HABERLER>POLİTİKA
18 Kasım 2022 Cuma - 15:09

Soyer'i kastetmişti... Akşener'in 'torpil' açıklamasına CHP'den yanıt!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün İzmir'de katıldığı programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i kastederek "sizin yerinize çok talipli vardı. Bizim partimizden değil sizin partinizden yanlış anlaşılmasın" ifadelerine Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan yanıt geldi. Torun açıklamasında "Akşener kendine göre yorumlamıştır ama Tunç Soyer belediye başkanımız" dedi.

Soyer i kastetmişti... Akşener in  torpil  açıklamasına CHP den yanıt!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Seyit Torun, Seferihisar kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gündem dair önemli konularda değerlendirmelerde bulunan Torun, İzmir ve genel siyaset hakkında merak edilenler hakkında açıklamalarda bulundu.

İKTİDARA GİTMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTEK OLACAK
İzmir’de gelecek günlerde yeniden bir toplantı yapılıp yapılmayacağı yönünde kendisine yöneltilen soruya yanıt veren Torun, “İzmir’de artık toplanmaya gerek yok, sahada olacağız bundan sonra. Bu bizim bir motivasyon toplantımız, sorumluluklarımızı gözden geçirme, ne yapacağımızı konuştuğumuz, yol haritamızla ilgili bir toplantı. Bunları iki gün içerisinde gerçekleştireceğiz. Seçime kadar tam saha mücadelemizi devam ettireceğiz. Arkadaşlarımızın zaman zaman bu süre içerisinde hem kaynaşmak adına hem de belli sorunları paylaşmak adına talepleri vardı. Bunu gerçekleştirmiş olacağız. Onlar bizi bilgilendirecek, biz onları bilgilendireceğiz. Burada büyük bir motivasyonla seçim ne zaman yapılırsa yapılsın zamanında veya erken seçime yönelik çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Burada meclis üyelerimizin önemi çok büyük, çünkü onlar sürekli sahadalar. Hem meclisteki görevlerini yerine getiriyorlar hem de kendi işlerini yapıyorlar. Onların gücü bizim için çok kıymetli. Belediyelerin hizmetlerini aktarma konusunda vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında onların gücü bizi iktidara gitmemizde çok önemli bir destek olacak” dedi.

YILLARIN İHMAL EDİLMİŞ SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYORLAR
CHP’li belediye başkanları ve siyasilere karşı iktidarın sert tutum içinde olduğunu belirten Torun, “Gerçekten samimiyetimle söylüyorum. Her türlü kara propagandaya, iktidarın her türlü baskısına, kumpasına, yargı sopasını sürekli üzerlerinde tutmasına, her aldıkları kararı suç olarak kabul etmelerine rağmen belediyelerimiz olağanüstü işler yapıyorlar. İnanın hiçbir kamu kaynaklarından doğru düzgün faydalanamıyorlar, kredi almakta bile zorlanıyorlar ancak buna rağmen şikayet etmeyip çözüm üretiyorlar. Vatandaşlarımızın bu zor günlerinde ekonomik buhranın içinde şu zor koşularda  yükü alabilmek için her türlü imkanı sunuyorlar. Eğitimde desteğini sunuyorlar, tarıma da desteğini sunuyorlar ve tabii ki yerel hizmetleri de en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Yılların ihmal edilmiş sorunlarını çözüm üretiyorlar” ifadelerini kullandı.

YAPILAN YAPANIN YARINA KAR KALIYOR!
İzmir'in tartışma gündemlerinden biri olan Gördes Barajı ile ilgili de geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan eski Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun ‘barajda kaçak olabilir’ söylemlerini eleştiren Torun, “Elbette bir oranda kabul edilebilir kaçaklar. Ancak o baraj su tutmuyorsa, işlevini yerine getirmiyor ve ciddi bir zarar oluşturuyorsa bunun sorumluları da hesabını vermeli. Ne demek su kaybolur! Melen Barajı’nı da biliyoruz İstanbul’da, buradaki barajı da biliyoruz. Yaptığınız imalatların hepsi çöküyor. Çünkü bu imalatları hep yandaşa vermenin çabası içindeler. Tekniğe uygun yaptırmamamın çabası içinde oldular. Bugün de belediye onun parasını ödemesine rağmen  bugün böyle bir olumsuz tablo ile karşı karşıya kalıyor. Gerçekten aklımızla alay ediyorlar. Milletin gözünün içine baka baka alay ediyorlar. Sorumlular hesap vermiyor. Yapılan yapanın yanına kar kalıyor. Ancak bu düzeni değiştireceğiz. Bu düzen halkın her bir kuruşun hesabı verilecek. Bu milletin, tüyü bitmemiş yetimin hakkı varsa o hak sonuna kadar aranacak  ve sorumluları da mutlaka yargı karşısında hesabını verecek” diye konuştu.

SOYER İTTİFAK ADAYIMIZDIR
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İzmir’de iş dünyası ile gerçekleştirdiği toplantıda “Bana torpil için gelenler oldu. Çok kallavi abiler var içinde. İstanbul'a önerdiklerimiz oldu, "mümkün değil" dendi. Bu bir özel örnektir. Bundan da bir ders çıkardım ben kişisel olarak. Sizin yerinize (Tunç Soyer’e yönelerek) çok talipli vardı. Bizim partimizden değil sizin partinizden yanlış anlaşılmasın” ifadelerinin sorulması üzerine yanıt veren Torun,  “Olabilir elbette ki olabilir. Aday adaylığı sürecinde herkesin gönlünden kendinde o görevi yapabilme sorumluluğunu hisseden, İzmir’e hizmet etmek için irade koyan herkesin aday adayı olmak için şansı var ama adayımız bir tane. Akşener kendine göre yorumlamıştır ama Tunç Soyer belediye başkanımız… Üzerinde ittifakla uzlaştığımız görevini vizyonunu ortaya koyarak İzmir’imizi daha iyi yerlere getirebilme sorunlarımızı çözme konusunda zaten gerek MYK’mız gerekse parti meclisimiz uzlaşmıştı. Kendisinin adaylık sürecinde öyle bir tartışmalara neden olmadı” dedi.

YARIN O SANIK SANDALYESİNDE OTURACAKLAR
Son olarak kendisine yönelik hazırlanan son fezleke hakkında da değerlendirmelerde bulunan Torun, “Yargıya talimat verenler, yargıyı baskı altına alanlar, yargıyı hiçe sayanlar anayasayı tanımayanlar bize hukuk dersi vermeye çalışıyor. Biz bunları gayet iyi biliyoruz bu sindirme korkutma ama biz bir adım geri atmayız. Saygınlığı olan hakime elbette ki saygı duyarız ama sarayın talimatını uygulayan hukuku hiçe sayan yargıya da elbette ki eleştirimizi getireceğiz. Bizim orada mahkemeyi bastığımız filan yok, alınan kararın siyası olduğunu bu kararın talimatlı verildiğini bildiğimiz için de mahkemeyi terk ediyoruz. Ali Mahir Başar vekilimiz orada tepkisini sesli olarak dile getirdi. Ve biz dikkat ederseniz oradan çıkıyoruz, girmiyoruz. Adliyenin içinde yapmıyoruz çıkarken tepkimizi dile getirdik. Aldığınız karar hukuki değil siyasidir, siz burada iktidarın talimatını uyguluyorsunuz diyoruz. Mahkeme eleştirilmeyecek diye bir şey, her kararı kabul edilecek diye bir şey yok. Yanlış karar verirse demokrasinin gereği olarak bunu eleştirmek durumundayız. Bu tamamen biz bir şey bulduk, yargıyı baskı altına alanlar her türlü talimatı verenler, Anayasayı tanımayanlar istediği kararlar olmadı diye hakimler sürenler şimdi tutmuşlar bize hukuk dersi vermeye çalışıyorlar. Onlar bugün farklı yerlerde oturuyorlar ama onların hepsi yarın o sanık sandalyesinde oturacaklar ve bu hukuksuzluğun da hesabını verecekler” diye konuştu. 

 
Pençe-Kilit'te 5 terörist etkisiz hale getirildi
 
Tarihi eser kaçakçısına baskın... 2 bin 384 tarihi eser ele geçirildi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 20 Kasım 2022 Pazar 10:15

Sayın Torun,izmir CHP her zaman destek veriyor,siz öncellikle kendi memleketinizi ziyaret ederek CHP belediyeciliğini tanıştırın kürsüde Izmır'de ahkâm kesmek kolay...

Yorumu oyla      6      3  
Az Bilmiş 19 Kasım 2022 Cumartesi 21:16

Sizlere Aslı BAYKAL bile kızıyor. Twitter da Aslı BAYKAL ın sayfasına ziyaret ediniz. Cımbız yapacağım diyor. Cımbız agdadan sonra yapılır. Önce ağda yapacaksınız. Ağda ılık olacak yanlız. Yoksa yakarsınız. Ağda bittikten sonra, ağdanın alamadıklarını ancak CIMBIZ la alabilirsiniz. Şayet cımbızlada alamazsanız o zaman KIL deri altına yerleştiği için doktora gitmek şarttır. Burada Aslı BAYKAL onlara siz ancak KIL sınız diyor. Bu bir hakarettir. Anlayana. Bu kadar yeter. Siz Amerika da ancak hamburger yer, İngiltere''de tefecilerle DANS edersiniz.

Yorumu oyla      4      3  
Az Bilmiş 19 Kasım 2022 Cumartesi 11:47

Sayın Seyit TORUN yine ayakları yere basmayan yorumlar yapmış. Size kim inanır. Kadir inanır. Oda HDP ye seçti zaten. Bir zamanlar İYİ Parti, Anayasa Mahkemesine takılmasın diye ödünç milletvekili verdiniz. Bu siyasi ahlâka uygun değildir. Türk siyaset tarihinde kötü bir örnek oldunuz. Sonra Meral hanım ne dedi. Biz borçumuzu kapattık hatta alacaklı duruma geçtik. Ha. Ha. Ha. Ha. Meral hanım sizlere canı istediği zaman TERS TOKAT atıyor. Haberiniz yok. Akılsız insanlar. Atatürk'' ün partisini ne hallere düşündünüz. Mahkeme basarsınız sonrada biz yapmadık, sarayın hâkimleri, sarayın yargısı falan filan. İşiniz gücünüz RED ve İNKÂR politikaları. Terörle işbirliği yapar sonrada şehitlerimize utanmadan sıkılmadan rahmet dilerseniz. Meral hanım sizlere iyi yapıyor. Her POZİSYONU sırayla uyguluyor. Bu kadar yeter.

Yorumu oyla      5      3  
18 Kasım 2022 Cuma 18:45

AKP'lilere göre CHP'li belediyeler hiçbir şey yapmıyor ama kendileri üfff; her gün bir şeyin temeli atılıyor.

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 18 Kasım 2022 Cuma 18:02

Sayın Torun,CHP olarak iyi partiye TBMM,gurup kurması için milletvekilleri verdi,bunun karşılığında ne oldu? Rabbi yesir masalları ile genel başkan Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayımız demiyor ve saman altından su yürütüyorlar,CHP bu hallere düşürdünüz size bu konuda seçmen ve parti üyeleri hesap soracaktır...

Yorumu oyla      12      3  
Vatandaş Bekir 18 Kasım 2022 Cuma 16:24

Yılların İhmal Edilmiş Sorunlarına Çözüm Üretiyorlar Derken Herhalde İzmir'i Kastetmiyorsun Sn.Seyit Torun ??? Siz ağırlığı olan bir siyasetçisiniz. Gülünç duruma düşmeyin de o açıdan sordum.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır'dan fikir ve ifade özgürlüğü çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan NYT'ye tepki
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, hain saldırının gerçekleştiği İstiklal Caddesi'ni ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
 
Fuat Oktay’dan Davutoğlu'na: Allah'tan kork!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün açıklamalarda bulunan Gelecek ...
Osmanağaoğlu: 'İzmir'in kızıl elması' İzmir'e hayırlı olsun
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Kültür ...
'540'lık itiraz'a AK Partili Kaya'dan tepki: İzmir'e ihanet ediyorlar!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim ...
 
Bakan Soylu: İstiklal saldırısı Münbiç kaynaklı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevi ile İstiklal Caddesi'ndeki ...
CHP'den İzmir'de bir kritik zirve daha... Mesaj seli: İki bakan hedefte!
Seferihisar’da gerçekleştirilen CHP’li Meclis Üyeleri Kampı’nda konuşan CHP ...
CHP'li Bayır'dan hükümete 'enerji bütçesi' eleştirisi!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2023 bütçe görüşmelerine katılan CHP ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva