedim. Bu konuda yanlış bir durum aktarılmış. Karakola gidip kesinlikle yardım istemedim” ifadelerini kullandı.

Emniyet bilgi notunda; Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ün kazanın ardından olay yerine gelip aracı incelediği aktarılmıştı. Gürbüz’ün ilçe meydanında gençlerin karıştığı kavga olayının sonrasında kaza yerine geldiği ifade edilmişti.  Aracına vurulan Makineci bu konuyla ilgili, “Belediye başkanını oralarda hiç görmedim. Fadime hanım arabasını götürdü, biz de evimize gittik. Başkan olay sonrasında da, biz oradayken de hiç kaza yerine gelmedi” açıklamasında bulundu.

 
Altay'ın rakibi eski futbolcuları
 
Büyükşehir’in çevreci projesi bakanlık önünde!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Focca 21 Ağustos 2022 Pazar 01:10

Liyakatte neymiş. Eğitim, görgü hepsi hikaye. Takacaksın bir Ray Ban gözlük, bir de takım elbise giyeceksin koca Turistik İlçeye Başkan olacaksın....Kapatın okulları getirin Ray Ban gözlük ve takımları

Yorumu oyla      2      3  
Focali 20 Ağustos 2022 Cumartesi 00:58

Birgun gelin Focaya belediye nin oraya gidin sonra belediyenin islettigi sosyal tesislere vs. Foca , Baskanin babasinin mali olsa bu kadar ailesine ve yancilarina hizmet vermez dersiniz. Belediyenin mali deniz..... Bu ne ki

Yorumu oyla      2      3  
Ercan tat 19 Ağustos 2022 Cuma 07:26

Beyler bayanlar Başkan beyin icraatlarıyla ilgili konuşun bukadar ucuz bir olaydan ancak ucuz siyaset yapılır böyle bir mevzunun günlerdir haber yapılmasıda çok manidar.

Yorumu oyla      2      3  
ismet koç 17 Ağustos 2022 Çarşamba 17:38

Türkçesi çok certefelli o vardı bu yok öyle oldu böyle oldu derken aradan birileri sıyrıldı paçayı kurtardı gibi gibi????

Yorumu oyla      2      3  
Semra Aksüt 17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:44

Her defasinda kurtaricilari ortaya cikiyor (klavye basi maas alanlar, balkon cikmasi yapan teyzeler vs) bakalim bu kez nasil kurtaracaksin da asıl CHP secimlerde ne yapacak sayenizde. Taviz tavizi getirir hangi tavizle baskan oldu nasil gidecek gorecegiz liyakatsiz baskan

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çöp evde bulunmuştu... İyi haber geldi!
Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki 'çöp ev'den kurtarılan C.M.A. (9), Akdeniz ...
Öğretmenlerin mülakat sonuçları açıklandı
20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı.
O ilçeyi sarsan soruşturma... İmamların eskort kaçamağı iddiası!
Diyanet İşleri Başkanlığı, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 3 imam ve ...
 
FETÖ itirafçısı anlattı... Askeri okullara böyle sızmışlar!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına ...
9 Eylül'ün 100'üncü yılına özel rekor denemesi!
İzmir'de performans sanatçısı Yunus İşçi (28), 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun ...
'Dağlar kızı Reyhan' Ferdinand'a kavuştu!
Balıkesir Kepsut ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü kaçan, 25 gün sonra ...
 
İZBAN hattında intihar girişimi!
İZBAN’ın Salhane İstasyonu’nda bugün sabah saatlerinde bir kişi intihar girişiminde bulundu.
MİT'ten Kamışlı'da üst düzey operasyon!
MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da düzenlediği operasyonla terör örgütü ...
KPSS Ön Lisans başvurularında son gün
ÖSYM dün yaptığı açıklamada, 2022 KPSS Ön Lisans başvuru günlerinin uzatıldığını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva